Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Musical Fidelity M1 DAC

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Musical Fidelity DAC & hörlursförstärkare (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Prisvärd dac
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bättre än Dacmagic sämre än tex Aune s16 som spelar i helt annan liga.
  Passade kanske inte så bra med min setup.
  Ganska platt och halvtrist
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En dac med upskalning. Som levererar ett mycket lättsamt, stort och detaljerat ljud.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpt begagnad. Förra ägaren köpte den på Lefflers.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra ljud och många anslutningsmöjligheter.
  Partner till min M1 HPA som är kass via USB.
  Trams med indikatorlampa för 32khz.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Många som ger den bra betyg dock är jag tveksam om de blev så mycket bättre än min tidigare Dac Magic ljudet blev väldigt neutralt med en stark "topp" men annars inte så mycket mer. Om inte annat är den snygg. Tycker att priset är ganska mycket i överkant, borde ligga kring 4000kr istället. Med tanke på innehållet i lådan känns de som att vi blir mjölkade.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Musical Fidelity M1:

  Helt sagolik dac för pengarna! Den spelar i en högre liga än de billigaste instegs-dacarna från Cambridge och HRT. Vad som skiljer denna dac från exempelvis Dac Magic 100 och HRT music streamer 2 är möjligheten att binda ihop all musik till en helhet. Musiken får en underbar separation och det går att höra varje instruments individuella särprägel. Överlag tycker jag att musiken får mer stadga och botten med denna dac. Musiken låter frodigare och får en djupare klang. Har som hastigast prövat med XLR, men enligt hörsägen skall det bara skilja 3db i utnivå, och därför kan detta alternativ uppfattas som bättre. Volymen via XLR får en liten extra skjuts, vilket därför kan uppfattas som att bidra till en bättre ljudbild.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra att ha grej, gör under med filerna från datorn.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Låter hur bra som helst!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Demo ex till bra pris, då enda skillnaden mot den nya var nått med usbn och jag ska använda toslink från Boxeen så valet blev enkelt. Provlyssnade även en arcam dac och med min setup gillade jag ljudet bättre från M1an så den fick det bli
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Väldigt prisvärd dac. Hade dacmagic innan som jag var väldigt nöjd med. Köpte denna för att prova skillnader bland dacar och förhoppningsvis bli positivt överraskad. Via rca tycker jag inte att det är någon större skillnad mellan m1 och dacmagic. Först när jag körde balanserade utgångarna som jag fick det riktigt stora lyftet. Den spelar välorganiserat och med massor av dynamik.

  Minus att den vid på- och avstängning "glömmer bort" vilken ingång som använts senast, så man måste gå fram till dacen och välja varje gång man stängt av den.

  Även värt att köpa till AQ Forest usb-kabel om man kör ljud från pc. Gör verkligen galet stor skillnad i ljudet, nästan så jag vill påstå att det är natt/dag skillnader.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket prisvärd förstärkare.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  4000:- är en del pengar för många men gillar man att lyssna på musik från exempelvis datorn och är ute efter riktigt bra ljud så är det en struntsumma för den förbättrade ljudkvalitén man får av denna lilla maskin!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket prisvärd Dac med bra driv, låter dock lite mer bomull(dämpad) i registrerna jämfört med Hegel HD11.Hoppas att den blir ännu bättre när jag spelat in den. Har nu testat via balanserade XLR & vilken skillnad i ljud! Den Absolut klart bästa dac:en för 4000:-
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Definitivt ett av mina bästa köp någonsin. Gick från en DA/C i övre budgetklassen till denna. Mycket bang for the buck med denna maskin!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Vilken skillnad! Köp om du vill ha en bra dac.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Så har jag haft denna ett tag och känner att den börjar bli klar för omdöme. Även jag hade en DacMagic innan - och den är inte alls pjåkig. M1:an utklassar dock DM:en ordentligt. Allt är bättre med M1:an. Basen är klarare och mellanläget mycket bättre i alla hänseenden. Diskanten klarare, etc.

  En mycket, mycket prisvärt dac.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grym! Nu börjar allt lira som det ska, allt blir så mycket lugnare och instrumenten hörs ordentligt. Har haft en Dacmagic innan och tyckte den gjorde jobbet bra men den här Dacen är flera snäpp bättre.
  För pengarna är det en bomb! Har du XLR på stärkaren så kommer du har mungiporna till öronen.

  Nu lyssnar jag om min CD-samling. Köp!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  super dac!
  kör tillsamman med primare i30 och
  audiovector s3 super.
  Mycket nöjd med ljudet.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bäst i prisklassen upp till 10.000!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har för några dagar sedan införskaffat denna fantastiska DAC. Köpte den ihop med en Hiface för att få ut maximalt ljudmässigt. Det blev verkligen en skjuss i ljudet, över mina förväntningar.

  Testade att ladda ner två 24 bitars FLAC album från Linn Records och maken till ljudbild har jag inte varit med om tidigare. Det är verkligen skillnad på 16 och 24 bitar, och den här DAC:en möjliggör uppspelning i 24 bitar 192 khz. Bra pris och hög prestanda plus att den servar flera källor, kan inte bli annat än full pott. Dessutom är den snygg och passar bra ihop på skrivbordet med min Naim-förstärkare.