Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Garmin Nuvi 3790T (Europa)

 Lägg i lista  Jämför
Garmin Nuvi 3790T ståtar med att vara en av marknadens tunnaste GPS-navigatorer. Dessutom har den kapacitiv "multi-touch-skärm" på 4,3 tum och röststyrning. Lanserad 2010.
Jämför pris på alla Garmin GPS-navigatorer (252)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar väldigt bra... om man inte kör fel dvs, då försöker den räkna ut hur man skall köra och den stannar lugnt vid 79% en 1-2 minuter och många avfarter etc har man hunnit passera och så skall den räkna ut igen,,, funkar inte så lätt i Frankfurts korsningar!

  Ibland så försvinner kartan helt och en grå skärm visas utan riktning och text... den hittar inte kartbilden som ligger på minneskortet (antar jag).

  Samtidigt så kan den visa avstickare från motorvägarna och man får se lite exotiska bybor när man vänder på deras uppfart för att sedan leta sig tillbaka till motorvägen.

  Alla extra funktioner fick stängas av såsom körhistorik då den tar det i beaktande, dvs fler bybor som får påhälsning.

  Ny navigator strax inköpt.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt bra! Snabb och bra kartor! Bara positiva erfarenheter efter många många mil på vägarna!
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Var hur nöjd som helst med denna GPS tills lcd-displayen inte pallade med nån minusgrad och gick sönder nu när första snön kom i Stockholm. Garmins kundsupport är sen den sämsta man kan ha att göra med. Först pratar man med dem på telefon innan man skickat in sin vara och blir lovad att detta ska gå på garantin för att sen få svaret att detta inte går på garantin och för att få tillbaks sin inskickade GPS så ska de ha 500 spänn....
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Den har en mycket bra skärm och är tunn. Röststyrningen går ibland igång på ljud från radion eller andra som pratar, men det har blivit bättre efter ett antal uppdateringar av firmware.
  När man väl skall använda röststyrningen så fungerar den bra.
  Bilhållarens sugpropp har blivit sämre och släpper från rutan när bilen stått i solljus eller i stark kyla men den går nog att byta ut.
  Kartuppdateringarna tar mycket lång tid att köra på, de kommer fyra gånger per år.
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag hade förväntat mig bättre av Garmins "Top of the line"- modell. Jag har fått GPSn utbytt två gånger och är nu inne på mitt tredje exemplar. Alla tre har betett sig "buggigt" och förmedlar en känsla av riktig lågbudgetkvalitet (utom priset).

  Exemplar 2: Gick inte att sätta på med knappen. Man var tvungen att koppla in strömförsörjning för att den skulle starta. Byte!

  Exemplar 2: Hade en ovana att zooma ut till norra halvklotet och frysa i det läget. Byte!

  Exemplar 3: Flimrar och växlar fram och tillbaks i zoomnivå. Den hänger sig och fryser. Ibland slutar kartan att uppdateras och allt övergår till att man ser en bil mote en grå bakgrund. Just detta ex visar också helt skrattretande vägval ibland. Återlämning?

  Alla exemplar:
  -Dålig röststyrning.
  -Man kan inte använda handsfree eftersom den volymen hänger ihop med vägvisningsvolymen. När man har en volym som är användbar för telefoni har man samtidigt en ursinningt rytande "Ingrid" som öronbedövande berättar att man skall "ta nästa höger".
  -okänslig skärm som inte reagerar på tryck.

  +smidig storlek
  +Snygg design

  Jag skall strax åka och reklamera exemplar nummer tre och hävda att jag vill ha pengarna tillbaks. Det måste finnas bättre produkter.

  Du som funderar på denna apparat bör läsa de alla negativa omdömena och se likheterna. Mina problem är inte undantag. Välj funktion före design!

  -----------
  Uppdatering:
  Även enhet nummer tre byttes till en helt ny i låda. Jag skulle alltså få exemplar nummer fyra. Jag lyckades dock få Mediamarkt att ge pengarna tillbaks i stället.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  En helt suverän GPS. En klass för sej.
  Bilden är mycket klar och tydlig och den letar snabbt upp ny väg om man avviker från rutten.
  Mycket prisvärd.
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Nej jag kan inte rekomendera denna. Jag hade t ex rutten över Stockholm på väg till Oslo, jag sökte mackar efter vägen... fick inte upp nån, bara mackar på sidan om! Lämnade tillbaka den på MediaMarkt, ingen mer Garmin för mig.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag har haft min Garmin Nuvi 3790 drygt en vecka nu och är väldigt nöjd med den.
  Den är lätt och tunn och har en jättefin skärm. Massor av bra funktioner som röststyrningen t.ex som fungerar riktigt bra när man ska ange en adress eller sparad "favorit". Det går också bra att justera skärmljuset och volymen med rösten och detta även samtidigt som man kör (man behöver varken skrika eller luta sig framåt).
  Det har hänt några gånger att röststyrningsfunktionen aktiverats av ljud från radion eller när jag pratat i telefon men man ska kunna ändra röststyrkan för aktiveringen av röststyrningsfunktionen vilket jag tyvärr inte lärt mig ännu och då kanske funktionen kan aktiveras oavsiktligt lite mindre ofta. En extra knapp på ovansidan för i och urkoppling av röststyrningen skulle vara idealisk för att gå in i menyn och aktivera/avaktivera funktionen under körning är nog inget att rekommendera. Jag har provat röststyrningen i lokaler med många människor som pratar med varandra samt musik och då fungerar tyvärr röststyrningen väldigt dåligt då enheten inte reagerar alls på mina röstkommandon.

  Handsfreefunktionen som gör det möjligt att koppla in telefonen via bluetooth och ringa tycker jag fungerar bra när man står stilla och det fungerar för mig i hastigheter upp till 50 km/h men kör jag fortare räcker inte ljudvolymen till och det blir även störningar i ljudet så att det blir omöjligt att föra ett samtal. Det skulle ju kunna vara ett fel på just mitt exemplar men en kompis med en annan Nuvi 3790 har samma problem.

  För att TMC-funktionen ska fungera måste man ha laddkabeln kopplad och det är en stel och ganska grov kabel som jag tycker "misspryder" instrumentpanelen. Till den kopplar man en tunn antenntråd från den i laddkabeln integrerade TMC-mottagaren. Jag hade önskat att denna antenn kunde anslutas i navigatorn eller i hållaren till densamma i stället så hade det blivit lite "snyggare".

  Kartmaterialet finns det också anledning att kritisera men det är Navteqs fel. Nåväl kartan är ok för det mesta även om det fortfarande finns mycket att uppdatera.

  Rexon.
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  har ägt gpsn nu i en månad och jag tycker att den är snygg, snyggast av alla andra modeller. bra funktioner. tydlig och enkel meny. lätt att styra.

  röststyrningen fungerar bra då det är tyst i bilen. inga problem alls men pratar man med någon i bilen då aktiveras röst funktionen hela tiden.
  väldigt störande då man måste säga till den att stänga av och fortsätta visa rutten.

  Ett till minus är att funktionerna 3d visning av byggnader och filassistans är kraftigt begränsade till storstäderna( Sthml, Malmö och Gbg) enligt Garmin själva och Mediamarkt.
  Uppsala- Gävle fungerar inte, Dock är Garmin på väg med en uppdatering på 800 ny avfarter i hela Sverige. Grymt Garmin.

  till slut: är du inte beroende av design, köp en billigare gps. det kommer jag att göra.
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag är besviken.
  Delar övriga kritikers röster.
  Röstkommando aktiveras alldeles för lätt ex.vis
  om jag sätter på radion eller talar för högt.
  Navigeringsförslag på E4 "åt skogen".
  Löjlig robotröst som "pratar". Det verkar faktiskt
  som om en röstrobot har översatt från svenska.
  Manualen innehåller dåliga översättningar
  .
  Annars
  Bra skärm och upplösning. Smidigt format.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Måste bara svara på Ny medlems omdöme (det mest gillade omdömet av 3790T här på prisjakt).

  Förstår inte alls vad du menar med att TomTom är mer användarvänligt, jag tycker faktiskt att 3790T är mer användarvänlig än TomTom, TomTom har alldeles för mycket info på skärmen, jag förstår inte vad som är vad, och en massa funktioner överallt, Garmin är mycket mer lättläst och användarvänlig, Med Garmin har du 2 alternativ att trycka på: "Vart?", eller: "Visa karta", hur tycker du att det skulle kunna bli mer användarvänligt?
  Om man klickar på vart så är det bara att välja hur man vill berätta för GPS:en vart man vill, Adress, Hem, etc, det är precis samma sak som i TomTom.

  Jag har haft en TomTom One XL v.1 i många år innan jag bytte upp mig till denna, och skillnaden är enorm, det är mycket svårare att följa och förstå TomToms väganvisningar, för att inte tala om havet av förvirrande information som visas på bildskärmen, jag är en vanlig bilförare (nåja, lastbilschaufför), inte en astronaut.
  Jag har kunnat jämföra TomTom One XL v.1 och 3790T, och på ett ställe i Stockholm så var TomTom så otydlig att jag tog fel väg, och sen flippade den ut helt, den visade helt åt skogen fel, så jag körde helt vilse.
  En tid senare så körde jag till samma ställe med 3790T för att testa hur bra 3790T är där jämfört med TomTom, det var inga som helst problem, 3790T guidade mig rätt direkt, hur enkelt som helst att följa dess instruktioner.

  Junction View är en dröm i Stockholm, det är som en bild av det man ser framför sig i verkligheten.

  Skillnaden mellan dessa 2 navigatorer är som natt och dag, när jag är vilse och förvirrad med TomTom eländet så är jag på rätt väg och avslappnad med 3790T.

  Men 3790T har en STOR nackdel jämfört med TomToms navigatorer: det går inte att köra via en specifik väg som man vill köra genom, och det går inte att undvika specifika vägar som man vill undvika.
  ENDAST detta tar bort 3 stjärnor från mitt betyg.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  + tydlig display
  + kan användas liggande eler stående
  + snygg karta med realistiska färger
  + 3D karta
  + snabb kartbildhantering, mjuka rörelser
  + röststyrning är smartare än jag trodde, funkar riktigt bra
  + viloläge för mycket snabb uppstart
  + bra gränssnitt
  + bra känsla på touchscrean

  - Inget som har stört mig hittils

  Har haft min nu i 6 månader, funkar perfekt!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  full pott!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Väldig snygg och enkel GPS, än så länge fungera den perfekt & den gör precis som var lovad i relamen !

  Jag nästan köpt en Tomtom 1000 men läste (på Amazon i UK), att den fungera inte alls bra, Jag ångra inget !

  Snart på väg att gör en rundresa i England, kommer att uppdatera om det finns något att tillägga !
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Körde med den på europasemester i somras. I stort sett nöjd, men den var lite instabil och gränssnittet skulle kunna förbättras en del. Jämfört med min förra Navigon är det som natt och dag eftersom den här faktiskt verkar välja en vettig väg till destinationen.

  Har stängt av röststyrningen eftersom den som andra nämnt inte fungerar.

  Om Tomtom uppdaterar sitt gränssnitt så blir det en sån med Live-tjänster nästa gång.
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  De som ger högsta betyg till denna GPS måste antingen jobba hos Garmin eller så har de inte hunnit prova den. Jag har lämnat tillbaka min gps. Men här kommer sammanfattning av mitt omdöme:

  NACKDELAR:
  -Stänger av sig ibland under navigering eller inmatning av t.ex. hemadress.
  -Den kan fastna (frysa). Vad jag än gjorde så kunde jag inte starta om den eller stänga den.
  -Röststyrningen förstår fel mycket ofta. Dessutom går den igång ofta utan att man har sagt "Röstkommando!" pga att man sitter och pratar med sina medpssagerare. Blev till slut så irriterad att jag stängde av röststyrningen helt och hållet.
  -Touch-funktionen är inte så bra. Speciellt när man ska rulla upp och ner o.s.v. Man tappar kontrollen.
  -Satellit-mottagningen kan dö plötsligt. Min pappa ringde mig och undrade varför den inte fungerar mitt under navigering. Hjälpte ej att starta om den. När jag senare kollar den så är det fortfarande problem.
  -Mycket dåligt ljud om man inte har kopplat laddaren(tmc-kabel) med extern högtalare.
  -"filassistans" kan ibland förvirra under navigering.
  -Mycket irriterande att GARMIN vägrar erkänna att någon annan har haft problem med denna gps när man ringer och berättar problemen för dem.

  FÖRDELAR:
  +Mycket snygg gps.
  +Hög upplösning
  +Kommer ihåg tidigare inmatade adresser och ger automatiskt tips när man börjar skriva in samma adress.
  +Öppna- och stängknappen är bra och man måste inte använda sina naglar eller trycka för hårt eller så.

  Om jag rekomenderar denna gps?
  ABSOLUT INTE!

  Mitt tips till Garmin:
  Tillverka en enkel GPS som inte hänger sig hela tiden. Och skippa multi-touch funktion och röststyrning. Jag är villig att betala högt pris för en GPS som är mycket enkel men mycket stabil. Satsa också på kartorna. För vi köper gps för att komma rätt, inte för att experimentera med röststyrning mitt under körning eller touch-funktion.
 • Dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Den har varit i min ägo ca:3 veckor
  Kör mer än 100mil i veckan.
  Den fick senaste mjukvaran via nätet + en kartuppdatering.E4:an syns inte norr om Uppsala ändå??Rådande hastighet är under all kritik. Trodde i min enfalld att man 2010 kunde få bättre hjälp med att hålla hastigheten mellan 30-70km/h.Det kostade mig 3200 GRRRR.Min mio handdator från 2006 med gps kunde man ställa in hastighets varnings parametrar. Att få kärringen som bor inne i gps:en att tjata när man vill! det går inte.Men totalt lomhörd måste hon vara för ordet röstkommando får hon till av vilket ljud som helst.Har du kort stubin så hade hon nog varit död vid det här laget. Det här var att kasta ca 3000kr i sjön. Men det viktigaste är väll i dag kosmetikan den är smäcker och har en knivskarp skärm som är segare än allt annat om du vill visa bilder som har mer än 5megapixlar så får du ha gott om tid på dig. Trodde att ett minneskort med hög hastighet skulle hjälpa men icke Bluetooth är något som gör vardagen smidigare men att prata i telefon via denna gps så blir du lika lomhörd som kärringen som bor i den.Skulle starta den gick inte,var i strängt behov av den för man jobbar i fjollträsk. Hittar ingenstans utan gps. När jag kom hem fick jag igång den via usb:en och datorn. Trevligt med så dyra grejjer,som inte funkar
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Varning för att uppdatera enheten till Firmware 2.50 (Via WebUpdater eller myDashboard). Båda alternativen gör att man tappar svenska som språk i menyerna samt att 3790:n slutar fungera när man talar svenska. Största nackdelen med att köra på engelska är att man måste bokstavera ortsnamn och gator istället för att uttala tex "Stockholm". Har varit i kontakt med svenska Garmin och det är inskicksreparation (ca 7 arbetsdagar) som gäller.

  Hade blivit en 9 eller 10 om inte Firmwareuppdateringen ställt till det.

  Tips: Tag backup på hela enheten (ca 5 GB) så fort du tar den ur lädan. Då kanske man kan återställa dessa felaktigheter själv.
 • Dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fick hem min 3790 igår kväll, fick ett bra pris på 3700:- inklusive nüMaps Lifetime kartuppdatering. Jag har ännu inte hunnit köra med den, bara pillat och kommit fram till följande plus och minus:

  +Sjukt snygg och helt grym skärm med härliga färger
  +Bra känslighet i skärmen
  +Snygga kartor, snygg med höjdkurvor även fast det inte är så mycket höjdskillnader i mitt område
  +Para ihop gps:en med mobilen funkade klockrent
  +Snygg att det presenterar hur mycket resan kommer kosta i bensinpengar
  +Otrolig databas med intressepunkter
  +Häftigt med röststyrning
  +Bra filassitans
  +Hastighetsgränserna stämmer bra vad jag kan se

  -Inte så användarvänlig. Har haft Tomtom i nästan fem år och dem är mycket enklare att använda
  -Röststyrningen förstår inte alltid vad man säger, det krävs att det är rätt tyst runtomkring. Har inte lyckats ringa upp genom att säga nummer, den hör alltid fel och blir bara en siffra fel måsta man börja om fån början.
  -Om husnumret man vill navigera till inte finns är det lite omständigt att själv sätta markören dit man vill.
  -Lite omständigt att se en ruttöversikt innan man åker iväg
  -Går inte att ändra hastigheten när man simulerar en rutt, är alltid verklig hastighet.
  -När man bläddrar på kartan kan man inte söka efter en adress utan man måsta zooma och dra kartan dit man vill.
  -Ingen FM-sändare
  -Att ställa in gps:en att hitta den mest bränslesnåla vägen kan ge helt sjuka rutter.
  -Valde att gps:en skulle navigera till ett resemål enligt den "kortaste vägen". Fick då en rutt som tog kortare tid än när jag navigerade till samma resemål med inställningen på den "kortaste tiden". Inte bra.

  Jag återkommer efter mer testkörning

  EDIT:
  Var inne i affären igår och fick den utbytt mot en ny, hade massa problem med den:

  GPS:en dör då och då. Ibland går den inte att starta upp den igen under ca 10 minuter.

  Skärmen slutar ibland att reagera på knapptryckningar.

  Ruttplaneraren visar konstiga rutter och kortaste och snabbaste väg funkar dåligt. T.ex.:
  Kortare väg: 10.12 min. 8,5km

  Kortare tid: 10.54 min. 12km

  "Optimera rutt" i Reseplaneraren funkar inte alltid. Trots att jag lägger destinationerna i jättekonstig ordning ändras inte ordningen efter att jag tryckt på Optimera ordning

  Röststyrningen funkar ibland inte alls, hur tydligt jag än pratar.

  När jag vill ringa någon från telefonboken dör gps:en hela tiden.

  Visade inga avfarter alls enligt Junction View. Har kört runt i hela Göteborg och dessutom ner till Falkenberg och tillbaka.

  Får hoppas att den nya funkar bättre.

  EDIT 2:
  Fick en ny variant men den var ännu sämre. Lämnade tillbaka grejerna och fick pengarna tillbaka. Köpte istället nya kartor till min Tomtom One v.1 för 285 kronor och är mycket mer nöjd med detta.

  Garmin är grymma på gps-klockor, men bilnavigatorer kan dem inte göra. Ligger många år efter Tomtom i användarvänlighet.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har ägt en i 3 veckor nu, och bl a kört t/r Österrike. Några noteringar:

  + Tydlig o bra skärm

  + Lätt att följa rutten med t ex bilder på Autobahnskyltar som visar vilken fil man skall välja.

  - Röststyrningen komisk. Tolkade allt möjligt familjen pratade om i bilen som kodordet "Röstkommando". Detta innebär att

  kartbilden försvinner och man måste hoppa tillbaka under körningen. Har ej hittat hur man stänger av denna funktion. :-(

  - Snabbastevägen-optimeringen ger konstiga vägval. Småvägar verkar inte straffas alls. Resultatet kan bli märkliga "genvägar"

  som t ex rätar ut en kurva på den stora landsväg du kör på, genom att föreslå att du ska snedda på en liten bygata... Eller att

  vägvalet från Munchen till Zell am See gick genom små bergsvägar där jag kunde hålla 20-30 km/h (GPS:en hävdade att dessa vägar

  var 100 km/h...), istället för de stora vägarna som t ex viaMichelin föreslog.

  - Kartan utelämnar stora städer, t ex när jag körde utanför Hannover, visades inte Hannover, däremot en massa småstäder

  runtomkring.

  - Sökningen efter t ex bensinmackar när man kör längs en stor motorväg är värdelös. Den tar ingen hänsyn till föreslagen rutt,

  utan visar bensinmackar i alla riktningar. Här vill man ju veta vilka mackar som ligger ligger utmed rutten. Man vill inte köra

  14 km snett bakåt in i ett samhälle, om det finns en mack längs din väg 35 km längre fram. Här skulle jag vilja se macksymboler

  visas på kartan, så blev valet mkt enklare.

  - Programvaran inte helt stabil - hänger sig och startas om emellanåt.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Har haft andra GPS:er(TomTom,Garmin) men ingen har vart lika bra som denna, Den är lätt att förståsig på,skärmen är väldigt tydlig.
  En mycket bra GPS.Rekomederas varmt
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Har tidigare endast använt mig av "billigare" GPS;er men jag måste säga att detta är en dröm! Den är fruktansvärt grym. Har än så länge inget negativt att säga om den (efter ca 1 veckas användande). Sjukt mycket "lyxigare" än någon annan GPS jag tidigare använt. Det ENDA jag egentligen saknar är någon form av fodral eller så för att förvara den i. En klar 10;a.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Den främsta styrkan är en fantastisk skärm och ett riktigt smidigt format, både för bilen och fickan, om den ska med ut på stan.

  Det enda som saknas är en online koppling men annars så har den allt man kan begära.

  Mycket nöjd
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Riktigt tunn och ger ett exklusivt intryck. Skärmen är högupplöst och riktigt fin, troligen LED eller OLED, kapacitiv(!) skärm. Nya roliga och användbara funktioner bla. multitouch (pinch to zoom) och EcoRouting.

  Plus till Garmin!