Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Leatherman Squirt PS4

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Leatherman Multiverktyg (39)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Lätt och smidig fickkniv med de flesta funktioner som man vill ha.
  Det märks att det ligger mycket arbete bakom den och den knäpper bestämt upp sig när man öppnar den för att komma åt tången. Att verktygen går att komma åt från utsidan är ett plus.

  Kniven - Riktig vass kniv, direkt ur paketet så är den tillräckligt vass för att raka sig med! Den håller skärpan rätt bra också.

  Saxen - saxen är nog det verktyg jag använt oftast - den fjädrar tillbaka bra och klipper riktigt bra. Perfekt för naglar, prislappar, snören och mycket annat. Har trots ett års användning inte märkt av något slitage.

  Filen - Annat än till naglar och blyertspennor så är filen ganska värdelös. För kort för att man ska få något vettigt drag och för harmlöst mönster för att bita på metall.

  SjärnSkruvmejseln - Det näst mest använda verktyget, är underbart att ha när man ska meka med datorn, skruva glasögonen eller spänna fast hållaren till cykellyset. Att den är platt gör inte så mycket. Dock så märks det ett visst slitage, men detta går ju att slipa bort och då är det en fördel att den är platt!

  Tången - tången är det verktyg jag använt absolut minst. Detta beror främst på att den helt enkelt inte fungerar speciellt bra! De gånger man har användning för den så visar den sig alltid vara för svag för jobbet. Den klarar med nöd och näppe att knäcka en nöt, men det är inte utan att man känner hur 'handtagen' flexar och böjer sig. Huvudet är också för smalt och litet för att man ska få bra grepp kring text muttrar eller skruvar. De gånger jag försökt har alltid slutat med slitage på både muttern och kniven. Avbitartången fungerar dock till ståltråd modell tunnare.

  Kapsylöppnaren - Fungerar helt okej även om man får 'öppna' lite av kapsylens veck i taget tills man fått upp två tre av dem och då kan ta bort hela kapsylen.

  Ett verktyg som jag flera gånger har saknat är pincett, något som jag skulle använda betydligt oftare än tex filen. Att tången är mer eller mindre en gimmick gillar jag inte heller, i så fall är det bättre att satsa på versionen med stor sax istället för tång.
  Prisetär ganska högt, speciellt med tanke på att SOG har en motsvarande version, crosscut, som kostar ungefär hälften så mycket.
  Har dock inte testat SOG så jag kan inte uttala mig om kvalitén.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra fickverktyg!
  Har använt den nästan dagligen i snart 4 år och den håller fortfarande ihop hur bra som helst.

  Jag hade först en SOG Crosscut, men den var definitivt inte lika väldesignad och tillfredställande att använda som Leatherman Squirt.
  Tången är inget som du kan bita av grövre saker med, men den fungerar utmärkt för enklare sysslor och att fiska upp skruvar som fallit ned i trånga utrymmen.

  Det enda jag saknar är en riktig pincett - tången fungerar tyvärr rätt dåligt för finlir, men saxen har jag klippt metervis med papper, naglar, hår, tyg och annat med, och den håller fortfarande finfint!