Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

iRobot Roomba j7+

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla iRobot Robotdammsugare (52)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  23 dagar sedan
  Ok, här kommer ett första intryck av vår iRobot Roomba J7+.

  Att komma igång är verkligen en “barnlek”. Packa upp, ställ allt på plats, installera appen på din telefon och följ instruktionerna i appen. Det tog bara någon minut innan dammsugaren var uppkopplad och redo. Lät den dock ladda de rekommenderade 3h innan den fick visa vad den gick för.

  De första gångerna dammsugaren är på en våning skapar den en karta som sedan kan användas vid exempelvis schemaläggning eller för att kunna säga “Ok Google, dammsug köket”. Vi bor i ett enplanshus med källare (2*98 m2) och det behövdes två vändor innan kartan för entréplan var klar. När vi startade den första gången behövde det verkligen dammsugas. När den var klar kändes det också som om det var dammsuget. Körde en andra gång dagen efter och nu var det riktigt bra. Visst, det fanns lite damm bakom en uppställd dörr och något liknande ställe men det tog jag enkelt med en skaftdammsugare.

  Inför första rundan gjorde vi inget särskilt för att förbereda hemmet, annat än att plocka rent på golvet. Det räckte alltså väldigt bra i vårt fall.

  När kartan för ett våningsplan är klar kan man justera rummen som dammsugaren upptäckt och namnge dem. Det går även ställa in förbjudna zoner och zoner där den ska städa extra noga.

  När man kör på en våning där ladd- och tömningsstationen inte finns (orkar inte bära runt den klumpen) kommer dammsugaren jobba tills batteriet tar slut, tills behållaren är full eller att den är klar. Oavsett anledning kommer den köra tillbaka till den plats där du startade den.

  För att påskynda processen med att skapa en karta kan du även skicka ut roboten på en kartläggningsrunda. Den dammsuger inte då utan kör endast runt och kollar av omgivningen.

  Jag har nu skapat tre scheman för entréplan där jag dammsuger måndag, onsdag och fredag. På fredagar dammsugs allt och de andra dagarna har jag ställt in att endast vissa rum ska städas.

  Funkar toppen såhär långt. Är också imponerad hur bra den hittar, ställde den i källaren och bad den dammsuga grabbens rum. Det tog bara några sekunder för den att orientera sig och sedan köra iväg till rätt rum och börja städa där.

  En lite kul funktion med just denna robot är att när ett städjobb är klart får jag möjligheten att titta på bilder på sådant som roboten bedömt som problematiskt. I mitt fall har det varit sladdar av olika slag, laddkablar, lampsladdar, en grendosa mm. Du kan berätta om det är ett tillfälligt hinder, om det är något som ska undvikas i framtiden eller också kan du meddela att det inte var något. Jag fick exempelvis en bild av en kabel som är klamrad längs med en list, bara att meddela att det inte är något. Dammsugaren ska sedan lära sig av din feedback.