Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

NHL 22 (PS5)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (3.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Spelet i sig är okej men det är inga direkta förbättringar från NHL 21. Ungefär samma menyer, något bättre musik och ungefär samma utbud av olika varianter av spellägen.

  Det finns några nya animationer men generellt är gameplay identiskt med NHL 21. Undantaget är flow i gameplay, där upplever jag NHL 22 som klart sämre än NHL 21. Även om det hypas att grafiken ska vara bättre med nya "frostbite engine" så är graden av realism gällande spelarnas ansikten enligt min mening betydligt sämre i NHL 22 jämfört med NHL 21.

  Spelläget HUT (Hockey Ultimate Team) är fortsatt en total blåsning. Så kallade "gold collectibles" är borta i år enligt EA men blickar man bortom fasaden så har de bara erasts av så kallade "X-factors" som kräver "Power up-kort". Alltså same shit, diffrent name. I NHL 21 gjorde EA så att basspelarna ramlade omkull om någon kom för nära, att de åkte skridskor med en femårings fart och hade grava svårigheter att skjuta pucken i mål - något som gjorde att man som användare lockades köpa dyra packs för att få spelare med bättre overall stats. I NHL 22 har EA fortsatt med att utrusta basspelarna med bedrövlig balans och svårigheter att sikta vid skott men istället för att ge dem bedrövligt fart i skridskoåkningen har EA istället valt att försämra basspelarnas förmåga att avfyra och ta emot vanliga passningar. Något som är otroligt irriterande och gör att varje passning är en chansning och som medför att man mer eller mindre tvingas lägga ut stora summor på att köpa "packs" för att få spelare som kan passa. Uppskattningsvis så kommer det krävas att man lägger ut någonstans mellan 20 000-60 000 kr för att få ihop ett lag som står sig i tävlingssammanhang.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  13 dagar sedan
  Tveksamt att de som bemödat sig med att kommentera här nedan, faktiskt har spelat NHL22 eller om det rör sig om review bombing. Det är exempelvis inte ett dugg "samma menyer" som förra året och långt ifrån samma animationer i själva spelet. Det märks att Frostbite-motorn gör sitt, då exempelvis klubbans fysisk är extremt mycket bättre än förra året.

  Det bästa i NHL22 till just PS5, är sättet som Dual Sense-kontrollen nyttjas. Förutom att man faktiskt känner i de aktiva tryckknapparna hur trött ens spelare är (genom motståndet i knapparna) så får man även tränarens olika utrop direkt i kontrollens högtalare. Det ger en närmare dimension till själva spelet. En av de första köpvärda NHL-utgåvorna på senare tid!
 • Dålig
  23 dagar sedan
  Känns likadant som förra årets version. Samma animationer och buggiga AI. Kan inte rekommendera detta. Hoppas någon annan än EA får rättigheterna för NHL. Skrota Chel och satsa på core istället.