Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony WF-1000XM4

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (106)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  21 dagar sedan
  Uppdaterat: 20 dagar sedan
  Kommer från ett par Sony WF-1000XM3 som jag redan var mycket nöjd med, så jag kommer använda dem som referens.

  Nästan allt som inte redan var perfekt med XM3 är nu åtgärdat med XM4.

  ---Positivt---

  ➕ Ljudet är nog bland det bästa du kan finna i ett par trådlösa in-ear lurar, detta gäller även föregångaren XM3.

  ➕ Fodralet har blivit MYCKET mindre, samt fått trådlös laddning.

  ➕ XM3 passade redan fantastiskt bra i mina öron, men dessa sitter nu som formgjutna, så att man knappt kan se dem framifrån. Detta varierar förstås från öra till öra, men de har åtminstone blivit 10% mindre än XM3.

  ➕ Brusreduceringen var redan bland de bästa på XM3, men XM4 tar det till en helt löjlig nivå. De låter även bättre än WH-1000XM3 (över ear lurarna) som jag ägt förut, som för sin tid (2018) hade den bästa brusreduceringen du kunde hitta på marknaden.

  ➕ Omgivningsljudet var endast okej på XM3, då det lät lite för digitalt och inte särskilt naturligt. Det var en funktion som jag aldrig använde, utan föredrog att ta ut lurarna ur örat istället. Med dessa lurar låter det verkligen som att du inte har någonting alls i öronen när du aktiverar det läget, kommer börja använda den funktionen nu istället för att ta ut lurarna ur öronen.

  ➕ Funktionen som gör att den sänker volymen och aktiverar omgivningsljudet i x antal sekunder när du pratar fungerar otroligt bra. Den känner av vibrationerna i ditt huvud, så att det endast aktiveras när du pratar. Om du gillar att sjunga med får du nog kanske stänga av den funktionen 😅

  ➕ De höjer själva volymen i lurarna om du håller på med högljudda saker medan du pratar i telefon, såsom spola vatten eller liknande, sedan sänker ljudet omedelbart när oljudet försvinner.

  --- Negativt ---

  ➖ Har inte själv hört hur mikrofonen låter från mina lurar, men har sett recensioner på det och de ligger definitivt inte och tävlar mot många andra lurar när det kommer till ett klart ljud. Har dock frågat flera som jag pratat med vad de tycker om ljudet och alla har sagt att det låter bra. Sitter du mycket i möten/telefon och prioriterar en mycket bra mikrofon framför allt så bör du överväga att kolla recensioner innan du köper dessa då det finns många andra lurar som har klarare mikrofon.

  ❗ En liten fotnot: Jag vet inte hur de ställer sig mot andra lurar i bullrig miljö. Sony skryter med att de har bra brusreducering i mikrofonen och jag vet att när jag spolat vatten och tvättat händerna medan jag pratat i telefon så märkte personen i telefonen knappt av det. Vet inte hur t.ex AirPods funkar där.
  Sambons JayBirds plockar t.ex upp varenda steg när hon promenerar och kan t.o.m vara svårt att höra henne ibland.
  Det kan vara värt att tänka på det vid köp då de kanske inte har ett lika klart ljud, men istället isolerar oljud mycket bättre tack vare det?

  ➖ De har tagit bort NFC som fanns på XM3, så du kan inte längre bara nudda telefonen i fodralet för att ansluta till lurarna. Men det är egentligen en ganska oviktig funktion eftersom när du väl kopplat lurarna till alla enheter du kommer använda dem på så kan man bara snabbt ansluta till dem direkt från enheten.
  Dessutom känner android av lurar i närheten som är i parningsläge (som Apple gör) och frågar ifall du vill ansluta dem till din telefon utan att ens gå in i bluetoothinställningar.
  Föredrar nog att de tog bort NFC över ett större fodral.

  ➖ På tal om anslutning så har de fortfarande inte fixat så att man kan vara ansluten till flera enheter samtidigt (t.ex laptop och mobil), utan du måste välja en åt gången.
  Har dock för mig att det endast finns ett par trådlösa in-ear lurar på marknaden som har löst detta problem och då är det nog på bekostnad av annat.

  Vill inte låta som en fanboy här, men jag är grymt imponerad av dessa lurar!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  27 dagar sedan
  Uppdaterat: 23 dagar sedan
  Tidigare innehavare av samtliga in-ears i *xm-serien. Dessa lurar är nästan allt man önskar att de tidigare var.

  + Ljudet är ytterligare en klass bättre över hela registret och skillnaderna är större än jag förväntade mig. Xm4 spelar både högre, renare, luftigare och lite råare än alla andra in-ears jag testat - snuddar vid en riktig HiFi-upplevelse med rätt källmaterial. Det är rätt lätt att urskilja skillnaderna när man lyssnar på musik i lossless-format och jämför mot tex spotify med dessa. De spelar dessutom tillräckligt högt för att det nästan ska bli lite obehagligt vid maxvolym (som det ska vara)!

  + ANC är flera klasser bättre än i tex XM3 som ändå var helt okej på detta. Nu blir det tyst på riktigt. Fungerar sömlöst på ett bättre sätt än tidigare, exempelvis släpper lurarna igenom ljud så fort man börjar prata. De är också bättre på att inte släppa igenom vindbrus om än inte perfekta. Tidigare versioner är helt värdelösa så snart det blåser lite ute.

  + Appen är faktiskt riktigt bra numera och med rikligt med inställningmöjligheter. Ljudet är enkelt att forma efter tycke och smak även om några större korrigeringar inte behövs. Bra tillpassningstest! Håll dig borta från allt vad öronanalys och 360-ljud heter då det pajar ljudbilden totalt.

  + Batteritiden imponerar och är inte ens något jag tänker på längre. Har aldrig lagt tillbaka dem i etuit med mindre än 50% trots att jag lyssnar större delen av dagen. Tidigare modeller har haft rätt kass batteritid, speciellt när man valt att använda ljuduppskalningseffekten i appen.
  + Trådlös laddning
  + Lurar samt etui är mycket lättare
  + Touchkontrollerna fungerar ännu bättre

  - Kvalitetskänslan är inte på topp. Lurarna är fina att titta på men materialvalet får en att tänka på någon form av återvunnen miljöplast, känns lite 2001.

  - Upplever de som svårare att stoppa in än tidigare modeller och kommer inte riktigt överens med någon av de medföljande propparna även om dessa är sköna när de väl sitter. Möjligtvis en tillvänjningsperiod men jag behöver än så länge vara mycket noggrannare med tillpassningen för att de ska kännas bra och "säkra" i örat under längre stunder.

  Uppdatering efter 10 dagar: Ljudkvalitén och ANC:n i dessa är tämligen överlägsen de tiotalet in-ears jag tidigare testat vilket gör det svårt att ge annat än full pott. Med rätt källmaterial kommer de få fler än mig att dagligen tappa andan vid musiklyssnande. Att jag skaffat ytterligare ett streamingabonnemang för högupplöst musik säger väl det mesta. Jag tycker fortsatt passformen inte känns 100 i mina öron med de medföljande pluggarna men det märks varken på ljudet, tillpassningstest eller ANC så det är fullt möjligt att de inte ska sitta så tajt och långt in i örat som jag föreställer mig. Är ljudkvalitet prio finns enligt mina erfarenheter inget bättre än dessa inom genren just nu!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Fantastiska! Ännu mer så efter uppdateringen, så uppdatera!
  Batteritiden är mycket bra, ljudet är utmärkt!
  De jag pratar med säger att ljudet för dem är bra.
  ANC fungerar perfekt, tex min AC hörs inte när ANC är aktiv.
  Jag hade önskat silikonploppar personligen men hade från mina gamla lurar så inga problem.
  Fodralet är smidigt nog för fickan.
  Rekommenderas definitivt!
 • Alla omdömen

 • Dålig
  1 dag sedan
  Efter en månads dagligt användande så trillar öronkuddarna sönder. Ytterkanten på hörselgångsröret är så vass, att den skär sönder kudden från insidan. Detta resulterar i att de sitter löst och måste ersättas. Elgiganten hänvisar till Sony, som kallar det ett kosmetiskt fel, som hänvisar till EES, som inte vill ha med privatpersoner att göra som hänvisar till Alina. Alina har inte ersättningskuddar i lager än, och de vill då ha 199kr STYCK för kuddarna!

  Med andra ord är det vanliga gamla tredjeparts envägs silkonkuddar som gäller, med sämre komfort och grovt avkall på brusreduceringsförmågan.

  I övrigt är det kanonljud, ganska okej ANC, men det skulle gärna funnits någon form av volymkontroll och stöd för flera enheter. Även någon form av mjukvara för PC/MAC skulle vara trevligt, då inte alla köper dem för att användas med mobilen.

  Så jag kan rekommendera dem, om du inte tänkt använda dem så mycket.
 • Perfekt
  29 dagar sedan
  Nyss testat dessa under några timmar
  Brusreduceringen funkade förvånadsvärt bra, blev riktigt imponerad av dessa
  Lite stora i mina "små" öron men dom sitter som tur är ändå

  Kan verkligen rekommendera dessa om du vill ha de bästa för din favorit musik
 • Dålig
  1 månad sedan
  Skräp, hör måttlig till ingen skillnad alls med ANC av eller på. Ett klippande ljud som är återkommande när omgivningsljud är påslaget som kommer och går sporadiskt. Play/pause knappen funkade inte heller första 2 dagarna men hoppade helt plötsligt igång så bra de i allafall.
  Ljudkvaliten är över medel men med tanke på att budsen är så stora och klumpiga så väger det ner en icke sömnläs användning.
  Tråkigt men det blir en retur och söka vidare.