Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Lenovo Legion T5-28 90NC00AWMW

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Lenovo Stationära datorer (181)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jag köpte denna främst på grund av grafikkortet men även med hänsyn till övriga delar och så klart det låga priset just nu. Det är sannerligen inte lätt att hitta grafikkort för att bygga eget idag, i den här klassen. Då får man betala betydligt mer i slutändan. Den här burken är snygg och lätt. Inget onödigt RGB. Sidoplåtarna på chassit är mycket lätta att ta loss och sätta tillbaka. Invändigt funktionell kabeldragning. Moderkortet är märkt 5B20W27646. Förinstallerad SSD är en Western Digital SN730. Det finns en öppen och lättillgänglig m.2-plats för en extra NVMe SSD. Fästskruven sitter ganska hårt i första hålet, var försiktig om den ska lossas! Förinstallerat minne är 2 x Samsung M378A1K43DB2-CVF. Okänt antagligen Lenovo PSU/nätaggregat (märkt 9PA350D700) med fasta kablar. Bakom plåten gömmer sig en extra SATA-strömkabel som är lätt att dra fram. Portarna SATA1 och 2 är upptagna och dessa kablar går till baksidan, kopplas om, och vidare in i nätagget. SATA3 och 4 är lediga. Således bör man kunna sätta in ytterligare två SATA-diskar så länge man har datakablar och en grenkontakt/split till strömförsörjningen. Eller? Framtill i botten av lådan sitter två staplade 3,5-tums HD-platser inklusive fästen. Detta rack är nitat i botten på lådan och sitter från ena kortsidan till den andra. Fästena är för övrigt i plast med kontakter av gummi och stöd av foam. Ser bra ut så långt. Här finns dock ett stort problem! En 3,5-tums hårddisk får precis plats - men går ända in i plåten! Det vill säga några kablar kan man inte ansluta. Kanske går det med adapter att montera mindre diskar, annars är den här grunkan helt bortkastad. Hade den varit monterad i 90 grader (på längden, plats finns) så vore problemet löst, men den är fastnitad i botten. Inga andra platser eller passande skruvhål finns invändigt för fler diskar. Här får man improvisera helt klart, eller köra externt via USB. Detta ger förstås avdrag på betyget även om burken i första hand är tänkt att användas som den levereras. Lådans fläktar hörs lite på nära håll. Inte på något sätt störande, men grafikkortets fläktar varvar gärna upp en varm sommardag. Installation-konfiguration av Windows 10 drog igång direkt och flöt på fint. Inte mycket bloatware, jag valde själv att avinstallera McAfee LiveSafe och Spotify vilket friade upp 0,8Gb. Inbyggt Wi-Fi fungerar oerhört smidigt och är ett bra stöd under och efter nyinstallationen. Jag kör datorn med skärmen ASUS TUF Gaming VG259QM i 1080p. De spel jag testat hittills går fint i upp till 240 fps med default/medium/high settings.

  + Mycket prisvärd!
  + Geforce 1660 Super med Displayport, HDMI och DVI
  + Stilrent utseende och relativt tyst
  + Lätt att installera en extra m.2 NVMe SSD
  + WD SSD och Samsung RAM

  - Ingen plats för själva anslutningen av 3,5" SATA-diskar invändigt eftersom kontaktsidan möter plåten. Mycket märkligt.
  - Vid hög temp eller när grafikkortet pressas då drar dess fläktar på rejält, vilket är bra i och för sig, men de låter som en hötork.
  - Geforce Experience klarar inte av att optimera spel ordentligt. Det faller ofta på en eller ett par inställningar som man får ändra manuellt. Då måste man också veta vad man gör.

  När jag kommer på något mer relevant så uppdaterar jag.