Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bosch Indego S+ 500

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bosch Robotgräsklippare (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Mycket nöjd med denna klippare. Vår gräsmatta är 300 m2. Jag köpte den för dess smarta klippning och alla fina funktioner. Priset känns helt ok och man får väldigt mycket för pengarna.
  Då den klipper smart (kör fram o tillbaka istället för kors o tvärs) blir den klar på halva tiden jämfört med slumpvis klippning. Det innebär halvt slitage och stora möjligheter att använda gräsmattan till annat.
  Jag kör två kompletta klippningar/vecka och varje klippning tar 5-6 h med laddning. Så totalt klipper den 10-12h i veckan. Och då kör den över hela gräsmattan. Känns väldigt bra jämfört med en som irrar omkring timme efter timme och ändå kan den ha missat många platser.
  Appen skapar ett schema efter mina önskemål som ändras efter väderleken (klipper inte i regn:) och hur snabbt gräsmattan växer.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Då vi har en ganska komplex tomt med en framsida och en baksida som är åtskilda från varandra av en grusgång så behövdes en klippare som klarar av att antingen köra från ena sidan till den andra utan att klippa i gruset eller ha flera zoner den kan hantera. Boschen har ingen guidekabel, men är närapå halva priset mot Husqvarnas motsvarande modeller, så zon-lösningen kändes rimlig! Det jag dock missat var att för att den skulle kunna hantera zon2 större än 40kvm så krävs en extra laddstation. Nåt som jag insåg till mitt förtret. Nå, har bitit i det sura äpplet och köpt till en ny laddstation för att hantera båda sidorna av huset.

  Installationen var simpel, även om utsättandet av begränsningskabel tar sin lilla tid, bra pegs medföljer dock som inte går sönder så lätt och lång kabel (150 meter!) - Väl uppsatt så kan du via Indego-appen sätta igång en klippning, där du kan välja om den alltid ska klippa kanter först eller ej! Den ha en inbyggd GSM-modul med e-sim, så du kan alltid koppla upp dig var du än befinner dig för att styra klipparen. I appen kan du också sätta scheman antingen manuellt eller automatiskt för när klippningen ska ske. Den automatiska schemaläggningen tar hänsyn till hur lång tid det tar att klippa gräsmattan, beräknat väder!, och hur snabbt gräset växer.

  På den mest komplexa delen av trädgården så har klipparen gjort ett kanonjobb, stannar sällan trots trånga passager, mycket rötter och snäva svängar, är riktigt imponerad! Den ger sig också nästan alltid ut till det område direkt som den inte klippt efter ett depåstopp hos basstationen för laddning, så den är väldigt akkurat i att veta var den klippt och inte!

  På den "enkla" delen har den haft lite mer att kämpa med dock, då den tenderar att köra upp på lite kantstenar och fastna trots att stenarna borde funka som bra barriär. Den har också fastnat och 'spinner' bara med hjulen då den är på et område som lutar lite och som består mer av jord bara än gräs. Det upplever jag som en stor nackdel att den inte försöker ge sig ifrån området utan bara 'spinner' på med hjulen i evighet fast den inte kommer nån vart. Att den inte flyttar sig nåt kartledes borde ju ge en hint om att det inte står rätt till. Över lag så är den dock bra på att ta sig över gupp, högt gräs och ojämnheter. Men se till att det inte finns nåt som sticker upp som en 'kulle' för då är risken att den bara står och spinner.

  Klippmässigt sett gör den ett kanonjobb, den lämnar lite spår i gräsmattan, klipper aldrig i samma ledd så att det blir massa onödiga ränder i gräsmattan gång efter annan, klippytan är jämn.

  Då den ger sig in för att ladda så laddar den snabbt, nånstans mellan 40 min-1h och den är redo att ge sig ut igen. Den klipper länge också, upp till 1h 15 minuter på en laddning!

  Sammantaget så får jag lov att rekommendera den här klipparen, prisklassen är mellan budget och svindyr, och den har massa intelligens inbyggt som hjälper bra till. Den har blivit en riktigt god kompis den här månaden som den nu körts i sommar =)

  Fördelar

  * Pris kontra prestanda är topp, väldigt prisvärd!
  * Connectfunktionen med appstyrning vart du än är är guld, speciellt då du inte är på plats och vill hålla koll på status
  * Väldigt jämn klippning med små gräsrester (5 mm) som göder gräsmattan bra
  * Kort laddtid och lång körtid uppskattas!
  * Hanterar lutningar och ojämnheter väldigt bra

  Nackdelar

  * Trots att appen larmar så kan IAF jag inte få nån notis om det bland mina vanliga notiser i telefonen, så jag måste gå in bland statusmeddelanden i appen för att se vad som hänt. Vet inte om jag missat nån inställning
  * Kartfunktionen är bra att ha, men jag skulle gärna vilja se på kartan vart den varit och klippt, nu ser du bara en punkt där klipparen är f.n.
  * Den tenderar att klippa färdigt gräsmattan till 90-95% ungefär och lämna nån enstaka plätt här och var och tycker sen att den är färdig med gräsmattan! Det går att komma tillrätta med genom att skicka ut den manuellt på ny klippning, för då kommer den ta de saknade områdena. Men varför den inte gör det från början är ett mysterium.
  * Appen kräver titt som tätt att du loggar in i den, fast du loggat in och har den körandes i bakgrunden på telefonen, lätt störande.