Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sonos Roam

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sonos Mobilhögtalare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  14 dagar sedan
  Uppdaterat: 11 dagar sedan
  Jag har alltid gillat Sonos produkter och har mycket från dem, så när jag i vintras fick höra att Roamen skulle komma våren 2021 vart jag lyrisk och la direkt en förhandsbeställning.

  Efter att nu ha använt den ett par dagar kommer här betyget...

  - Av/på-knappen används för mycket: blåtand, viloläge, av, på... En knapp. Detta är värdelöst. Den har knappt någon taktil feedback och den känns buggig (det är svårt att få den att göra det man vill). De övriga knapparna är ok, men inte mer än så.
  - Batteriet. Efter 3-4h på låg bakgrundsvolym så är batteriet nere på 40%. Ja, högtalaren är liten och man ska kanske inte förvänta sig mycket batteritid, men ärligt talat: jag tvekar om den klarar en dag på stranden eller en hajk-helg med det där batteriet... Nja, klent.
  - Det går ej att ha Google Home och Sonos automatiska kalibrering på samtidigt. Den senare är utgråad och det tog ett par timmar innan man fattade varför (för nej, det står inget om det bland inställningarna).
  - Kanske 400-600kr för dyr för det man får. Men ja, det är Sonos...
  - Ingen laddare medföljer. Ens vanliga iPhone-laddare är för svag. Även datorns USB-utgång är för svag. Det behövs en laddare med mer watt. Det tog ett tag innan man förstod varför den ej gick och ladda och att det bara lös orange (enligt instruktionsboken ”att något är fel och en nollställning krävs”). Och instruktionerna förklarade inte att den orangea signalen betydde att det kunde vara fel på laddningen. Lite snålt att de ej skickade med en laddare faktiskt, särskilt då det ej räcker med en ”vanlig” laddare.
  + Ja, ljudet... Det är bra ljud, trots att den är så liten. Jag är impad.
  + Kvalitén. Japp, den är stabil och känns redig/tålig. Bra skit helt enkelt.
  + Ja, Sonos... Det är Sonos.

  Edit: Efter några veckors användande så drar jag tyvärr ner betyget ytterligare p.g.a. problem med att hitta en fungerande laddare. De borde verkligen ha skickat med en laddare, då en ”vanlig” ej räcker till.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  10 dagar sedan
  Motsvarar förväntningarna. Bra ljud och smidigare än Sonos tidigare bärbara högtalare. Funkar bra både med blåtand och med Sonos-appen.
  Laddkabel ingick i köpet.
 • Mycket bra
  16 dagar sedan
  Uppdaterat: 11 dagar sedan
  Ljud enligt förväntningarna med tanke på storleken på högtalaren. Begränsade ljudresurser, inget man ska spela högt med. Ska spelas lugnt och sansat och då låter den helt ok, dock sämre än tex BO A1. Stor skillnad ljudmässigt om den är placerad på bryggan vs i ett hörn i köket. Ska själv ha den i båten under sommarhalvåret. Smidig storlek och kompatibel med de andra högtalarna hemmet drar upp betyget (annars 3 stjärnor pga klent ljud).
 • Dålig
  12 dagar sedan
  Det medföljer ingen laddare utan Sonos räknar med att man redan har en laddare till sin mobil. Men då skall man veta att det inte funkar med en vanlig iphoneladdare på 5V, den är för klen. Efter 6 dagars laddning har den kommit upp i 63%. Man måste ha en starkare laddare eller köpa till en ny. Nä att Sonos blivit så snåla gillar jag inte. Jag lämnar tillbaka.