Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Robomow RK1000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Robomow Robotgräsklippare (25)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Hade i princip bestämt mig för husqvarna/gardena men då de haft en del strul med sina 2021-modeller kändes det inte så lockande att köpa dem.
  När denna nya robomow rk1000 dök upp som bäst i test i råd och rön gjorde jag lite research och slog till. Okänt märke för mig (kanske inte så stora i sverige?) Men de släppte sin första robot 1997 om jag minns rätt så inga nybörjare direkt.

  Roboten har bara hunnit gå ett 20-tal gånger hittills (ungefär en vecka) så jag kan bara dela mina initiala intryck. Hur den står sig över tid återstår att se. Hur som helst är jag extremt nöjd och imponerad hittils.
  Positivt:
  - väldigt tystgående
  - ny modell
  - Problemfri. 100% lyckade klippningar och dockningar hittills. Aldrig strulat/fastnat/åkt vilse/buggat ur/kört förbi avgränsningskabeln eller på nåt annat sätt strulat. Lägg bara begränsningskabeln enligt instruktion sen är det bara att luta sig tillbaks.
  - kanonfint klippresultat.
  - klippagget placerat mot ena sidan så den kan klippa ända ut till kanten, ist för centrerat aggregat som lämnar en remsa.
  - så kallat free-floating klipaggregat som hänger i fjädrar och därmed följer ojämnheter i marken ist för att tugga in i dem.
  - bra problemlösningsförmåga. Om man har nån trång sektion där det är lätt hänt att roboten börjar studsa som en pingpongboll mellan avgränsningsslingan så ger den ganska snabbt upp pongpongshowen och åker till avgränsningskabeln, följer den 5-10 meter och sen viker den av och börjar köra slumpmässigt igen. Enkelt och effektivt. Löser alltid problemet.
  - 360-graders bumpern gör sitt jobb. Stöter den i saker stoppar den knivarna, backar några decimeter och kör åt ett annat håll.
  - near-wire follow. Funktion där du kan sätta ett offset min/max så roboten slumpvis kör mer eller mindre långt från avgränsningskabeln när den åker hem till laddstationen. Detta förhindrar att den kör i exakt samma hjulspår varje gång den ska hem till laddstationen och då skapar spår i gräsmattan.
  - stark med bra grepp i hjulen. Klarar mycket lutning.
  - 4 år garanti om man reggar den online, annars 3 år.
  - Prisvärd. Billigare och enligt vissa tester bättre än dyrare konkurenter.

  Negativt:
  Ingenting än så länge men nämner några saker som kanske är viktiga för andra:
  - ingen gsm eller wifiuppkoppling. Endast blåtand med ganska kort räckvidd på ca 10-15 meter. Så du kan inte starta/stoppa/ändra schema osv via appen när du är bortrest utan du måste stå vid roboten för att göra dessa saker i appen (robomow 3.0)
  - ingen gps-tracker
  - ingen regnsensor. Den kör på och ska tåla regn men det är inte jättebra för gräsmattan och det blir rätt mycket gräsklipp som packar på sig vid klippaggregatet och mulchingen funkar ju inte då heller.
  - service och reservdelar, återförsäljarnät/verkstad vid problem(?). Verkar lugnt om man kollar svenska generalagenten Tidabs hemsida. Finns rätt gott om ÅF/verkstäder samt möjlighet att köpa delar.