Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

System Audio Ranger Master

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla System Audio Golvhögtalare (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Spelar med förvånansvärt tryck och fantastisk kontroll i alla register. Riktigt roliga högtalare, 4" elementen får basen och mellanregistret att ge musiken rejält med snärt och snabbhet.
  10p
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt nöjd.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fick ett demo av dessa både med akustisk musik och med elektronisk musik(någon rocklåt kom in också).

  Var kopplat till en Electrocompaniet ECI-5 MKII om jag inte minns fel.

  Lyssnade även på Mantra 60 innan dessa under samma besök, så viss jämförelse blev det såklart.

  Till skillnad från fylliga, varma och relativt baskapabla Mantra 60 så var dessa ståtliga skapelser som Zartok säger, ganska ljus och "issig" i karaktären. Vet inte om det var mina öron eller högtalaren som spökade, men dom blev en aning jobbiga att lyssna på när man gick upp i volym. Behöver inte betyda att de var ansträngda utan kan ha att göra med den ljusa karaktären och vassa diskanten gjorde att det lät skrikigt.

  Jag vill ha en diskant som är skarp och tydlig utan att bli vass, på denna högtalare tenderar ljudet att bli vasst när man skruvar upp volymen.

  I övrigt så är mellanregister riktigt bra och basen finns såklart där, även om jag kan tycka att Mantra levererade fylligare ljud.

  Tippar på att denna är en riktig dröm för ren hifi om man inte är lika känslig, men mina öron klarar inte högre volymer och absolut inte längre lyssningar på denna.

  Betyget är ändå högt då det såklart är en toppenhögtalare, men eftersom den är svårlyssnad längre tid och priset är saftigt så blir det 8/10.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt underbara högtalare, drivs med Arcam a38 och p 38. Med denna set up behövs ingen sub. Dessa kommer att vara mina kompisar under många år!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Instämmer med föregående talare! Jag har ett par sådana själv och lyssnade och läste på mycket om högtalarna innan jag köpte dem.

  De spelar inte som Zartok beskriver. Men jag kan förstå reaktionen från Zartok om högtalarna var fel uppställda, var kopplade till dåligt matchad elektronik eller stod i ett rum som absorberade mycket bas.
  De högtalarna går att spela mycket högt på utan att de blir ansträngda och dessutom på all sorts musik, hårdrock, klassiskt, elektroniskt med mycket baspumb m.m. De behåller alltid kontrollen och är grymt snabba i basen.

  Meningen med de små långslagiga elementen är ju givetvis att de skall röra på sig, självklart. Ett sådant element som sitter i den högtalaren presterar lika mycket bas som en styck 6 1/2 tums bas.
  Dessutom mäter de frekvensomfånget i 1,5db istället för 3dB, vilket betyder att den går väldigt djupt i basen (40-35.000Hz +/-1,5dB). Jag behöver ingen sub till min bioanläggning när jag har dessa.

  Upplever man den högtalaren som medioker så har man gjort något fel. Givetvis så passar den den inte all, men det går inte att säga att det är en högtalare som bara är OK, tycker jag.
  Om 90% tycker att det är en 10-poängare och 10% tycker att det är en medioker högtalare så förstår man att något är fel.

  Zartok, gå till en annan butik och lyssna!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag blir minst sagt förbryllad över Zartok och hans vänners missnöje över SA Ranger Master. Jag har som resten av recenterna bara positiva upplevelser. Likaså känner jag inte igen, att dom skulle låta ansträngda vid högre ljudnivåer.
  Enda problemet som jag ser med dessa underbara högtalare är det överdrivna priset.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Vi var några killar som körde en demo på dessa och jag får erkänna att jag tyvärr inte är speciellt lyrisk i dessa högtalare som det röstats längre ner. Jag ska motivera varför och sen så är det naturligtvis så att jag mycket väl kan ha "fel" sorts öron, ty, dom är väldigt poppis av övriga recensenter.

  Utseendet: väldigt speciella. dom är otroligt smala, medans själva elementen sticker ut från högtalarna i en trapetsform. bra eller dåligt är upp till var och en, men jag tycker personligen att det ser mindre bra ut. men det är helt klart en bedrift att ha lyckats göra en så smal högtalare, den kan säkerligen smälta in i många hem.

  Ljudkaraktär: det är här jag tycker om dom alls. Jag upplever dom som helt för ljusa, på tok för öppenklara samtidigt som dom små 4-tummarna (ja, elementen är på blott fyra tum!) inte klarar av att leverera en tillräcklig bas. Dom är långslagiga, vilket gör att dom flyttar lite mer luft, men det räcker inte för prisklassen. Designen får nog ljudet att lida lite. Dom är helt för mycket "in your face" för min smak kort och gott.
  Ett plus i kanten ska dom ha eftersom dom har en ok separation.

  Ljudnivåer: så länge man spelar dom på lyssningsvolym är det ingen fara, men vrider man på så börjar dom låta ansträngt. Elementen måste arbeta som tusan för att flytta på den luft som behövs vid högre volymer, och jag skulle inte rekommendera att spela dessa över 75db, vid 80 så börjar det att bli jobbigt för dom.

  Pris/prestanda: högtalarnas apple kanske? Man får betala endel för designen samtidigt som designen gör att funktionen blir lidande. Högtalaren hade mått bra av att få ett gäng sextumselement istället, det hade kunnat bli riktigt bra med samma djupslagiga teknik. Som det är nu så presterar dom inte lika bra som priset säger, och jag har hört bättre högtalare för 10.000 kr mindre.

  Slutbetyget blir en svag sexa. Jag vill inte råsåga högtalarna eftersom dom faktiskt har sin nisch i att vara smala och smälta in, det gör dom riktigt bra. Men priset för ljudet dom presterar är för min egen del näst intill oacceptabelt. Det här är helt enkelt inte min typ av högtalare alls.

  Vill man ha en designhögtalare som ska smälta in hemma, en högtalare som inte behöver speciellt mycket utrymme samt (troligtvis) är relativt okänslig för placering så kan det här vara ett alternativ, men drawbacksen är enl mig många.

  Dom presterar inte bra ljud för priset.
  Dom är för ljusa i sin karaktär
  Ingen vidare fyllighet i ljudkaraktären
  Trivs absolut inte att spelas högt (kan även vara ett problem i väldigt stora rum).
  Basen kan bli bättre, men det är inte svårt att förstå med dom små elementen.
  ... Jag förstår ärligt talat inte vad folk pratar om när dom säger att det finns djupbas i dessa. Seriöst.

  Vill man ha ett ljust ljud och planerar att använda högtalarna till musik så kan man lyssna på dessa innan köp, många tycker ju som sagt om dessa.
  Vill man ha en kraftfull högtalare som ger bra filmljud så är det här nog helt fel högtalare.

  Vill man ha ett fylligt ljud, ett varmt ljud och ett ljud som är bekvämt att lyssna på i timme efter timme, utan att man blir trött på högtalarna så rekommenderar jag att man tittar in andra märken, främst KEF eller Vienna Acoustics som har långt mycket bättre alternativ i både samma prisklass och (i KEF's fall) en 10-15.000 kr billigare.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grymma, fullkomligt kompletta.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  De bästa jag haft
  Nöjd= JA
  Tillsammans med min Naim Supernait levererar enormt, helt otroligt djup i basen ibland tror jag att det står en sub för + 10000 sek, men det gör det inte.

  12P
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  12 * för snygg design som grymt fint ljud.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  ger mig fan på att detta är dom roligaste högtalarna du kan få för under 40 tusen. har aldrig hört nåt med sådan kontroll i alla register faktiskt.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Dessa högtlare ser inte utt att vara mkt på jorden MEN!
  Vilket ljud! Bas finns så det räcker o blir över, dessa högtalare låter mkt bra!
  Farsan köpte ett par i fredags på Tele-hå :) Göteborg
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ljudet som kommer ur dessa relativt små högtalare är helt sjukt bra. Fattar inte hur dom lyckas.