Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Merkur 37C Safety

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Merkur Rakknivar & rakhyvlar (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  1 månad sedan
  En mycket effektiv vinklad säkerhetshyvel som dock är i allra mest aggressiva laget - hur försiktig jag än är och använder preshave så lyckas jag förr eller senare alltid att skära mig litegrann på ett antal ställen. Denna är nog helt enkelt skapt först och främst för en enda omgång när man har ordentligt skägg att bli av med. Den ger tekniskt sett en riktigt bra och nära rakning men den dras också till blod som en haj, så inhandla på egen risk.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Mycket bra hyvel. Klart överlägsen vanliga hyvlar då bladhållaren är vinklad. Det kan ta några rakningar innan man får in snitsen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Oj, det här var en aggressiv hyvel. Den tar därför mycket bättre än Merkur 34C.
  Jag har nog aldrig ''forsat'' så mycket blod under en och samma rakning.

  Men den undsätter mig väldigt bra trots alla tråkiga omständigheter, jag kommer fortsätta att bearbeta fram tills dess att det blir är en blodfri rakning. Den äter som sagt mycket bättre än Merkur 34C. Men man får liksom välja, antingen vara nöjd med en godkänd och skönare rakning eller att använda sig av denna aggressiva hyvel och bli lenare än någonsin!

  I kombination med raktvål alt. lödder, mycket olja samt försiktighet så är denna hyvel i toppklass.

  Edit: Efter cirka 10 gånger har jag nu slutat forsa lika mycket blod och fått in tekniken. Det kanske händer en gång per tillfälle, oftast om jag har haft någon liten finne eller något där i mellan som skapat irritation.