Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia 1 III XQ-BC52 256GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (66)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Usel

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 18 dagar sedan
  20211004
  Spontana omstarter av denna lur har blivit irriterande. Har gjort full factory reset av skiten och den bökar fortf...

  EISA AWARDS BEST PRODUCT blah blah är fortf skit, användaren har sista ordet. Sony har visst köpt dig PT Sthlm...

  20210921 uppdatering
  Telefonen har nu 3 nätter efter varandra stängt av sig och när jag vaknar på morgonen så måste man logga in. Denna lur är den sämsta skiten jag köpt! Det kan vara mjukvaru baserad problem men det är inget jag skall behöva tänka på. Efter senaste uppdatering verkar denna problem uppstått...

  Tidigare:
  Är nu i 3e veckan sen jag köpte den och har testat att filma, ta bilder, samt lyssna på musik, vilket telefonen lovar bra kvalitet på dessa områden. Där tyvärr anser jag att det är en försäljnings argument som knappt håller. Är så besviken på telefonen då jag hade stora förväntningar.
  Testade Cinema Pro med olika inställningar och den ger självklart bättre upplevelse än den Standard kamera inspelning, men dock inget jag blir imponerad av. Standard film inspelning (2k) med linsen inställd på ultrawide (0.7) resulterar som att video är interlaced. Har kikat resultaten via datorn och jag undrar hur kan deras standard inställning för video vara så hemsk med tanke på att Sony har bra kompetens inom detta område. Kan lätt säga att andra flaggskeps telefoner ger betydligt bättre video resultat än denna i standard läge och även tycka att standard inspelning med min gamla Nokia 8 är fan bättre (!)
  I samband med köpet av mobilen så chansade jag och köpte trådlösa lurar WF-1000XM4 efter alla reviews man har läst och kan även där säga att ljudet är, i mitt tycke, skit (!), det finns appar till lurarna där man kan göra mycket inställningar på men fortfarande anser jag att även om jag ställer in ljudet så att det ger mig en bättre musik upplevelse så tappar den ljudet till och från mot lurara, så man måste kompromisa med "Priority on Sound Quality" mot "Priority on Stable Connection", ljudet anser jag skall inte kompromisas så stället jämförde jag den mot mina Yamaha EPH-100 (trådade) och kan snabb konstatera att trådlöst ljud är fortf i alpha stadie! -och nej, jag kör inte komprimerad mp3/AAC skit utan direkt WAV eller FLAC (16/24bit) källa.

  Nu kan man pilla i evigheter med inställningar och annat skit i telefonen, men förvänta inga mirakel. Telefonen lämnar mycket att önska tyvärr även om på papper så har den grymma specs. För prislappen anser jag mig fallit för en rejäl blåsning. Om den kostade runt 5000-6000 (max) så hade det varit värt pengarna!

  Nu min största anledning till att jag köpte Xperian är för att den har
  möjlighet till extern minne och 3.5 kontakt för lurar, samt kvaliteten den lovar. Majoriteten av telefoner idag saknar tyvärr stöd för dessa.

  Har andra Sony apparater hemma som jag är grymt nöjd med men telefoner har dem en del att förbättra. Detta är min 4e Sony lur jag ägd och när nya aktörer konkurrerar i denna branch så kommer Sony inte så långt tyvärr.

  Jag rekommenderar INTE denna telefon. Titta stället på konkurrenterna, du hittar utan tvekan en betydligt bättre telefon med lägre prislapp.

  Denna blir min sista Sony lur om inte dem kommer med nåt RIKTIGT nytt. En flashig 120hz skärm är piss om bilder/video och ljud inte levererar som man förväntar för denna prislappen.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  28 dagar sedan
  Uppdaterat: 28 dagar sedan
  Ha i åtanke att denna mobil kostar 13k, om den var billigare så skulle problemen kanske var accepterbara.

  Det jag gillar:
  + Platt skärm utan hål/notches, inga dumma reflektioner i kanterna som alla andra kurvade telefoner som min nuvarande 7T pro har.
  + 3.5mm
  + Kompakt att hålla i då den är smal
  + Snabb
  + 120Hz
  + Inbyggda högtalarna

  Det negativa.
  - Skärmen körs i princip alltid i 1096p och uppskalas till 1644p, vilket går så att andra 1440p flaggskepp ser betydligt bättre ut.
  Endast vissa applikationer verkar vara whitelistade till att köras i 1644p, vilket man verkar kunna räkna på en hand. Och även att titta på bilder etc som man tycker borde ha 1644p support körs fortfarande i 1096p.
  - Gestures gör så att dom flesta spelen har en svart kant längst ner och vid sidorna då detta är var du trycker för att börja en gestures, varför är detta ens en grej? Ser ju förjävligt ut.
  - Går ej att välja om man vill ha större colour gamut än sRGB, jag gillar mina färger lite "oversaturated även om det content som finns mestadels är sRGB", men jag får ju inte ens ett val.
  - Blir jävligt varm om det finns ens en delvis load på processorn.
  - Fotona är bra, om mobilen kostade typ 6k.
  - Batteritiden är lite halvtaskig, speciellt med tanke på att den körs i 1096p konstant.

  Det kan kännas som att jag är lite väl hård på telefonen, men någonting som kostar 13000kr borde fanimej vara helt perfekt.

  Bra mobil på pappret, men titta på konkurrenterna istället, 9 Pro, s21 ultra, iphone 13 pro etc.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  29 dagar sedan
  Uppdaterat: 27 dagar sedan
  Xperia 1 III är ett gediget bygge av hög kvalitet med allt från bild och ljud. Photo Pro gör ett riktigt bra arbete, ljud där är SONY en klass för sig och självklart skall du använda SONYs marknadsledande NC lurar till denna produkt något annat vore tjänstefel.

  Då var det dags att koppla upp SONYs In Ear WF-1000XM4 dör kvalité möter kvalité.

  Inväntar nu Android 12 vilket jag hoppas skall spetsa till det lite ytterligare Android 11 börjar kännas lite sisådär.

  Xperia 1 III
  EISA AWARD Best Product 2021-2022 säger sitt.

  Ljud & Bild Nominerade Xperia 1 III
  till full pott SÄRSKILT REKOMMENDERAD ENASTÅENDE.