Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Harman Kardon HKTS 30 5.1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Harman Kardon Högtalarpaket för hembio (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.45)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fantastiskt ljud för att vara ett så kompakt system.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har tyckt att ljudet varit men hållbarheten är under all kritik, efter tre år har tre av fyra satelliter slutat spel allt annat än diskant. Vid kontakt med HK kunde de endast tänka sig att ge mig 30% rabatt på nya högtalare från deras egna webshop (=dyrt). Annars blev det till att själv bekosta frakt och reparation, som de dessutom inte hade en aning om vad det kunde kosta. Det blir till att byta mot något med högre kvalitet! Missnöj!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Klar och fin ljudbild som ger en otrolig rymd, väldigt fint och klart ljud över hela registret och för sin storlek/pris har jag inte hittat bättre.

  Dessa täcker klart behovet när det gäller att sitta i en soffa och se på film/lyssna musik. Vill man däremot dunka musik så man slipper införskaffa högtalare i resten av huset skulle jag välja andra högtalare till helt andra priser.

  Använder själv en Harman Kardon receicer till dessa, ljudet förändras mycket beroende på vilken förstärkare som används och Yamaha/Marantz gav inte lika bra ljudbild.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har lyssnat på dessa i ett år nu och tycker att de är aningens överreklamerade. De fungerar bra till film med mycket effekter. Det blir en bra "3D" ljudbild och systemet kan spela högt så länge det inte blir mycket kräm i låga frekvenser för då får subben problem. I te x Inception så skorrar den väldigt mycket och ställer man ner den så blir basen alldeles för tunn i övriga partier. Nackdelarna är när det inte är filmljud för då framträder bristerna såsom burkig dialog, tvn ger faktiskt bättre ljud vad gäller dialogen. Vid musikspeling så hänger subben inte med riktigt, det märks att den är gjord för film.( Matchar med Marantz NR1601). Duger alltså till film och kan fylla vårt 50 kvadrat rum med ljud. För dig som ställer lite krav på ljudet rek jag att lyssna på Triangle galaxy.
  Edit: efter justering av ljudinställngar och fasvändning på subben blev det mycket bättre. Har växlat till en Denon1713 som har en ljudbild som passar högtalarna bättre än Marantzen.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hade Canton 120MX innan som låg i samma prisklass när den tiden begav sig men kan inte mätas med dessa högtalare.

  Har haft högtalarna nåt år nu och tycker det är ett mycket prisvärt paket framförallt till film och spel. Mycket bra tryck i basen med tanke på storleken. Har ej testat så mycket musikspelande med dessa då jag har annan utrustning till det. Kör dem i en gammal Onkyo 606 som fungerar mycket bra.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Smidigt format, tajt bas, bra klangmatchning, välljudande för pengarna helt enkelt. Klarar inte högsta volym i stora rum.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt okej för det priset.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppgraderade mig från ett Logitech Z-5500 till detta paketet med en
  ONKYO TX-NR609.

  I början var det väldigt liten vinstmarginal på ljudet om man jämför prisskillnaden. Men nu när man lusläst på olika forum med olika inställningar och placeringar av högtalarna+suben så märker man väldigt stor skillnad!
  Bra samspel mellan högtalarna och suben. Suben är på 8 tum, har
  reglaget på halva högsta och -12 db i förstärkaren och den spelar på
  så fönsterna skakar i mellan åt.

  Tyvärr tycker jag inte de funkar så bra till musik, allra minst vid rock. Men kan vara jag som inte läst på tillräckligt om inställningarna. Vid House och den mer elektroniska genren klingar på de okej.

  Men vid filmtittandet, gärna med DTS-HD Master så är det en ordentlig eargasm.
  Du kommer inte bli besviken om du bestämmer dig för dessa rackarna!
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag siktade på det här systemet pga märket, priset och vad jag läst mig till. Hade även lyssnat lite i butik men det är inte samma sak som när man kör igång allt hemma.

  Till det här systemet har jag en Pioneer VX921.

  När jag precis kopplat in sakerna var jag inte alls nöjd med hur det lät. Det första som fångade mitt gillande var hur väl basen spelade, annars lät det otroligt burkigt framförallt när jag lyssnade på musik.

  Sedan blev jag mer vän med inställningarna på min förstärkare. Autoinställningarna var inte helt pålitliga och behövde en del manuella inställningar för att jag skulle bli nöjd - bland annat justera volymförhållanden mellan front och bakre högtalare och diskant. Efter ett par veckors ganska hårt användande av högtalarna måste jag säga att jag är nöjd med tanke på vad de kostar.

  Det hade varit kul att testa med Yamaha, Onkyo och Denons motsvarande förstärkare för att se vilken skillanad det skulle kunna tänkas vara. Men det är ingenting jag orkar sätta mig in i. Nu har jag hittat något jag är nöjd med för pengarna jag lade ut.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte dom här för ett par veckor sedan efter att ha provlyssnat mot KEF äggen och canton 160. Jag tyckte HK lät bäst, men jag är ändå inte speciellt imponerad och borde kanske ha lagt ut lite mer pengar. Mina gamla Dali 350 golvare som jag gav 5.500 för 1995 är så oändligt mycket bättre och lite hade man ju hoppats på utvecklingen. Jag tycker ljudet är förvrängt och lite "skrälligt". Jag tror förstärkaren lägger på rätt mycket frekvenskorrigering (Onkyo 607 - autojusterad med mikrofon) och så små och lätta lådor blir väl naturligtvis lite burkiga. Fördelen är att de tar lite plats och är hyfsat diskreta - måste bara hitta nån tejp att sätta över den fula "Harman-Kardon" texten som varje burk skyltar med. Nej- de här var inte speciellt prisvärda, men de funkar för vanligt tv tittande med en film nån gång ibland. Välj något annat om du brukar lyssna på musik mer än när du städar.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft dessa ett år nu och jag är supernöjd!
  Jag är ingen audiofil men jag tycker ljudet är utmärkt, både för film och musik.

  Att de dessutom är löjligt snygga gör ju inte saken sämre :)
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  har provat dessa. hade dock andra frontar klipsch rf-82or så ljudet vart bättre så klart. men jag tycker inte dessa är värt priset. runt 3 tusen då hade den fått 8/10 nu får den en 6.50/10
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tycker att högtalarna levererar ett något burkigt ljud.
  Funkar till film, men jag skulle nog satsa på något annat om det är musik som gäller.
  Är ändå nöjd med köpet med tanke på priset.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kan bara instämma med alla andra och säga att ljudet är mycket klart! Går att trycka på bra!

  Har svårt att se att det går hitta mera prisvärda högtalarpaket just nu!?
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Vilket jävla lyft från mitt gamla system, att kolla på blu ray är som en dröm! Fantastiska högtalare för det priset...KÖP!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ett mycket bra och komplett ljudsystem som levererar för sin lilla slant :)
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt ok ljud för dess storlek och pengarna de kostade. Ska ffa köra den till film, men för tillfället körs även musik genom dem.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Otroligt bra ljud för priset. Jag är mycket nöjd
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycke ljud för pengarna och är fullt tillräckligt för en lägenhet!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra ljud för film, men inte så superbra för musik. Men eftersom jag köpte dom primärt för film så får dom 9/10 av mig.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Superfint ljud för prisklassen, både till musik och film.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Spelar på riktigt fint!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt bra och rent ljud i kombination med Yamaha reciever. Basen är inte den bästa. Funderar på koppla på ytterligare en aktiv bas.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte paketet för c:a 3 veckor sedan och med 30 % rabatt, vilket gav c:a 4200 kr. Jag har tidigare haft ett egetkomponerat 5.0 system med två golvhögtalare och en center från Audio Pro (c:a 13 år gamla) och ett par små Sonyhögtalare bakom soffan. Steget till dessa H/K är lååååååångt.

  Har dem uppkopplade till en Onkyo TX-SR608. Jag köpte Onkyon först och upplevde då ett lyft i lyssningen men när jag kopplade in H/K-systemet så blev jag nykär, dem är alldeles... alldeles... underbara :0)

  Precis innan jag skriver detta så satt jag framför Youtube och trillade in på detta klipp:

  http://www.youtube.com/watch?v=6sV3_LUBGTU

  där Obama slår ihjäl en fluga. Precis i början av klippet så har dem lagt in ljudet av en fluga som surrar förbi. Det var så att mina armar började vifta för "flugan" kom från "där borta" och flög förbi mitt öra på riktigt nära håll. Lät otroligt verklighetstroget!

  I film finns ett fint djup från basen samtidigt som prat samt enskilda droppar av regn och bitar av glassplitter ger en skön ljudbild.

  Jag är inte en stor musikkonsument men lyssnar på vitt skilda former av musik, allt från klassiskt till jazz till pop till heavy. I mina öron levererar H/K ett ljud i hög klass oavsett musik.

  Designen är riktigt snygg (om man tycker om pianolack). Subben är tillräckligt liten för att vara diskret men ändå synas. Samma sak för övriga högtalare. Mycket lätt att fästa kablarna i högtalarna, har dock ej testat väggfästena ännu men hålen verkar vara tillräckligt stora för att inte skapa problem. Hela paketet upplevs som robust, förutom "fötterna" som följer med till satelliterna. Dessa är lite plastiga och svajiga men det fungerar lika bra utan dem, t o m lite snyggare utan.

  Levereras med högtalarkabel och en ok manual på flera språk, inkl svenska.

  För att sammanfatta: Jag är ingen audiofil men jag är riktigt, riktigt nöjd och därför får HKTS 30 en fullpottare av mig. Kan inte vänta på att få sätta ihop dessa + Onkyon med en schysst projje :0)
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Snygga små högtalare med relativt bra ljud! Köpte en Yamaha RX-V667 reciver är inte helt nöjd med musikåtergivning från högtalare...kanske jag hade för stora förväntningar av de små högtalarna. Den gamla yamaha förstärkaren med stora golvhögtalare (30 år) låter väl så bra!
  Mediamarkt i Bäckebol har bra försäljare men en anning konstig prissättning vid rea som bara gäller 2 dagar...men sen kan man köpa grejerna nästan lika billigt på kampanj ett par dagar senare!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Paketet är både snyggt och spelar mkt bra ! Väldigt nöjd med detta paket..
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter den tid jag haft det kan jag inte säga annat än att jag är nöjd. Kanonljud!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Detaljerat ljud, basåtergivning i toppklass.
  Vissa scener gör att det skakar i rummet, utan att det blir öronbedövande...
  Mycket nöjd
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag köpte mina HKTS 30 för tre månader sedan med en Onkyo TX-SR608 till. Jag är riktigt nöjd med den kombinationen. Jag använder systemet mest för hemmabio, och som sådant gör det mig inte besviken. Dom har riktigt bra ljudåtergivning, och Bluray med DTS-HD är en mäktig upplevelse med dessa. Hade tidigare ett system med stora golvhögtalare, men dessa är både snyggare och mer diskreta i vardagsrummet, och ger minst lika bra tryck. Har inte lyssnat på så mycket musik i dom, men det lilla jag har hört låter bra.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grymt nöjd med dessa, riktigt snygga om mycket bra ljud. helt klart värt pengarna.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har ej hunnit lyssna på dom än, annat än när dom demades i butik. Slog till och köpte ett paket i förrgår på Media Markt i Gävle där dom hade erbjudande på just dessa högtalare som jag planerat köpa. 4790:- för dom, gick helt enkelt inte att motstå!

  Passade även på att köpa en Onkyo TX-SR608 som dom sålde för 4990:-

  10 Stjärnor för priset om inte annat! :D
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt bra högtalarepaket.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  vill inte påstå att jag har extremt mycket erfarenhet av hemmabioljud, men jag kan säga att jag är väldigt nöjd med vad systemet levererar. Är väl enligt mig ett paket som kommer till sin rätt med en blurayskiva och inte direkt ett musiksystem. Ska man spela mycket och högljud musik får man skaffa sig ett par rediga golvare, men och andra sidan, det får man väl göra det med i stort sett vilket system man än köper.

  Att HKTS30 nästan är gratis är ju inte direkt ett minus heller!
  Om någon undrar kör jag systemet med en Marantz SR6004.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kör dom med onkyo 608an och det är rätt ok. Har inte riktigt finkalibrerat. Känns som de efter några veckor börjat bli rejält inspelade och ger ett bra ljud. Och för priset den praktiska storleken på alla 6 delar är det enligt mig ett kap.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har inte mycket att jämföra med men jag tycker de låter riktigt bra! Även till musik. Subwoofern är mycket bra.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Prisvärt och stilrent, har inte så mycket att jämföra med men jag älskar det!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt bra system, både för film, spel och musik.
  Kalibreringen med 2EQ Audessey fungerade mycket bättre än förväntat.

  Enda negativa är att väggfästen etc. kan kännas en aning plastiga. Detta är dock inget man tänker på när man väl monterat allting.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ska hämta mitt HKTS 30 system idag, Blev stormförtjust i det när jag var och lyssnade. Återkommer med större utlåtande när jag får koppla in dem men min denon avr-1910 som kommer i slutet av månaden..
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kan inte säga att jag är annat än jag är väldigt nöjd med ljudet som dessa små rackare levererar.
  Finns inte många högtalarpaket i denna prisklassen som är så mångsidigana som detta utan att kvalitén blir lidande i något segment. Presterar otroligt bra såväl till film, musik och tv-spel.

  Kan inte påstå att fötterna som erq hänvisar till känns veka. Kontruktionen är betydligt bättre än till HKTS 11 och har inga problem att bära sin egna vikt ståendes på bänken.

  Subben känns j-kligt rapp och hänger med riktigt bra. Börjar inte heller scorra även om man drar på ordentligt.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Den absolut bästa högtalarpaket man kan köpa!!!!!! Finns jätte stOOOOOR skillnad mellan denna och HKTS11..
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra ljud enligt min smak, förvånandsvärt djup bas för storleken på subben, tajt och sammanhållet.
  Fint ljud i satelliterna och centern. Minus för bords-stativen som är otroligt veka, och en lite plastig känsla i satelliterna.