Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xplora 5 Play

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xplora Smarta klockor (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  18 dagar sedan
  Vilken frisk fläkt den här klockan är jämfört med Cmee Play från Spectrafence, som vi först köpte! Den funkar jättebra med kontantkort (måste stödja 2G, 3G, 4G) och funktionerna vi testat som säkerhetszon, ringa, skicka meddelanden, tyst läge under skoltid, positionering vid hemgång själv osv. har fungerat helt enligt förväntan.
  Appen känns modern och har intuitiva menyer. Det finns ett belöningssystem som uppmuntrar till rörelse där man kan spara till fysiska produkter, dock ganska stora mängder behövs för det man kanske vill ha.
  Barnet gillar de roliga ringsignalerna som man kan välja på, men som tur är inaktiveras allt pill med klockan under skoltid genom inställningarna. Man kan bara läsa tiden och batterinivå, verkar det som.
  Bra bemötande från supporten och ärliga svar innan vi köpte klockan. Tacksamt!
 • Perfekt
  25 dagar sedan
  Grymt hjälpmedel när man ska skicka ut sitt barn för första gångerna själv! Också helt fantastiskt när dom vill prova att gå hem själv från förskolan och enkelt kan ringa och bekräfta att dom har kommit hem. Dom små blir genast lite större och "malligare" över att dom kan göra fler saker själva. Fantastiskt!
 • Mycket bra
  25 dagar sedan
  Bra och smidig klocka med de funktioner man behöver. Även bra batteritid och företaget har på sistone fått bättre kundsupport än tidigare.

  Saknar några saker, bl a symbol på appen vid meddelanden så man ser att man fått ett meddelande.
 • Perfekt
  27 dagar sedan
  Har en dotter på 6 år som gärna vill leka med kompisar och då själv bege sig iväg ifrån hemmet. Har en X5s som uppfyller alla våra behov. Lätt att ringa varandra, koll på vart dottern befinner sig samt möjlighet att se historik i nyaste appen. Skickar enkla röstmeddelanden till varandra samt (viktigast av allt) kan ställa in skolläge (tidsintervall och dag) på när klockan skall vara en vanlig ”dum klocka”. Om inte denna funktion funnits hade dottern inte fått tillåtelse att använda klockan på skoltid. Enda negativa är att i början hade klockan svårt att hitta 3G och drog då mer batteri då den gick på Edge. Men efter flitigt användande/tränande så har antennen lärt sig att lättare hitta 3G.
 • Perfekt
  27 dagar sedan
  Installationen gick snabbt och smidigt och det var väldigt lätt att komma igång med klockan. Dock något seg skärm men funkar väldigt bra för ett barn.
  Xplora appen är tydlig och väldigt lätt att förstå sig på samt manövrera. Väldigt bra att man kan lägga till trygghetszon, speciellt för oss som har flyttat till en ny stad.

  Dock har vi märkt att mellan min och min sambos mobiler som är av samma tillverkare samt modell, så skiljer sig GPS historiken väldigt mycket över vart sonen har rört sig.

  Utöver det, är jag och min sambo samt sonen extremt nöjda. Sonens favorit funktion är att kunna samla på coins (stegräknaren omvandlar steg till ”coins”) som han sedan kan handla för i xplora shoppen. Samtidigt påtalar han ofta att det känns tryggare och säkrare med klockan (ringer mig dagligen till och från skolan) än en mobil som lätt kan glömmas eller slarvas bort.

  Stort plus enligt mig och sambon, utöver trygghetszon funktionen (som
  Larmar så snart han lämnar den) och SOS larm, är att vi föräldrar kan ställa in skoltider (skolläge) på klockan. Det genom att i förväg ställa in så att klockan endast fungerar som en klocka och inget annat under lektionstid/skoldag, för att automatiskt återgå till en mobilklocka när lektionerna är helt slut för dagen. På så sätt blir inte klockan ett störningsmoment eller klassas som en mobil.

  Summan av kardemumman är att vi varmt kan rekommendera denna mobilklocka! Vi älskar den! T.om lillasyster på 4år älskar den och påtalar för oss att när hon blir stor och går själv till skolan så vill hon ha en rosa xplora klocka.
 • Perfekt
  28 dagar sedan
  Denna klocka har gjort underverk både för sonen och för oss. Han har tryggheten att kunna kontakta oss när han vill när han är i skolan och vi känner tryggheten inatt vi kan se vart han är ifall han skulle gå iväg från skolan.

  Han kan fota saker som han vill visa oss och har sådan glädje av det.

  Den funkar kanon och har aldrig krånglat! 5av5 värd vart enda krona!
 • Mycket bra
  29 dagar sedan
  Vi köpte en Xplora 4 till dottern, mycket nöjd. Nästan allt man vill ha och inget av det man inte vill ha i klockan. Appen har lite mer att önska när det kommer till funktioner, men allt man behöver för att både vi som föräldrar och barnet ska känna sig trygga finns där. Hon kan ringa familjen och vänner som också har klockor/mobiler. Hon kan göra små filmer och håller koll på sitt "mål" i stegräknaren. Man ser när hon kommer till och från skolan med notiser i appen.

  Nu hade vi möjligheten att bli ambassadörer till nya modellen Xplora X5 Play. Sonen fick den och blir en bra trygghet när han ska börja cykla till skolan snart. Tävlar mot systern i antalet steg och då han inte lärt sig klockan ännu så är det jättebra att kunna ringa när han ska hem. De har även fler kompisar med klockor så de kan ringa varandra.

  I den äldre appen tycker jag kartan var bättre. men meddelanden och kontakter fungerar bättre i den nyare.
 • Mycket bra
  29 dagar sedan
  Sonen älskar klockan. Den är lätt och smidig att ta på sig och sitter skönt på armen.
  Den är väldigt lätt hanterlig och han tävlar mot sin förändrar varje dag om vem som går flest steg.
  Alarmklockan är ett stor pluss med en hög och bra signal så han vaknar då han sover djupt.
  Enda negativa är att volymen på telefon funktionen är låg så man har svårt att höra vad personen säger.
 • Perfekt
  29 dagar sedan
  Haft klockan 1 vecka nu och den är grym. 7 åringen lärde dig använda klockan på 10 minuter. Appen är också bra och lättanvänd. Ringde Xplora support och fick snacka med en tekniker efter 2 minuter. Grabben gillar funktionen med MP3 låtar i klockan. Bra batteri också.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Vi är väldigt nöjda med denna mobilklocka som har fantastiska och enkla funktioner som barnet lätt kan hantera och är utan internet.
  Klockan sitter bra och är behaglig att ha på sig. att kunna nå sitt barn och även se vart han befinner sig när han är ute är tryggt för oss föräldrar.

  Rekommenderar verkligen Xplora X5 play
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Vi är mycket nöjda med klockan Xplora X5. Den har bra funktioner så som skolläge, gps-live, trygghetszon, sos mm. Som förälder ger det en stor trygghet att veta vart barnet är och för barnet ger det möjlighet till mer frihet. Klockan är en bra start för att sedan eventuellt gå över till mobil då det ger barnet en ansvarskänsla.

  Vi är dock missnöjda med batteritiden. Den ska klara 2 dagar men när den används flitigt som vi gjort klarar den 1 dag cirka. En bättre batteritid hade varit önskvärt om barnet tex skulle gå bort/vilse. Det gäller att planera när den ska laddas för att den ska hålla den tid barnet är aktiv och iväg. Ett annat minus är att det inte går att radera/rensa i chatten.

  Sonen som använt den är 7 år, han älskar den och gillar funktionerna att man kan ändra layouten på klockvisaren, ta bilder, ringa, tidtagarur och chatta.

  Önskvärt hade varit att det hade gått att svara på smsen som fås av de inlagda Telefonnummrerna och videosamtal.

  Över lag är vi mycket nöjda och rekommenderar verkligen klockan. Vi valde blå och tycker den är snygg och stilren.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  XPLORA 5 bjuder på en rad genomtänkta funktioner som skolläget och trygghetszoner som gör att barnet kan ta med sig klockan i skolan utan att bli distraherad av den och vi kan se till att de inte går vilse. En väldigt bra produkt för barn som vill ha en egen telefon men fortfarande är för unga för det men som i övrigt är redo att ta lite mer eget ansvar. En perfekt första telefon. Det jag dock saknar är att det inte går att lägga till en huvudkontakt utan att den kräver att mottagaren har appen installerad på sin telefon då exempelvis barnet vill kunna smsa sina äldre vänner/ kusiner som har mobiltelefoner. Det som barnet har nämnt under denna tid är önskan om att kunna ha videosamtal.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Fin design och färg
  Klockan har en fin design och färg. Lätt att ha på armen och dottern märker den knappt. Lätt att navigera i klockan och ikonerna är tydliga samt lätta att förstår för en 7-åring. Dock är vi missnöjda med batteritiden, den håller max 2 dygn fast klockan enbart används som en gps och använder man fler funktioner som ringa, skicka meddelande eller ta kort så håller den max 1 dygn. GPS-lokaliseringen fungerar riktigt dåligt, den hoppar flera kilometer på några minuter fast vår dotter är hemma. Vid flertal gånger nattetid har den visat en felaktig gps-punkt fast hon sover i sin säng, det handlar om flera kilometer fel. Annars är tillhörande app lätt att förstå och lagom mycket funktioner.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Nu har vi fått äran att testa denna fantastiska klocka från Xplora någon vecka och vi är så nöjda. Så enkel att förstå sig på och våran 4åring klarar av den hur lätt som helst. Älskar att man ser i appen vart klockan befinner sig och att den larmar om den kommer utanför zonen man själv valt. Nu ringer dottern själv sina kontakter vi valt att lägga in, så bra att man själv får bestämma vilka som kan ringa och ringas till. Stort plus att man även får poäng för steg och då kan handla i shoppen för dessa. Det gör både oss och dottern motiverad att röra på sig mer.

  Den sitter skönt på armen, lite stor på dottern ännu men det stör inte henne alls. Hon blev dock lite besviken att det inte gick att ringa videosamtal, men det är nog de enda vi saknade. Batteriet håller i flera dagar och det är bra att det plingar till i ens egen mobil när det börjar vara dags att ladda den.

  Dottern har verkligen vuxit i sig själv sen hon fick klockan och får vara lite mer självständig, även skönt för oss föräldrar som kan ringa direkt till henne om hon är borta hos någon annan. En helt perfekt telefonklocka till barn som ännu är för liten för en vanlig mobiltelefon.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Perfekt när barnet är för litet för en egen mobil. Man väljer själv vilka hon ska kunna ringa till genom att lägga upp kontakter i en app. Min dotter gillar även att titta hur många steg hon har tagit under dagen. På fotbollsträningen och i skidspåret är den kul att ha med. Och så tar hon gärna bilder. När man lämnar henne själv på träningen kan hon alltid ringa om det är något, det känns tryggt.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Både jag och dottern är helnöjda med klockan! Sen gör mig trygg att veta vart hon är och hon kan ringa när hon vill och behöver vilket skapar trygghet hos henne. Att räkna steg är en bonus som uppmuntrar till rörelse och hon älskar att kunna ta kort o spela in videos.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Inte kommit igång fullt ut än men skapar en större frihet för sonen att vara ute och vi kan ringa honom, han ringer oss och vi kan se vart han är.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Sonen på 8 år älskar sin klocka. Smidigt att jag kan se vart han befinner sig samtidigt som jag kan ringa honom och han mig. Jag behöver inte vara lika orolig att klockan tappas bort som om han hade haft en vanlig mobil.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Vår 8åriga dotter älskar klockan, även vi föräldrar. Via 2 knapptryck når hon oss när hon vill och vi kan ringa eller smsa henne när vi vill. Gps funktionen fungerar väldigt bra. Batterit håller även det bra. Rekommenderas absolut
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Mycket bra klocka!
  Har haft klockat nu i 1 månad och den fungerar klockrent.
  Sonen har den varje dag och den laddas var 2-3 dag.
  Han kan ringa, skicka SMS, ta kort, lyssna på musik och se hur långt han går varje dag.
  Bra ljud i telefonsamtalen.
  Under lektionstid är klockan satt i skolläge så att den inte ringer eller låter. Superbra!

  Perfekt för oss föräldrar att alltid kunna nå honom och han kan alltid nå oss om det är något.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Xplora 5 play, den bästa mobil/gps klocka min son ägt. Jag vet inte var jag ska börja? Den har gett både mig och min son så mycket. Han känner trygghet då jag alltid finns att nå, jag känner trygghet då han alltid finns att nå. Ljudet som kommer ur klockan är kristallklart, ingen tillstymmelse till burkighet.
  Jag väljer själv vilka han ska kunna ringa och vilka som ska kunna ringa honom. (Går att lägga in foto tillsammans med namnet)

  Jag är separerad från hans pappa men tack vare denna klocka har även dom möjlighet att kunna nå varann när än andan faller på. Han ringer ofta mormor och morfar för att berätta om små tillfällen han vill delge dem. Han samlar steg som han byter in till roliga saker i goplay shoppen som håller öppet fre-sön. Han tar gärna selfiekort med vänner.

  Vad gäller mig som förälder så håller jag enkelt koll på honom när han är ute och leker på gården med grannbarnen via den detaljerade gpskartan i föräldraappen. Jag behöver därmed inte närvara 24/7 utan kan tryggt tillaga middagen. Vill han något så ringer han mig. Använder mig även av trygghetszonerna som meddelar mig när han lämnar eller anländer till en av mig utvald trygghetszon. Ljudet som kommer ur högtalaren är kristallklart. Xplora 5 play är dessutom både vattentät och stöttålig vilket är ett måste med ett fartfyllt barn. Denna klocka har testats till max i form av bad och äventyr utan att jag har något negativt att komma med, suverän klocka som underlättar vardagen på så många sätt. Värd varenda krona!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Min dotter på 6 år använder klockan dagligen.
  Tack vare den kan hon själv skapa och underhålla relationer med familjemedlemmar och det märks så tydligt hur banden blir starkare. Hon ringer mormor varje dag :)

  Hon har också fått större frihet och har möjlighet att gå ut och leka med vänner på gården. Jag ser om hon går utanför säkerhetszonerna och kan kontakta henne när jag vill. Även GPSen använder jag mycket!

  Superbra klocka verkligen, rekomenderar!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Barnen här hemma älskar deras nya XPLORA 5. De uppskattar de nya uppdaterade funktionerna och designen.

  Vi gillar att XPLORA 5 klarar av barnens aktiva liv. Den är vattenavstötande, har en tålig skärm, bra batteritid, bra ljudkvalitet och det bredare armbandet sitter ordentligt på plats.

  Något som vi uppskattat väldigt mycket är att man kan se vart barnen befinner sig med GPS-funktionen. Vi har skapat trygga zoner i appen, vilket bidrar till att vi blir meddelade när barnen lämnar eller anländer till en trygg zon.

  Vi har bara gott att säga om XPLORA och XPLORA 5.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  En rejäl mobilklocka med ett sportigare utseende.
  Det bredare armbandet med flera fästpunkter håller klockan på plats i alla aktiviteter.
  Batteritiden är fantastisk och även ljudkvalitén i högtalaren.
  Superlätt att förstå för barnet.
  Kameran är riktigt uppskattad och roligt att man kan skicka bilder till varandra.
  GPS-funktionen gör att det känns väldigt när barnen är ute och leker i trädgården, då de tar sina små utflykter ibland.
  Perfekt att man kan in zoner, som till exempel trädgården, och få meddelanden när barnet går in eller ut ur en zon.
  Eftersom den är vattentät och extremt tåligt glas på behöver man inte vara rädd för att den ska gå sönder. Utan den kan användas i all lek.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Vår 6-åring är superglad och vi som föräldrar också! Högt rekommenderad!