Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG 47LE8500

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (301)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag tröttnade tillslut på min 3-4 år gamla 42-tums Pioneer-plasma som började kännas liten och som uppvisade svaga inbränningar i bilden (nej, det var inte tillfällig ghosting), så jag bestämde mig ganska snabbt att nästa TV skulle vara en LCD/LED-modell.

  Efter en hel del letande, velande och funderande så var det LG:s modeller som kändes hetast och valet föll till slut på 47LE8500 som jag i skrivande stund har haft i min ägo ungefär i en månad nu.

  Viktigast är ju bilden som med lågupplösta TV-sändningar och DVD-tittande ser bra ut, men det är med högupplöst material som bilden blir helt UNDERBAR!
  Jag är ingen skarpsynt TV-expert, utan mer en normalpetig användare, men skärpa och detaljer är riktigt bra och svärtan producerar en bild som i mörka scener är lika svart som ramen runtom TV:n utan att detaljer försvinner. Min gamla plasma har inte en chans i jämförelse.

  TV:n är snygg, smal och passar fint in i mitt vardagsrum. Hela bildytan är täckt av en glasskiva vilket får ramen runtom TV:n att "smälta in" med själva bildytan. Mycket läckert!
  Dock ger glasskivan en hel del reflektioner vilket kan vara störande om man vill använda TV:n under dagtid och har fönster i rummet som reflekterar sig i bildytan. Det här är ingenting jag lider av, då mina fönsterrutor inte syns i TV:n och dessutom har jag ofta persiennerna neddragna för jämnan.

  Uttagen bakpå TV:n är många och det mesta i anslutningsväg finns där, men LG har gjort en riktigt klantig miss och placerat uttagen rakt utåt istället för neråt. Ska TV:n stå på en mediabänk så har det ingen betydelse, men vill man ha upp den på väggen så går det inte att använda ett plattare TV-fäste, vilket är synd då TV:n är riktigt smal i övrigt.

  I det stora hela är jag riktigt nöjd med min TV och 47LE8500 kan jag absolut rekommendera.