Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Lenovo Smart Clock Essential

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Lenovo Väckarklockor (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Lenovo är ett av 82 företag som ASPI fann tjänar på koncentrationsläger i Kina, vars regering förtrycker Uighur folket och tvingar dom till slavarbete.

  https://www.aspi.org.au/report/uyghurs-sale
  https://s3-ap-southeast-2.amazonaws.com/ad-aspi/2021-03/Uyghurs%20for%20sale%2016%20March%202021.pdf

  Har undvikt de företagen men klantade mig här då.

  Så vitt jag vet är denna klocka det enda sättet att kunna ställa väckalarm till shufflad Spotify playlist (eller något som liknar det, rättare sagt), utan att behöva förlita sig till mobilens oftast helt värdelösa högtalare.

  Ljudet i den här är inte direkt bra heller, men mycket bättre än min mobil, och cirka acceptabelt. Finns ungefär noll bas. Duger till väckalarm och mjukare, ljusare låtar, men inget man annars skulle välja att lyssna på. Hade varit trevligt om klockan hade varit större med biffigare element.

  En sak som jag inte har sett nämnas någonstans är att den har en ljussensor som automatiskt dimmar displayen. Vet inte om man kan ha manuell kontroll över ljusstyrkan på displayen, men det har funkat bra automatiskt för mig, så det är inget jag har behövt tänka på.

  Kontroll och röststyrning/mjukvara är ett stort problem, ofta så otroligt dumt, invecklat och anti-intuitivt.

  Om inte firmware är fabriksuppdaterad till 1.44.1.2.5 eller senare, så kan man kan inte ställa in 24h format. För att själv uppdatera firmware måste man starta mobilappen Google Home>Enhetsinställningar och aktivera "Förhandsgranskningsprogram". För mig tog det sedan X dagar (veckor?) innan firmware uppdaterades. Sedan fanns "Tidsformat" på slutet av "Enhetsinställningar."

  Men något man inte kan göra något åt är att klockan är inställd med Söndag som veckostart, då jag är ganska säker på att detta är liksom inpräntat i skärmen.

  För att kunna ställa in Spotify som mediaalarm, måste man ställa in språket i Google Home som engelska. Vilket är språket som förståeligt prioriteras av Google och funkar mest och bäst. Men om man sedan ställer in medialarm kan man inte shuffla. Eller ställa in volym på alarmet? Då måste man istället ställa in en ny rutin i Google Home, men man får inte använda "Spela upp och styr media", för då funkar det inte. Google Home>Rutiner>+>Lägg till åtgärd>Testa att lägga till ett eget kommando>skriv in shuffle [namn på playlist]

  Men då kan man inte snooza, för detta behandlas som en musikfunktion, inte ett alarm. Så knapparna på klockan gör inte samma sak som vid alarm. Så man måste välja om man vill spela upp shufflad musik eller kunna snooza.

  Det mesta av det här var jag tvungen att hitta information om från andra användare av Google Home på internet som hade listat ut detta själva, då det inte står någonting om detta i manualen, eller någon annanstans på internet, tydligen.

  Man tänker ju att med röststyrning blir det ju bara smidigare. Näpp. Nu har man kontroller på klockan, mobilen, och via röststyrning, och vem vet vad man gör var eller hur eller vilka röstkommandon som funkar. Sedan en annan sak gällande röststyrning är att man ofta inte får bekräftelse på om det man ville kommunicera är något som Google Assistant faktiskt förstod och implementerade. T.ex om man säger "set a recurring media alarm for 8am" och svarar på "what sound?" med "shuffle wakeup", så vet man inte om klockan kommer göra vad man menade förrän alarmet går igång. I det här fallet så gör den som sagt inte det.

  Man jaja, efter dagar av irriterande krånglande så har man ju slutligen fått det att funka som man tänkte och ville, förutom att snooze inte funkar, och att veckostartdagen är fel.

  Allt man kan göra genom kontrollerna på själva klockan är muta mic, höja/sänka volym, play/paus, tända/släcka nattlampa och ställa in alarm, Man kan inte ställa in vad alarmen ska spela upp?

  Om man bara har tänkt använda sådana basfunktioner så är det totalt meningslöst att köpa den här modellen, om den nu inte råkar vara på samma prisnivå som andra dumklockor.

  Och just det, detta är ingen klockradio, finns ingen radio. Om man nu inte kan fixa det genom Google Home på något krångelvänster. Tänker jag inte ödsla tid på att efterforska. Nog med det nu.

  Till viss del, och någonstans i grunden en bra grej, men så onödigt invecklad och störig användarupplevelse som inte funkar 100% trots att det känns som man har tagit examen i klockstyrning och hackat sig in The Matrix. En del av detta kanske inte kan anses vara klockans eller Lenovos fel, men det spelar ingen roll för användaren hos vem felet ligger liksom. Och så har vi ju slavarbetet på det, som Lenovo absolut är 100% ansvarig för. Kan inte bli annat än en 1a.

  Uppdatering:
  Har märkt på senare tid att ibland verkar den inte köra igång när rutinen startar av någon anledning. Ganska noterbart problem när man använder den som väckarklocka. För tillfället vill Spotify inte ansluta till den. Funkar igen efter att jag startade om den.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Liten och stilfull stil på klockan. Dock så har mjukvaran några buggar som man stör sig på. Den största buggen är att temperaturen på displayen försvinner lite titt som tätt. Flera som har samma problem enligt Lenovo support forum. Vilket är otroligt irriterande, då temperaturen faktiskt var en av anledningarna till att jag köpte klockan.
  Annars en enkel och skön pryl, med tydlig display och bra röststyrning. Även ljudet är helt ok, nästan samma som en Google Home Mini (sämre bass). Bra med laddanslutning, dock är "lampan" under all kritik. Väldigt dåligt sken och fyller egentligen ingen funktion, då den sitter på klockans baksida.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Egentligen ypperlig i just detta segmentet, dvs "modern klockradio utan skärm" - men det är till stor del Googles förtjänst. Lenovo's support-sajt och dokumentation är närmst oduglig. Att hitta hur man ställer skärmen till lägsta ljusnivån på natten var inte uppenbart och inställningen för 24h-visning kunde ha varit betydligt tydligare - tex del av inledande grundinställningar.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  299 kr blackweek 2020 (elgiganten).
  Riktigt snygg och kompakt smart klocka. Google Assistenten reagerar snabbt och kan kontrollera allt. Bra klocka som dimmar ner ordentligt på natten. Oslagbart för reapriset 299.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Riktigt snygg klocka att ha på nattduksbordet. Lite mindre i storlek än vad jag förväntade mig men behagligt ljus från både skärm och nattlampa. Rekommenderas!