Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Lenovo G27q-20 27"

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Lenovo Datorskärmar (144)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  En 1440p 165Hz spelskärm med IPS-panel i en intressant prisklass. När jag köpte min och en av markandens allra första 1440p 144Hz IPS-skärmar var det uppåt det dubbla priset som gällde. Kan nu fem år senare en sådan här skärm vara en fullgod ersättare?

  Ja faktiskt. Bra skärmar brukar räcka till i många år men det har trots allt sakta men säkert gjorts framsteg inom panelteknikerna under de senaste fem åren. 27" är inte "stort" längre och de flesta spelskärmar som släppts nyligen klarar lite mer än "bara" 144Hz i uppdateringsfrekvens, även om det är en liten annan sak att få pixlarna med på det snabba tåget. Pixlarna är snabba här och standardläget för "Overdrive" är också vad jag skulle rekommendera. Möjligen att läget Extreme kan gå bra för den vars spel alltid ligger i riktigt höga bilduppdateringsfrekvenser.

  Även generellt visade sig inställningarna vara på de bästa alternativen redan som standard, även efter att ha spenderat tid på att se över alla möjligheter. Ljusstyrkan bör förstås justeras efter miljön där skärmen skall stå och oftast rejält nedåt i en typisk datorplats i hemmet. Det "varma" färgläget Reddish/rödaktigt som är förvalt känns inte överdrivet mjukt och särskilt inte efter att ha installerat skärmens drivrutin med färgprofil ifrån Lenovo. Utan dito kan steget till Neutral vara värt att testa.

  Vitt blir riktigt vitt utan påtaglig blåton åtminstone på detta exemplar. Likaså finns inga påtagliga brister i bildens enhetlighet, som "clouding". IPS-glow som inte går att undvika hålls ändå på en vettig nivå. För den som gillar att ha det riktigt mörkt i rummet så hade det dock varit trevligt om den lägsta nivån för ljusstyrkan varit ännu något svagare, inte minst som ljusstyrkan också påverkar fenomenet IPS-glow. Jag rekommenderar generellt att ha någon slags ljuskälla bakom skärmen och gärna reglerbart beroende på typ av spel/användande.

  Konstruktionen är stadig och med höjdreglaget går det att få skärmen att nästan gå ner i bordskanten om man föredrar. Färgaccenterna på foten gör varken från eller till men det uppskattas att det är mattsvart plast som gäller över lag. Ingen RGB-skatt betalas här.

  Menyknapparna har inte det moderna joystick-upplägget, men man behöver som sagt inte göra mycket i menyn heller. Lenovo har även en bra mjukvara i "Lenovo Display Control Center" som i stort sett gör knapparna överflödiga.

  Freesync/Adaptive Sync fungerar ypperligt både i låga och höga frekvenser (48-165) utan flimmer eller andra artefakter. Freesync Premium certifikationen verkar stämma.

  Tidigt omdöme efter ett par dagar men jag får återkomma efter en tids användning(och gissningsvis lägga till en stjärna). Firmware är version 1.1 på mitt exemplar och DisplayPort 1.4 stödjs även om officiella specar säger 1.2 för stunden.

  Drivrutin och mjukvara:
  https://support.lenovo.com/se/sv/solutions/pd500462-thinkvision-g27q-20-monitor-overview-and-service-parts

  Kort uppdatering efter två månader. Inga problem alls, höjer betyg till 9/10.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Se @Kaziglu för en välskriven och fullständig recension.

  Jag som en mer 'casual' köpare sökte en 144Hz+, 1ms och 1440p. Kör denna som min primära monitor via DP och fungerar galant. I mina ögon fantastiska färger med vass upplösning. Bara haft positiva intryck vid spelande också. Ser denna som värd varje krona!