Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple MacBook Air (2020) - M1 OC 7C GPU 8GB 256GB 13"

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Apple Laptops (Bärbara datorer) (250)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Definitivt den bästa bärbara datorn jag har haft. Datorn är helt knäpptyst och utan både fläkt och spoltjut, samtidigt som den är otroligt snabb och inte blir varm. Kombinera detta med en skärm som har hög kontrast, ingen backlight bleed, stort färgomfång och bra ljusstyrka, samt marknadens bästa trackpad, så har du en riktig vinnare. Tangentbordet får också klart godkänt!

  Annat smått och gott inkluderar de utmärkta högtalarna som har bra basrespons och kommer upp i hög volym, mikrofonerna som har utmärkt klarhet, och en ruskigt lång batteritid. Har även sluppit problem med Wi-Fi och annat som jag haft med tidigare MacBooks.

  Angående x86-kompabilitet har Rosetta 2 fungerat så pass bra att jag inte behövt tänka på det. Word, Excel, Norton 360, PyCharm, Zoom, och andra program har helt enkelt bara fungerat direkt utan att jag behövt göra någonting alls.

  Överlag rekommenderar jag datorn!
 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Spännade med nya mobil-telefon CPU:er i Apples nya datorer.. På sikt är nog detta framtiden för Apple med konsolidering av hårdvaru-plattform mellan mobil-telefoner och resten av utbudet.

  Jag fick en på jobbet men lämnade tillbaka den då denna modell har allt för mycket barnsjukdomar.... Jag har ingen lust att vara beta-testare åt Apple :-(

  De problem jag sötte på innan jag gav upp:

  * Jätteproblem att koppla in flera skärmar.. Datorn stöder inte TB3 fullt ut så man kan inte länka fler skärmar.. Kör man med en HDMI skärm så blev det ett lag som gjorde det näst intill omöjligt att använda..

  * Blåtands problem (har jag iofs haft från och till på flera apple prylar)

  * Prestandan lever inte alls upp till Apples "reklam" och "geekbench"-värden... Testat en hel del CPU-intensiva program (t.ex. scahckprogram) och en billigare laptop med Ryzen är betydligt snabbare och håller prestandan under längre perioder.. Apples M! knäar ganska fört.. Gissar att det är en kompromiss med mobil-tekniken i botten.

  * USB portarna är jättelångsamma (bara halva hastigheten mot gamla macs enligt vad jag testat).. TB porten är dock kanon..

  * Varken Parallells, VMWare eller virtual box funkar på M1 ännu :-(

  * Omöjligt att koppla till externa enheter som eGPU,

  * Testade ochs att göra skärm-kalibrering via X-rite... Funka inte alls e

  etc. etc..

  Det blir säkert bra ... i framtiden.. Just nu är det bara att konstatera att detta är lite som Apple Maps... Mycket jobb kvar och kunderna får agera beta-testare, för dyra pengar :-(
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Blir inte bättre.
  Otroligt bra alternativ om du vill ha en Mac.
  Chockerande mycket bättre än tidigare datorer.
  Dubbel batteritid. Dubbel prestanda.
  Inget fläktljud. Ingen värme.
  Enda negativa är att Big Sur är lite buggigt ännu.
  Kolla in "MacBook Air M1 Honest Review" av Max Tech
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 8 dagar sedan
  Blir en kort recension detta:

  Bytte till denna från 2017s miserabla MacBook Pro.

  Batteritiden & tangentbordet är suveränt bra jämfört med 17 års modell.
  Fläktlöst & tyst har inte upplevt "badbollen" någon gång än trots rätt tunga program & fil överföringar.
  Uppdaterar recensionen efter längre tids användning.
 • Perfekt
  19 dagar sedan
  Uppdaterat: 11 dagar sedan
  Fantastisk hårdvara och batteritiden är det som gör den ganska unik på marknaden. Aldrig upplevt något liknande. Den mest prisvärda laptopen på marknaden just nu. Priset är verkligen ofattbart om du kollar vad du får för pengarna här jämfört mot AMD/Intel vilket tvingat en gammal GNU som jag att bli den ofrivilliga Apple-aposteln.

  Uppdatering:

  Jag har nu kört Paradox Interactives Stellaris, EU4 och CK3 via Rosetta och prestandan i den här lilla ljudlösa maskinen är helt otrolig. Jag finner inga ord. Helt ofattbart. Nu fick jag ner stabila arm64 via homebrew och vilken skillnad i prestanda och effektivitet. Hårdvaruavkodning till exempel fungerar nämligen INTE under Rosetta. Men nu när du kan få libs i arm64 via homebrew. Oslagbar prestanda per watt. Jag skulle i princip lämna tillbaka den men varje kväll har jag plockat upp den igen för att se statusen på mjukvaran och nu kan jag inte lägga ner den igen. Jag kan inte annat än att öka till 5 stjärnor nu även för homebrew-nördar då majoriteten av mina use case nu fungerar.

  Det finns nu en workaround för total systemåterställning så man slipper äga en extra macbook för att köra Apple Configurator 2 för att återställa sin M1.

  Original:

  Är du en genomsnittets Apple-användare som använder Safari och facetime mest och nöjer dig med det så fungerar den felfritt. Börjar du leka med terminalen, hämta olika mjukvaror som man är van vid på x86 så börjar bugfesten. Rosetta klarar en hel del men många libs via python etc fungerar inte alls trots de installerats via Rosetta. Homebrew har nu initial beta-support för native M1 med varierande användarupplevelse.

  Otroligt mycket buggar om man börjar använda datorn lite mer avancerat. Så om detta är dina use case, köp inte den här datorn... än. Upplevelsen är lite som på ett GNU/Linux-system för 5-10 år sedan.

  En sak jag såg fram emot var marknadsföringen att "apparna du har på iOS och iPadOS skulle fungera på M1". Det gör de säkert men alla appar du kan tänka dig har medvetet tagits bort ifrån app store när du väljer iOS eller iPadOS. Så det är.. sådär användbart just nu. Inte en enda app jag har på iOS finns i apple store för ARM64. Bara obskyra appar du aldrig hört talas om. Utan alla apparna du vill ha finns i x86 macOS app store som electron x86-appar som tyvärr är horribelt optimerade.

  Om du ändå är en power user och känner för att våga prova, absolut gör det! MEN, var medveten om att om du då tänker att du vill göra en systemåterställning så du inte lämnar in en, som jag fick den, maskin med din information kvar på disk även om du visuellt tagit bort den, så finns det även buggar i systemåterställningen på M1, som inte är samma som på x86 tidigare Intels.

  Det enda säkra alterantivet att systemåterställa en M1 macbook utan att den blir 'bricked' är att använda Apple Configurator 2 genom en annan macbook.

  Kul med nytänkande och initiativ ifrån Apple. 5 stjärnor om datorn ska vara till det mindre tekniska syskonet eller föräldern som enbart använder standardapplikationerna i macOS. För alla andra 3 stjärnor, eftersom man kan komma runt buggarna, frågan är bara om det är värt besväret 2021.

  Länk till hur man måste återställa en M1 på säkert sätt: https://apple.stackexchange.com/questions/408876/m1-mac-clean-install-getting-stuck-at-create-a-computer-account/408895#408895
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 26 dagar sedan
  För workloaden hos 85-90% av alla användare är denna laptop i princip det bästa i sin klass. Är go-to-datorn för studier (och då rabatterad).

  - Prestandan är på en ny nivå. 99% av allt är buttery smooth, och den känns knappt ansträngd av att ha mängder med flikar och program öppna samtidigt. Att köra Intel-program genom Rosetta 2 fungerar i princip smärtfritt, och allt fler program (Chrome, Office, Zoom bl.a.) blir optimerade för Apple Silicon. 10 stjärnor när en större bredd av program blivit optimerade.

  - Fläktlös och blir knappt ljummen av vardagliga grejer som att surfa, arbeta i Office, streama film/serier eller ha videomöten. Enorm skillnad mot tidigare Macbooks där fläkt och värme eskalerade redan vid surfning.

  - Skärmen är riktigt bra och har hög upplösning/bra färger (fullt stöd för DCI-P3).

  - Batteritiden är löjligt bra. Framför allt när man kör program som är native. Får ut 10h+ vid mixad användning.

  - Och sist men inte minst, något jag aldrig trodde jag skulle säga om en Apple-produkt, den känns nästan prisvärd sett till konkurrensen i samma klass.

  EDIT: För er som har problem med Bluetooth och dyl. Uppdatera till Big Sur 11.2, löste problemet för mig.
 • Mycket bra
  27 dagar sedan
  Völdigt nöjd med denna. Batteritiden är outstanding och den fungerar helt perfekt för det vardagliga användandet. Det enda problemet jag stött på är att blutooth ljudet ibland laggar.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Mycket nöjd med denna dator. Gedigen och snabb.
 • 2 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Alldeles för kort tid har passerat för att skriva en fullständig review, men många här vill nog bara läsa lite feedback från verklighetens användare, so here goes 😉 Well, mkt är mkt bra, flyter på fint överlag och batteritiden måste anses makalös - förmodligen apples bästa hårdvara till dags dato och som alla redan är införstådda, en ny direktion mot framtiden - tyvärr kan jag inte påstå att systemet i dagsläget är 100% bulletproof. Safari, som nu är optimerat för M1, kraschar då och då, tillräckligt för att inte kännas helt stabilt (14-15 flikar öppna vid givet tillfälle). x86 program funkar inte alltid som väntat (och vissa funkar inte alls). Hackande bluetooth uppkoppling med (Sennheiser) lurar är ett konstant irriterande moment. Verkar som fler rapporterat om ostabil bluetooth även med apples egna grejer (Airpods, magic mouse/keys), så jag är inte ensam om detta tyvärr. Även upplevt extrem seghet då batteriet varit lågt utan hög cpu load. Vad allt detta beror på är svårt att säga och apple support har inte kunnat hjälpa nämnvärt. Hoppas de löser det med nya uppdateringar, men i dagsläget har jag lite svårt att rekommendera fullt ut - om du inte har nåt emot att leka testpilot. Får trots allt 4 / 5 i betyg, med potential till att bli riktigt bra 🍰
 • Bra
  2 mån sedan
  Mycket bra dator på alla möjliga sätt. Prestandan är otroligt bra och skärmen är magnifik. Mer eller mindre allt med denna dator är underbart. Men...

  Om du är beroende av applikationer som är kompilerade för x86-processorarkitektur, se upp. Allt som kör native ARM fungerar finfint på den nya M1an, men det är inte alla applikationer som fungerar bra med Rosetta 2. Ett exempel är om du är beroende av Adobe Cloud och dess olika applikationer så kan du i vissa fall få återkommande problem med att datorn fryser sig i flera minuter. Detta har hänt främst i Illustrator, men har även hänt då enbart Chrome varit igång. Sinom tid kommer detta att lösa sig, med uppdateringar i OS samt att applikationerna skrivs för ARM. Innan du gör ett köp, kolla hur dina applikationer fungerar med den nya M1an.