Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

B&W 804 Diamond

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla B&W Golvhögtalare (13)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grymma!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vad kan man säga, gillar man B&W är det bara 802Di och uppåt som klår dessa i normala sammanhang.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tycker det är en mycket bra högtalare.
  Gillar speciellt basen då jag varken upplever den som dominant eller mjäkig. Har även DB1 som kan hjälpa till med de lägsta tonerna. Det enda instrument jag har hört som behöver denna hjälp är kyrkorgel. Diskanten är också mycket bra. Vill likna ljudet mest med ett konserthus. En symfoniorkester och en kör låter utmärkt. Däremot blir inte ljudet intimt.
  Ett problem med högtalarna är att impedansen sjunker vid belastning, ner till 3 ohm enligt B&Ws hemsida. Detta tillsammans med att högtalarna behöver massor med ström för att visa vad de går för gör att de kräver en bra matchning till slutsteg/(förstärkare).
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  bra dynamik, fin upplösning
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  jag kan inte hålla med övriga talare. här kommer anledningarna uppdelade i register:

  bas: extremt kraftig bas för att vara ett par golvare i denna prisklass. basen är faktiskt så kraftig så att den fyller ut och tar över ljudbilden helt och hållet. kraftig och tyvärr inte speciellt detaljerad för en högtalare i den här prisklassen. den spelar mycket bas, men bas utan detaljer är enl mig som en kärra utan hjul.

  mellanregister: det bästa med den här högtalaren. lite kyligt mellanregister, men det fångar upp röster väldigt bra. jag upplever att det känns som att sångare i framför en, men samtidigt att dom sjunger i en kall stenkällare. tycka vad man vill om det ljudet, men det är i alla fall väldigt klart och tydligt. mycket mycket bra mellanregister, som tyvärr dränks av basen.

  diskant: nej. diskanter får absolut inte vara såhär kalla. jag upplever dom knäppiga och inte speciellt högupplösta. det gör minsann ingen glad. jag har hört mycket trevligare diskanter på billigare högtalare än såhär.

  helhetsbild: trots att jag lyssnade på denna högtalare när den var inställd efter en room perfect så lät basen odetaljerad och mycket för kraftig. mellanregistret är imponerande, men diskanten drar även den ner mellanregistrets möjlighet till storslaget lyssnande.

  saken är det att trots dessa brister så är det en bra högtalare. bara det att den inte är en bra högtalare när man ser till priset. hade den här pjäsen kostat runt 10-15.000 kr så hade jag kanske kunnat överväga den hemma. men nu kostar den fyra-sex gånger så mycket, och det är den inte värd på långa vägar!

  ni som är intresserade av denna högtalare gör klokt i att lyssna på fler alternativ. är ni på klubben så lyssna till dalis dyrare serier. enl mig så spelar en billig ikon-6 mycket trevligare än dessa. men när ni ändå ska köpa högtalare i den här prisklassen så ta er tid och lyssna på flera högtalare innan ni bestämmer er. jag är övertygad om att färre hade valt dessa högtalare då. saken är ju också den att 60.000 kr knappast är pocketchange för dom flesta av oss. till det måste man ju ha saker att driva med, och jag får bilden av att dessa basbyggen vill ha endel effekt.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En alldeles underbar högtalare!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Den bsta högtalaren jag har ägd hands dowm. Passar otroligt bra med Nads M2 eller Denons PMA2010AE(jag kör PMA A100, samma sak men jubileumstgåvan av PMA 2010AE). Mycket öppet ljud oc man får en 3D känsla, dvs i vissa låtar hör man att sången ligger framför trummorna, som på koncert. Basen är inte heller att leka med, 2st rohacell membran får huset att skaka. Finishen i gloss black är galet snyggt. FST registret ger en mkt högupplöst ljudbild, och man hör alla nanser i musiken. Diamant diskanten är nog ändå trumfkortet och är mkt luftig och skär sig aldrig hur högt du en spelar. Cymbaler kommer verkligen fram och fastnar inte bakom ett hörn. Jag ger denna högtalare 10av10, en perfektion i prisklassen.