Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Keychron K8 Wireless RGB TKL Gateron Hot-Swappable Brown (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Keychron Tangentbord (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Gillar konceptet, men tyvärr faller det på att det sparats in för mycket för att nå denna prispunkt. Keycapsen känns väldigt billiga och är tillverkade i tunnaste ABS:en man kan tänka sig. De har också en väldigt irriterande matt yta som snabbt blir väldigt klistrig vid användning och och drar dessutom åt sig väldigt mycket fett från fingrarna.

  Stabilisatorerna är också under all kritik. De är smorda men känns extremt svampiga. Känns nästan inte som att det sitter samma brytare på de stabiliserade tangenterna. Den ovanligt höga höjden gör att det är mer eller mindre omöjligt att använda utan handledsstöd om du inte enbart skriver med händerna i luften, sk. "hover type". Känns som lat design. Ljudprofilen vid användning är inte heller särskilt smickrande då det låter ganska ihåligt och med ett metalliskt "pingande". Ev. ska detta kunna lösas genom att modifiera med ljuddämpande matta inuti, finns en del videor på YouTube om detta. Borde dock ha inkluderats från början.

  RGB:n är inte heller mycket att skriva hem om du bryr dig om det. Ljusstyrkan är väldigt låg och färgerna väldigt bleka.

  Positivt är hot-swap och brytaren på sidan för att byta mellan trådat / BT / avstängt. Att USB-kabeln även den sitter på sidan gör att det är väldigt smidigt att koppla ur och flytta på. Vidare känns konstruktionen hyfsat stabil och tung, även om aluminiumlisterna på sidorna bara är där av estetiska skäl.

  Hade mycket hellre sett att de släppte en barebone-version där man själv får köpa keycaps och brytare, med bättre medföljande stabilisatorer alternativt inga alls. Hade också varit bra om det fanns en brytare för att stänga av laddningen av batteriet. Som det är ju kommer batteriet nästan alltid vara laddat till 100% om du främst kör trådat, vilket inte alls är bra för livslängden.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Riktigt bra trådlöst/trådat tangentbord som osar kvalitet. Stödjer koppling till upp till tre Blåtandsenheter. Jag kör med två laptops varav den ena med Linux och den andra med Windows 10.

  + Fungerar på Linux (Linux Manjaro)
  + Bra att kunna snabbt byta mellan blåtandskopplingar
  + Möjligheten att köra trådat
  + Kunna ladda samtidigt man använder blåtanden
  + Bra med mekanisk switch mellan blåtandsläge, avstängt och trådat läge