Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Alien Quadrilogy

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.13)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Riktig bra serie
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Alien serien är något av det bästa inom Sci-Fi
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bästa filmserien någonsin
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  .
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Grymt prisvärd
 • Bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  äntligen dts ljud
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  En bra box med bra filmer så när som på två och det är Alien 3 och Alien : Resurrection som drar ner på betyget av en annars bra box.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Gillar Sience Fiction och när man kombinerar detta med skräck blir det optimalt. De två första filmerna är klart bäst
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Ridley Scotts Alien är svår att slå, men James Camerons Aliens är nog snäppet bättre. Dom andra är hyffsade. Det är bara att ge högsta betyg, om det inte hade varit för att jag verkligen hade velat ha ett kommentator spår med Cameron.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  9/10
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Kickass box med 9 discar. Är ju förälskad i såna här filmer.
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  En riktigt bra samling, för sci-fi folket.
 • Mycket bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Väldigt bra box med roligt och mycket extramaterial.
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Otroligt bra box, hur mycket extramaterial som helst!
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Grym!
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Ett måste i alla samlingar :)
 • Ganska bra
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Om det inte hade varit för hur boxen ser ut och allt extramaterial hade inte den här boxen fått många stjärnor. Filmerna är ju inte så bra, men de är underhållande.
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Fick tag på den här boxen billigt på Play - trodde jag! Glömde i ivern att beloppet omräknat till NOK blev just över tullgränsen på 200 kr så åkte på 135 spänn i avgifter på den. Det spelar i detta fall ingen roll - detta är filmhistoria och borde finnas i varje hem med filmintresse! Alien och Aliens är mina favoriter.
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Toksnygg box med massor av extramaterial.
 • Utmärkt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Kunglig box. Nog om det!
 • Bra
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  10 plus till de två första filmerna, resten är väl lite sisådär. Bild- och ljukvalitet är dock inte så bra på de två första.
 • Mycket bra
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Klassiska så in i....
 • Mycket bra
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Mycket bra och underhållande, trean var dock inte lika bra som övriga och det märks ettan har några år på nacken nu men annars inte mycket att klaga på.
 • Perfekt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Kompletta samlingen och helt klart 10p!
 • Perfekt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Dessa klassiker måste ses på dessa extended versions. Särkillt alien3 !
 • Utmärkt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Bra filmer...
 • Perfekt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Detta är troligtvis världens bästa box. Alien och Aliens gör denna box till en solklar 10-poängare. Alien 3 och Alien Resurrection är bara bonusmaterial som inte ens behöver tittas på.
 • Mycket bra
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Här följer några korta omdömen om varje film som följer med i denna senaste box av Alien-sagan. En jämförelse görs också mellan de två versionerna som presenteras för varje film, bioversionen och antingen regissörens version eller den utökande klippningen. Varje film presenteras var för sig.

  'Alien' är en av de riktigt stora Sci-Fi klassikerna och kanske en av de bästa filmerna någonsin. Kort och gott kan man säga att allt stämmer i denna film. Designen är bl.a. gjord av Ron Cobb, Moebius och H.R. Gieger vilket ger filmen dels en realistisk känsla när det kommer till de rent mänskliga skapelserna i filmen och dels tillför en sant överjordlig och unik känsla kring alienartefakterna. I synnerhet är det väl värt att nämna H.R.Giegers design av alienartefakterna och av monstret självt. Det är lika mycket hans film som Ridley Scotts när det kommer till konstnärligt intryck. Fotot är mästerligt samtidigt som det nästan har en viss dokumentär känsla över sig pga all handkamera. Vissa scener är som en vacker men olycksbådande mörk gotisk oljemålning. Handlingen är enkel men genial, en sant klassisk saga i skräck. Musiken är mästerlig och smälter in perfekt med den mörka visuella stilen. Skådespeleriet och regin är av högsta klass. Det känns som om skådespelarna lever sina roller och inte bara agerar. Det känns ofta improviserat vilket höjer känslan av dokumentär. Denna film lanserade en ny våg av oborstade Sci-Fi filmer, såsom 'Outland', 'Blade Runner', mfl. Skräcken är klaustrofobisk och det är kul att se att denna film fortfarande kan skrämma slag på folk idag, som den gjorde 1979. Men lika mycket som den är en studie i skräck är den en faschinerande berättelse om människans möte med det okända och mystiska. Det är en film som handlar lika mycket om människorna som om monstret, som när allt kommer omkring är en bifigur även om den överskuggar hela filmen.

  Den nya Director's Cut är på ett sätt en komplementerande version. Det är inte blott originalfilmen med extrainsatta scener. Ridley Scott har klipp om filmen och kortat ner vissa gamla scener för att göra plats för nya (som spelades in samtidigt som de andra). Man märker knappt det som är borttaget men märker definitivt det nya, vilket är mästerligt inklippt med det "gamla" materialet. Det är intressant att se vad alienmonstret gör med sina offer i den scen där Ripley kommer ner i dess bo. Det bär klara referenser till och är konsekvent med de efterföljande filmernas terorier. Även om jag lätt favoriserar den gamla bioversionen måste jag nog medge att Director's Cut är lika bra som originalet. Oavsett version får filmen 10 poäng av 10 möjliga.

  'Aliens' är en av de bästa uppföljarna någonsin. Till skillnad från originalfilmen läggs betoningen på action istället för på skräck. Det är dock ett klockrent hantverk och James Camerons hittills bästa eller åtminstone mest underhållande film. Handlingen är bra och skådespelarna gör sina roller på ett ypperligt sätt. Lika mycket som 'Alien' är en film om människor som kastas in i en desperat situation och antingen visar sina bästa eller sämsta sidor är 'Aliens' det också i förhållande till sin action. Återigen hamnar människan och inte monstren i fokus. Regin är god och fotot likaså. Produktionsdesignen är klanderfri och är ganska trogen originalfilmen. Det som drar ner filmen något är den sista ½ timman som är ett plagiat/en hyllning till originalfilmen. Filmen är helt enkelt inte lika originell som 'Alien' och inte heller lika originell som Camerons andra filmer. Men det är långt ifrån en upprepning av den första filmen. Som tidigare har sagts tillhör 'Aliens' en annan genre. Istället för ett monster möter människan en hel armada. Det är en krigsfilm satt i en framtida miljö. Även Alienmonstret har blivit utvecklat i 'Aliens', inte bara utseendemässigt. Man får en mer helhetlig förståelse för monstrets livscykel och att monstret egentligen är ett flockdjur, liksom ett termit- eller myrsamhälle med sin äggläggande drottning. Detta är ett mycket innovativt grepp och har blivit till en dogm i Alienvärlden.

  Till skillnad från Ridley Scotts 'Director's Cut' av 'Alien' så är 'Special Edition' av 'Aliens' samma film som originalet med extrainsatta scener. Det är svårt att säga vilken version som är den bästa. Den förlängda versionen är bättre än bioversionen på så sätt att den dels ger en förklaring till Ripleys moderkänslor för Newt och dels presenterar lite mer och bra action och dialog/interaktion mellan karaktärerna. Samtidigt känns bioversionen mer solid som film pga avgränsningarna som gjordes i den tidiga klippningen. En annan fördel med bioversionen är att man länge som tittare inte vet vad som har hänt med kolonisatörerna förren den hemska sanningen uppenbaras för marinsoldaterna halvvägs in i filmen. Detta är en styrka när man ser filmen första gången. När man ser om filmen är det dock kul och intressant att se scener från tilldragelserna kring det första mötet mellan aliens och människor. Sålunda skulle jag visa bioversionen för den person som aldrig har sett filmen för att skapa största möjliga mysterium och därmed en högre spänning, men den förlängda versionen i rent informativt syfte. Svagheterna och styrkorna i de båda versionerna tar ut varandra (och avgörs lite av förutsättningarna hos publiken) och därför får båda filmerna totalt 8 poäng av 10 möjliga.

  'Alien 3' är den näst bästa filmen i Aliensagan och David Finchers bästa tillsammans med Seven. Filmen har gått tillbaka till rötterna med hela Alienkonceptet och är därför originalet mer trogen när det gäller klaustrofobi och människans primitiva medel att försvara sig, samtidigt som det inte plagierar utan är originellt i både innehåll och form. Monstret är också ensamt, liksom i originalet, även om det är en intressant utveckling av de tidigare monstren. Man får bl.a. insikt i att monstret tar en del intryck av värdens DNA när det tar sin slutgiltiga form. Eftersom värden är en hund (alla fall i bioversionen) är monstret också mer djuriskt och snabbare än de tidigare filmernas monster. H.R. Gieger är tack och lov med igen i denna film och har till viss del designat det nya monstret, även om det har utvecklats vidare av monsterskaparna från 'Aliens'. Regin är mästerlig och visionär. Fotot är nog tillsammans med 'Alien Resurrection' det snyggaste i filmserien. Skådespelarinsatserna är bland det bästa man kan se i denna genre, nästan i nivå med originalfilmen. Filmen har dessutom stake och har upprört många Alien-fans med sin orespekt för deras förväntningar efter 'Aliens'. Filmen står ut i filmserien som en av de mest originella. Det enda man kan kritisera filmen för är att det är lite för mycket karaktärer att lära känna och att fokus egentligen endast hamnar på Ripley som individ och lite grann på doktorn Clemence (i alla fall i bioversionen). Det innebär att tittaren får svårare att leva sig in i karaktärerna. I de övriga filmerna i Alien-sagen möts tittaren av tämligen färgstarka och omaka individer som man kan identifiera sig med. Fängelsekunderna känns mest som en kollektiv massa och ofta förväxlar man individerna med varandra, mest tack vare att de alla är rakade och bär samma kläder. Flera av dem är tyvärr också för lika varandra rent utseendemässigt vilket försvårar det för tittaren. Men Fincher kanske hade en tanke med att skapa en kollektiv känsla av brödraskapet. Doktorn i filmen står ut som något av en ensling och unik individ i förhållande till de övriga. Han är det enda exemplet i filmen på en karaktärsstudie. Halvvägs in i filmen blir han dock dödad av monstret, vilket blir som en smärre shock för tittaren, men detta är inte nödvändigtvis av ondo utan är ytterligare ett bevis på Finchers kompromisslöshet och vilja att överaska och bryta mot invanda filmkonventioner. Effekten av detta skapar en oerhörd känsla av bedrövelse och undergångsstämning hos tittaren. Mycket effektfull och lite fult av Fincher! Bioversionen lider tyvärr av en något rörig klippning mot slutet vilket får åskådaren att bli disorienterad, något som kanske kan förklaras genom att Fincher inte längre var delaktig under efterarbetet. Bioversionen får trots det röriga slutet nästan ett toppbetyg, 9 poäng av 10 möjliga, tack vare Finchers visionära stil och kompromisslöshet som lyser igenom trots bolagsdirektörernas totala kontroll över den slutgiltiga klippningen.

  Den 'Special Edition' som presenteras i denna box, vid sidan av bioversionen, är en s.k. "assembly cut", dvs. filmen när den är ihopklippt med alla scener som finns i manuskriptet och som har spelats in, innan det slutgiltiga klippningsarbetet där filmen får sin slutgiltiga form. Fast i extramaterialet sägs det att den första assemblyn var tre timmar lång så den version som presenteras i boxen är nog den assembly som Fincher presenterade för direktörerna innan de handfast tog klippningsarbetet ifrån regissören. Enligt filmbolaget får man genom detta se mer av David Finchers vision i denna då ingenting som har spelats in har blivit censurerat av någon producent med ego. Trots detta tycker jag ändå att bioversionen står ut som den bättre av de två versionerna då den känns mer solid och hel som film. Den nya versionen är ungefär en halvtimme längre och innehåller förvisso en intressant fördjupning i Golics karaktär som blir till en beskyddare av monstret, som en slags antites till Clemence. I denna version lyckas man att fånga odjuret som var tänkt men Golic släpper det lös igen. Även om det är en intressant vinkling så känns det som om filmen spretar lite för mycket åt olika håll. Filmen känns också som lite för lång och emellanåt seg. Vissa scener som har blivit förlängda känns dessutom sämre klippta än i originalversionen. Scenen där doktorn Clemence blir dödad av monstret är ett typiskt exempel där man drar ut på det lite för mycket. I originalet kommer anfallet mer som en chockartad överaskning, så som det måste ha upplevts av doktorn och Ripley. En scen är dessutom upprepande då man i två olika scener bestämmer sig för att lura in monstret i smältungnen. Det tråkiga är att man i den upprepade scenen (som är lik originalet) blir överaskade av förslaget trots att de själva har föreslagit det samma i en tidigare scen. Detta är exempel på att den nya versionen inte känns konsistent eller konsekvent. Även om slutet är längre i Special Edition så blir den inte mindre rörig för det. Den mindre konsekventa känslan i denna förlängda version drar ner betyget något snäpp. Betyget stannar därför på 8 poäng.

  'Alien Resurrection' är den hittills svagaste filmen i Aliensagan men är endå en god medlem i familjen. Återigen är det en ny och ung regissör på gång i filmbranchen som får uppdraget att leda projektet och han gör det klart godkänt. Fotot och designen är på absolut topp, kanske det bästa i hela Alienssagan. Det som drar ner filmen är den något tunna handlingen och vissa skådespelarinsatser. Ripley har gjorts till en cool hjältinna och uppvisar tecken på ondsinthet, resultatet av hybriden mellan människa och alien. Detta är i och för sig en intressant vinkling eller nydaning av en gammal karaktär. Man har på detta sätt undvikit att upprepa sig i denna film när karaktären har återanvänds. Ripley svänger sig dock med för många coola one-liners för min smak, ett dåligt sätt enligt mitt tycke att understryka hennes elakhet. De tama skådespelarinsatserna kanske kan förklaras av att regissören, Jean-Pierre Jeunet, är fransman och ibland var tvungen att använda sig av tolk som mellanhand mellan sig själv och skådespelaren. Michael Wincott är dock som vanligt suverän i filmen men gör en ganska tidig sorti i en spektakulär scen. Hans rolltolkning som den oomstridda piratledaren är som klippt och skuren för honom. Trots att karaktärerna är lite för coola över lag är det ett gäng som man ändå lär sig tycka om och identifiera sig med. Det är något av PC-karaktärer i ett rollspel, vilket tilltalar mig. De är så distinkta och unika individer, till skillnad från filmensamblen i 'Alien 3'. Detta faktum gör skräcken mer effektiv, till skillnad från exempelvis 'Alien vs. Predator'. Filmen är mycket av en upprepning av den första filmen i det att man ser karaktärerna springa omkring i mörka och långa korridorer. Därför är 'Alien Resurrection' den minst originella i serien när det kommer till handling även om det kompenseras något av den originella och stilistiska visuella stilen. Specialeffekterna är välgjorda även om man kan invända sig mot bruket av dataanimerade monster. Eftersom filmen har några år på nacken hade man ännu ej fulländat tekniken och man ser ganska tydligt när CGI används. Det är överlag ändå välgjort och man inser att många scener inte hade kunnat göras utan denna teknik. Man hade dock inte behöv visa så mycket av monstren, något som har varit genomgående i de andra filmerna. "Less is better" i dessa sammanhang. The "newborn" är dock ett innovativt inslag i filmen och lyfter den faktiskt mot slutet. Många har invändningar mot denna bastard till kreation men jag kan faktiskt leva mig in i detta monster för första gången i Alien-sagan i det att den har gjorts med mer mänskliga drag. Det faktum att alienmonstren har gjort mer intelligenta, även det en oväntad effekt av den genetiska sammanblandningen med Ripley, ger filmen en ny och fräsch egg. Det finns också några verkligen bra och coola actionscener som slår det mesta, även 'Aliens'. Vattenscenen och det direkta efterspelet är nog den häftigaste actionscenen i hela filmscenen, kanske i filmhistorien. Filmen har också en god portion humor av det bättre slaget, om man bortser från en och annan "kul" oneliner. Humorn är dessutom av det svartare slaget, vilket är uppskattat. Den bär Juenets tecken. Sammantaget räcker detta för att få 7 poäng av 10 möjliga.

  Den special edition som presenteras i denna box är inte en director's cut, betonar Jean-Pierre Jeunet. Han var nöjd med bioversionen och upplever att han fick fria kreativa händer (uppenbarligen lärde sig filmbolaget en läxa efter 'Alien 3'). Denna version har en helt ny inledning som slår an på en humoristisk ådra från första bildrutan. Flera scener är förlängda och tillför ibland mer humor, men också mer djup i ett och annat fall. Slutscenen med ett apocalyptiskt Paris är också nyinsatt och slår an till det faktum att större delen av filmteamet faktiskt var fransmän. Jag har svårt att avgöra vilken version som är bättre av de två. De ligger ungefär på samma nivå. Det finns starka och svaga sidor i denna nya version som tar ut varandra i förhållande till bioversionen.

  När det kommer till bild och ljud verkar skaparna av denna box lagt mest krut på 'Alien' och 'Alien: Resurrection' i jämförelse med de tidigare utgåvorna från år 2000. Bilden i båda dessa filmer har en bättre kontrast, skärpa och mer tryck i färgerna. Tyvärr ser man också i dessa filmer en tydligare persiennartefakt i vissa scener med lågdagar (som även syns i de tidigare utgåvorna men mindre tydligt pga den sämre skärpan). Förutom att Dolby Digitalljudet är mer uppskruvat i 'Alien' jämfört med dess tidigare utgåva så är båda dessa filmer dessutom förlänade med DTS-ljud. Det är konstigt att de övriga filmerna i boxen inte har DTS. Det är också konstigt att man inte kan se någon egentlig skillnad på bilden heller mellan de äldre utgåvorna från år 2000 och denna box när det kommer till 'Aliens' och 'Alien 3'. Möjligen kan kontrasten vara en aning bättre i de nyare utgåvorna men det är knappt värt att nämna. Både bild och ljud är närmast jämförbara mellan de gamla och nya utgåvorna. När det kommer till alla filmer utom 'Aliens' pratar vi om referensklass. Tyvärr är bilden i 'Aliens', liksom i den äldre utgåvan, belamrad med artefakter som kornighet och viss släpeffekt. Därför är det en besvikelse att se att man inte har brytt sig om att fixa till bilden på denna film inför släppet av denna box. Analyserar man kornigheten i bilden på 'Aliens' så inser man snart att filmnegativet har en stor kornighet i sig, och att den lättare släpeffekten lyckas att förstärka denna kornighet eftersom det oftast är i rörelse som artefakten visar sig. Tyvärr måste det också nämnas att ljudkvaliten är av varierande kvalitet i Special Edition av 'Alien 3'. I det nyinsatta eller förlängda scenerna är ljudet ibland tystare och mycket mer brusigt jämfört med det normala i filmen i övrigt. Desstom uppkommer klara hack i ljudet mellan vissa scener i den förlängda versionen, vilket tyder på en dåligt fungerande seamless blending. Dessa problem uppkommer inte i bioversionen av 'Alien 3'. Detta bidrar tyvärr till att känslan av upplevelse dras ner i 'Alien 3 - Special Edition'. Dessa hack i ljudet uppkommer även i 'Alien Resurrection - Special Edition'.

  Även om det egentligen inte är relevant så måste jag ändå nämna att menyerna i den gamla utgåvan av 'Alien' från 2000 är betydligt snyggare animerad och mer avancerad än menyerna är i denna box. 'Aliens' är likvärdig när det kommer till menyn, även om de i den gamla versionen är något mer animerade, men när det kommer till 'Alien 3' och 'Alien: Resurrection' är menyerna i denna box betydligt snyggare.

  Extramaterialet är mycket väl tilltaget med flera timmars dokumentärfilm per filmtitel, plus stillbildsgallerier och originalmanus i överflöd. Dokumentärerna är över lag mycket välgjorda och tar upp de olika aspekterna av filmskapandet, både positiv och negativ, från preproduktion till efterproduktion. Det är kul att just denna objektivitet genomsyrar dokumentärerna och att man slipper den glattiga promokänslan. Detta är i synnerhet märkbart i det mycket intressanta extramaterialet till 'Alien 3'. Det är naturligtivs lättare att få denna objektiviet eftersom filmerna ligger ganska långt tillbaka i tiden och man som filmbolag lättare kan bjuda på detta. Synd bara att man i extramaterialet till 'Alien 3' endast antyder lite lätt att Fincher hoppade av filmen under efterproduktionen, i samband med klippningen. Detta dokumentära filmmaterial kan ändå nästan jämföras med 'Härskarringen' i magnitud. Denna box är manna från gudarna för alla alien-fans.
 • Utmärkt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Om man gillar Alien är detta den ultimata boxen!
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  9-disc
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Brutalt snygg och brutalt bra filmer!
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Maffigaste boxen som finns! 9 discar varav 8av dom är dedikerade till filmerna, en bio version och en dir cut, me like!!! :) dessutom en hel skiva med extra mys, dessa filmer är klassiker och boxen är given!!
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Har inte hunnit kolla på mer än första än, men de andra lär väl inte vara sämre kvalite på så de blir en 10a oxå för boxens vackra utstrålning.
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Wow, man dreglar ju värre än Aliens
 • Perfekt
  17 år sedan
  Uppdaterat: 17 år sedan
  För ett tvättäkta Alien-fan så är denna ett absolut måste!!
  9 skivor med godis som: Förlängda/förändrade versioner av alla filmera, MASSOR med extramaterial, Suverän bild och ljudkvalitet och sist men inte minst en MYCKET snygg box (utanpå och inuti) som pryder DVD-samlingen alldeles ypperligt!

  KÖP!
 • Perfekt
  17 år sedan
  Uppdaterat: 17 år sedan
  Bästa SCI-FI filmerna någonsin....

  Bästa DVD boxen på länge! =)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
 • Bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan