Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

OBH Nordica 2411 Blooming

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla OBH Nordica Kaffebryggare (21)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.71)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Jag har använt OBH Nordica Blooming i lite mer än en månad nu och är så nöjd! Först och främst är designen väldigt tjusig och finns i två färger. Den passar perfekt in i mitt kök eftersom den har väldigt diskreta färger och tidslös design. Blooming brygger mitt morgonkaffe rekordsnabbt vilket är väldigt smidigt. Bloomingfunktionen är riktigt spännande och intressant, jag märker en STOR skillnad i smak! Jag har inte sett att andra konkurrenter erbjuder denna funktion, så det är definitivt ett stort plus! Enda negativa är väl att designen är väldigt lik en konkurrent, men det påverkar inte produktens bryggda kaffe över huvud taget. Slutligen är denna kaffebryggare jättelätt att ta isär och rengöra, en vinnare!
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Om vi ska börja med att jämföra denna kaffebryggare mot den jag hade tidigare. En Electrolux för ca 500kr. I bryggläget utan blooming blir kaffet märkbart svagare vid samma mängd kaffe. Men i gengäld är denna kaffebryggare 1-2 minuter snabbare.
  Även smakmässigt tyckte jag bättre om den tidigare kaffebryggaren.

  Men nu är detta inte bara en vanlig kaffebryggare! Den har en funktion som kallas blooming.
  Vill du veta vad det innebär så finns Google men rent tekniskt så slutar maskinen att släppa ut vatten så att vattnet i filtret stannar länge i kaffet innan det rinner igenom.

  Jag tänkte själv att detta är nog en gimmick utan någon större påverkan på kaffet. Men jag blev positivt överraskad. Med blooming påslaget så kommer jag aldrig gå tillbaka mer.
  Smaken blir helt annorlunda och jag tycker själv att beskan minskas betydligt.

  Bryggtiderna:

  Med blooming
  4 koppar: 2min 40 sek
  10 koppar: 5 min 30 sek

  Utan blooming
  4 koppar: 2min 10 sek
  10 koppar: 5 min 30 sek

  Jag tycker det är klart godkänt med 10 koppar på under 6 minuter.
  Att tiden blir den samma vid 10 koppar tror jag beror på att vattnet "rinner ikapp" ju längre tid det går.

  Designmässig tycker jag att den ser helt ok ut. Den passar vårt kök.
  Den är lätt att hantera och har bra funktioner

  + Automatisk avstängning
  (Du kan alltså inte glömma kaffebryggaren på)
  + Droppstopp som håller tätt
  ( Glöm dock inte att öppna detta igen eftersom annars är det risk att filterhållaren blir full och att det då rinner över)
  + Startsspärr om vattenbehållaren är tom
  (Det går alltså INTE att råka starta kaffebryggaren av misstag så länge du inte fyllt behållaren med vatten)

  Den sista punkten gör att denna tryggt kan stå framme fast det finns två barn i huset som springer runt.

  Sammanfattningsvis så rekommenderar jag starkt denna kaffebryggare så länge du använder blooming-funktionen. Speciellt till de som har svårt med det beska i många kaffesmaker eftersom beskan minskar vid blooming.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Har använt den här bryggaren i några veckor och jag är på det stora hela mycket nöjd. Trots uppenbar designinspiration så är den snygg och känns gedigen och påkostad. Den brygger snabbt även vid stora mängder, tyvärr så låter den aningen högt men inget som stör om man inte har den i sovrummet. Kaffet blir riktigt bra dock så föredrar jag att inte använda blooming-funktionen för vanligt bryggkaffe då en snabbare genomrinning ger ett mindre beskt kaffe. När jag provade att använda nyrostade och nymalda bönor så gav funktionen ett fylligt och gott kaffe. Oklart om jag skulle klara ett blindtest dock… Alla delar går enkelt att hålla rent och extra plus att kannan är helt i glas vilket ger ett lyxigt intryck samtidigt som den är lätt att rengöra.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Nu har jag testat kaffebryggaren under jul och nyår och börjar få in snitsen. Personligen vill jag ha starkt kaffe så efter första bryggningen var jag missnöjd och tyckte kaffet blev blaskigt trots bloomingfunktionen. Ökade på mängden kaffe till nästa bryggning med ett betydligt bättre resultat. Designmässigt är den kanske lite väl lik en konkurrent, men den är ju snygg så vad gör det? Uppskattar den rejäla glaskannan och att den har ett handtag av glas. Hoppas det håller i längden bara. Tidsmässigt upplever jag att kaffet blir klart snabbt, något längre tid när man använder blooming men inget som stör. Ljudmässigt puttrar den på litegrann så där får man se vad som händer när den använts ett tag. Mer positivt är att den är lätt att ta isär/plocka ihop och att diska. Uppskattar även droppstoppet som verkligen håller tätt! Kort och gott en helt ok kaffebryggare för alla som inte är ute efter en stark espresso.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Jag har testat många olika kaffebryggare men inte blivit nöjd. Förrän nu! Bloomingfunktionen tar verkligen fram det lilla extra i kaffet, en arom som jag inte upptäckt tidigare - lite som magi faktiskt! Dock behöver jag ha i mer kaffe än jag brukar. Min första reaktion var att kaffebryggaren var liten, nätt och snygg. Sedan tänkte jag att den kändes plastig, men jag ångrade mig när jag insåg hur smarta alla delar är. Det är lätt att ta bort filterhållaren och det är bra att man kan ta bort den helt och hållet när man ska hälla i kaffet. Droppstoppet fungerar bra. Glaskannan är riktigt snygg, och skön att hålla i. Den är dessutom lätt att lyfta bort och sätta tillbaka. Det är enkelt att rengöra alla delar. Jag uppskattar att det är lätt att se hur mycket vatten man häller i; tydliga markeringar och bra placering på vattenbehållaren. Den enda anmärkningen jag har är att det är synd att det inte syns om man har aktiverat bloomingfunktionen eller ej. Det hade varit bra med en markering av något slag.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Fullkomligt ÄLSKAR denna kaffebryggare! Bloomingfunktionen gör att kaffet blir både runt och fylligt och utan det där sura som kan bli i bryggningen annars.
  Glaskannan har en hållare också i glas, vilken är jätteskön att hålla i och ser så tidlöst ut!
  Supernöjd också med droppstoppet på själva filterhållaren, något jag var rädd att jag skulle sakna med denna bryggare.