Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips EP5447

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Espressomaskiner (54)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Detta är min första helautomatiska kaffemaskin och jag är mycket nöjd med mitt köp. Så himla gott och smidigt att brygga en kopp i taget när man jobbar hemifrån och blir kaffesugen! Jag valde en Philips för att jag tyckte att mjölkskummaren LatteGo verkade praktisk och enkel att göra rent. Maskinen verkade även enkel att fylla på vatten och tömma kaffesump.

  Jag läste ett test i Råd och Rön där en enklare modell i samma serie Philips EP32xx fick bra betyg. Jag tolkar det som att det är samma bryggmekanik i samtliga men att de dyrare EP43xx och EP54xx modellerna har fler recept och inställningsmöjligheter. Då jag inte visste vad jag skulle gilla mest valde jag att köpa toppmodellen EP54xx för att den har alla möjliga tänkbara kombinationer av kaffe och/eller skummad mjölk så att man inte saknar något recept. I ärlighetens namn hade en enklare EP32xx räckt gått och väl nu för nu när jag har testat alla dricker jag i princip uteslutande vanligt "coffe" med vanlig kall mjölk i samt en lattego cappuccino då och då när jag vill lyxa till det. Möjligheten att få bara skummad mjölk samt tevatten är uppskattat av tjejen som inte dricker kaffe.

  EP54xx har flera inställningsmöjligheter via displayen som saknas eller är mer begränsade på de enklare modellerna. Exempelvis exakt mängd skummad mjölk, kaffe och vatten samt styrka där högsta läget extra shot innebär att den brygger en gång till och häller i en ristretto.

  Jag hade lite problem i början med att hitta rätt kaffebönor som motsvarade det starka filterkaffe i Moccamaster bryggare som jag var van vid. Först köpte jag något dyrt italienskt kaffe som var "som gjort för espresso" men det blev blaskigt och jag såg botten på kaffekoppen även på högsta styrka med extra ristretto i. Höll på att lämna tillbaka kaffemaskinen på öppet köp! Men nu har jag testat flera sorter och tycker att den brygger gott "coffe" med lite starkare kaffe som Zoegas Intenzo och Skånerost. Har till och med valt bort extra shoten med Skånerost.

  Jag köpte EP5447 på kampanj för 6490kr. Det är mycket pengar jämfört mot att bara köpa en bra filterbryggare men för mig är den helautomatiska smidigheten värd mellanskillnaden. Rekommenderas!