Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPhone 12 Pro 128GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Apple Mobiltelefoner (111)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.53)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Hårdvarumässigt liknar denna förra generationens iPhone 11 Pro ganska mycket. Designmässigt är den ganska annorlunda! Dem har nu gått tillbaka till de platta kanterna som många älskade på iPhone 4 och 5. Detta är inte bara snyggt utan även praktiskt då mobilen är lättare att greppa än om kanterna är rundade som på tidigare generationer. Skillnaderna mellan denna och den nästan 2000kr billigare iPhone 12 är tyvärr inte så många som jag hoppats. Med denna Pro-modell får du detta som inte finns på vanliga 12an:

  * En extra telefotolins på baksidan (2.5x Optisk Zoom).
  * LiDAR-Scanner på baksidan (För augmenterad verklighet i appar och förbättrade porträttbilder i mörka scenarion).
  * Huvudlinsen på baksidan har lite bredare ljusomfång (1.6 aperture iställer för 1.7) vilket ger lite mer detalj i bilder tagna i mörker.
  * 6GB RAM istället för 4GB.
  * Dolby Vision HDR-inspelning i upp till 60 bilder per sekund istället för 30.
  * Kanter av rostfritt stål istället för aluminium.
  * Andra färgval i mörkare toningar.
  * 8% ljusare skärm.

  I år har både iPhone 12 och 12 Pro nästan identiska skärmar. Dem är lika stora och båda är också OLED, vilket ger utmärkta färger och perfekt kontrast. Båda har det senaste A14 Bionic-chippet och båda stödjer trådlös laddning. Båda mobilerna är också vattenskyddade i 6 meters djup i upp till 30 minuter, och båda har en bredvinkellins och Face-ID från tidigare modeller.

  I helhet är båda mobilerna så pass lika varandra att det gör det svårt för mig att rättfärdiga den 25% högre kostnaden hos Pro-modellen över icke-pro. Därför kan jag inte ge 12 Pro fem stjärnor, då den helt enkelt är för lik sin billigare broder för att vara värd de ytterligare pengarna (i min mening). Om 12 Pro hade inkluderat en 120Hz eller 90Hz skärm hade den fått fem stjärnor, men eftersom den fortfarande bara har 60Hz som alla tidigare iPhones så får den 4.5/5.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  + Väldigt snabb mobil
  + Mycket bra kamera

  - Riktigt tråkig design. Faktiskt samma skärmdesign som man nu haft sen 2017. Alltså i fyra år!
  - Tung och klumpig känsla.
  - IOS, operativsystemet som utvecklarna glömde. Riktigt tråkigt och yxigt att använda. Kräver lång invänjning p.g.a. att det inte är intuitivt överhuvudtaget.
  - Dyr, dyr, dyr. Sa nån dyr? Extremt överprisad och oprisvärd. Man får två(!) Oneplus 8T för samma pris och då är det en mobil som är precis lika bra på i princip allt och dessutom extremt mycket bättre på viktiga saker som operativsystem och design.

  Det här en mobil som enbart tilltalar fanbojs/gals och som inte inser nackdelarna så länge det är ett halvätet äpple på baksidan.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Fantastisk lur! De plana sidorna tillsammans med den plana bak och framsidan gör att telefonen känns riktigt bra i handen. Färgerna + stålramen gör att telefonen ser och känns mer premium ut än andra telefoner på marknaden.

  Kommer från en Xs, en rejäl uppgradering på kamerafronten måste jag säga. Fantastiska bilder i alla ljusförhållanden. Nattläge, ultrawide porträtt och 4K HDR är bara några av funktionerna som jag tycker är mycket trevliga.

  Skärmen: Ja nothen är kvar men vi det här lagret har man redan vant sig vid den, stör inte alls. Skärmen däremot är skarp, har riktigt fin färgåtergivning och svärta.

  +Designen
  +Kameran
  +Mjukvaran
  +Skärmen
  -Priset
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Riktigt snabb (uppgraderat från en Iphone X)
  Bra kamera
  Ljuvligt bra skärm
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppgraderat från iPhone X. Uppfyllde mina förväntningar - den här är bättre på precis ALLT! Älskar nya designen och den fantastiska kameran! Sjukt snygg i den blå färgen!
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  @Henrik Öbergs omdöme sammanfattar iPhone 12 Pro bra.

  Jag kan tillägga att jag provat vanlig 12 och 12 Mini, men jag återkommer ändå till 12 Pro som föredragen modell pga storlek, kamera och skärmen.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Gick från iPhone 11 till det här. Märkte direkt att batteritiden var ursel, jag gav den en vecka utan förbättring. Säkert ett måndags ex men jag Skickade tillbaka den då företaget inte ville göra det smidigt utan ta in den för koll för reparation.

  Fantastisk kamera och känslan med kanterna igen var underbart. Nu inväntas nästa generation istället.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Bytt från 11 PRO till 12 PRO och kan inte vara mer missnöjd. Haft iPhone sedan iPhone 3 kom.
  11 PRO är skönare behändigare och har betydligt bättre batterikapacitet. Detta till trots att 12 är tyngre och lite större. Kan inte ge ett ärligt argument förutom kameran. Behåll din 11 PRO och köp inte 12 PRO.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Det är en iPhone vad mer behöver man säga. Levererar en upplevelse i toppklass vad det gäller användargränssnitt, kamera och byggkvalitet.
  Rekomderar den till alla!
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Många delade meningar kring iPhone 12 Pro, här är mina erfarenheter hittills. Jag går från en iPhone XS.

  PROS
  - Den är rapp! Tycker att iOS 14 flyter på bra överlag. Snabbaste telefonen jag ägt helt klart.
  - Kamerans vidvinkel och telelinsen är magisk.
  - Kameran är grym, stillbild samt video (i rätt ljus)
  - Tycker att batteritiden är bra. Blev lite förvånad över att jag hade mer än 50% kvar på kvällen. (det hade inte min XS med min dagliga användning)
  - Personligen gillar jag den kantiga designen. Den rundade XS är skön att hålla i men jag har hela tiden en konstig undermedveten känsla av att den kommer glida ur handen. Hade telefonen varit liite tunnare hade den varit perfekt i handen.
  - Bra kräm i ljudnivån.

  CONS
  - Den keramiska skärmen. Den är säkert extra stöttålig MEN den repas lättare än någon annan iPhone jag ägt. Sånt som gjort lättare repor tidigare gör djupa och breda spår i skärmen :(. Skärmskydd är ett MÅSTE vilket jag inte varit med om tidigare.
  - Skärmkanten är liite väl bred för en telefon för +10k.
  - Telefonen är liite väl tjock för att jag ska tycka den ligger perfekt i handen och då har jag rätt stora händer.
  - Kameran i dåligt ljus. Apples kameror presterar fortfarande sämre i dåligt ljus jämfört med konkurrenter.

  SUM
  Jag har varit trogen iPhone sen 3S och haft en rad iPhones sen dess. Kan personligen medge att detta kan vara en av de sämre iPhones jag ägt hittills. Inte för att den är dålig men jag tycker inte designen samt det lättrepade glaset håller måttet för en telefon i denna prisklassen år 2020. Jag är lite splittrad över om jag i nuläget kan rekommendera iPhone 12 Pro, därför betyget. Överlag är jag nöjd då den är snygg, ligger helt OK i handen och den är riktigt rapp. Jag väljer iOS över Android och värt att nämna att jag kör Apple suiten hemma.

  Edit:
  Det som ingår i lådan är endast telefonen och en USB-C till Lightning-kabel. Jag har redan ett gäng Appleladdare och headset som bara ligger och skräpar. Har man varit med ett tag så borde inte dem uteslutna sladdarna vara ett problem.

  Edit:
  Är du kluven till den kantiga designen, åk och kläm i nån butik! Går du från en telefon med rundade kanter _kommer_ denna kännas vass och tung i början. Personligen var det lite av en vanesak och nu kan jag nog inte ha en telefon som är lätt och "rund" utan att få den där "tappa-känslan".
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Filmar ni i svagt ljus så kan ni lika gärna plocka fram VHS kameran från 90 talet då den har bättre kvaltiet och högre upplösning.

  4K sure men inte alltid
  upplösningen i svagt ljus går ner till DVD nivå.
  Extrem dithering för att få bort bruset i bilden vid högre ISO gör att alla detaljer suddas ut till en enda smet.
 • Dålig
  6 mån sedan
  Laggar när man scrollar. Får ont i handen när man håller den. Batteritid sämre än väntat. För långsmal jämfört med iPhone 7 Plus. Sämre tangentbord, svårare att träffa bokstäverna rätt.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Perfektion i form av en smartphone. Ligger bättre i handen än X och XS (inte provat 11). Kameran är helt otrolig och telefonen är snabb vad man än utsätter den för. Enda nackdelen jag kan komma på är att 120hz-skärm hade varit ännu bättre, men det är inget jag lider av. Kan rekommenderas varmt, till alla som inte är villiga att ge Android en chans och som vill ha en lur som levererar hela vägen.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Perfekt storlek på en mobil.
  MEN skärmen...aj..aj...
  Riktigt blaskig skärm jämfört med min iPhone 8.