Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Jays f-Five True Wireless Headset

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Jays Hörlurar (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 29 dagar sedan
  Edit: till er som klagar på ljudet och passformen, testa att byta plats på höger och vänster lur. Detta passar mycket bättre för mig och gör att lurarna sluter tätt mycket lättare, något som i sin tur är superviktigt för att ljudet ska uppfattas som bra.

  Helt fantastiska till priset 299 kr under Black Friday. Samtal fungerar utmärkt och micarna verkar vara riktigt bra. Ljudet vid musik är helt ok, faktiskt riktigt bra med tanke på priset. Klart och fint ljud med bred ljudbild. Möjligen något lågt mellanregister, men återigen, för detta pris är det omöjligt att få något som låter i närheten av lika bra som detta.

  Passformen är ok, men inte perfekt. Skulle gärna vilja att gummipluggarna hade gått ytterligare ett par millimeter längre in i öronen. Går säkert att lösa med eftermarknadspluggar. Ingen risk att tappa lurarna, men de sluter inte alltid 100% tätt. Å andra sidan är de väldigt bekväma som det är nu.

  Klar köprekommendation om priset är under 500 kr.

  Edit: måste göra ett tillägg efter alla dåliga recensioner. Ljud är subjektivt och naturligtvis är min recension skriven med priset i åtanke, men dessa lurar är verkligen inte så dåliga som vissa recensenter hävdar. Jag har personligen varit intresserad av ljud hela livet och investerat stora summor i denna hobby under åren. Med det sagt så är dessa lurar långt ifrån perfekta, men för en kostnad under 500 kr hävdar jag bestämt att dessa förmodligen är bäst på marknaden. Ljudet är neutralt, utan hissad bas, vilket somliga kanske tycker är en dålig egenskap, men vill man hissa basen är det enkelt med exempelvis spotifys inbyggda equalizer. Eftersom airpods nämns, vilka jag har erfarenhet av, kan jag nämna att dessa i mitt tycke låter bättre än vanliga airpods men inte lika bra som pro-modellen. Airpods har dock mer inbyggd loudness, vilket somliga kanske uppskattar.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  12 dagar sedan
  Det är helt okej lurar. Jag har läst en del recensioner som säger att ljudet är fantastiskt med tanke på priset men idag är det inte riktigt sant då det finns ett brett utbud av billiga trådlösa hörlurar. Det är troligtvis därför priset är sänkt för dessa är inte värda 800kr.

  Lite negativa grejer jag noterade:
  ⚫Flimsigt lock
  ⚫Inte kompatibel till vissa program i Windows såsom zoom
  ⚫Lite för tunga vilket gör att passformen känns dålig
  ⚫En del statiskt ljud när det blir tyst. Det kan vara jobbigt när du tittar på en video med någon som pratar

  Positiva:
  🟢Helt okej ljud men både basen och midsen kändes svag enligt mig
  🟢Väldigt smidiga att ha. Om du använder kabel eller over ear idag så ska du ha ett par sånna här!
 • Dålig
  15 dagar sedan
  Ljudet krånglar och känns osynkroniserat. Dom är större än motsvarande från apple t.ex. och passar inte bra i mina öron.
 • Usel
  25 dagar sedan
  Uppdaterat: 16 dagar sedan
  299 som jag betalade borde inte vara det rabatterade priset utan ordinarie pris. Tycker synd om dom som betalat 799 för dessa.

  Många funktioner men ljudet låter knappast som något nära tusenlappen.

  Uppdatering: Lämnade tillbaka dom dagen efter jag skrev denna recension. Stog inte ut med det dåliga ljudet. Påminner om no brand-lurar man brukade beställa billigt på Ebay när man var tonåring.
 • Mycket bra
  18 dagar sedan
  Sjukt bra lurar till riktigt fynd pris 299:- På rea. Ljudet presterar för vad man betalar och passformen kanske inte är för alla men i mina öron sitter dom riktigt bra. Rekommenderas om du vill ha ett bra ljud för en sjukt billig peng .
 • Mycket bra
  20 dagar sedan
  Mycket prisvärda hörlurar för 299kr - IFALL DU FÅR DEM ATT PASSA/SITTA RÄTT I DINA ÖRON.
  Passformen är nog hörlurarnas största problem. De har lite annan form/design än de flesta på marknaden.

  Jag har haft hörlurarna i ett par månader nu. Har nog använt dem någon timme per dag tillsammans med mobil Huawei P20 pro (Huaweis flaggskeppsmobil för drygt 2 år sedan, 6GB ram, motsvarar samsung S9 ungefär)

  Får du lurarna att SITTA RÄTT så får får du en djup tydlig bas, en klar diskant samt ett något dämpat mellanregister. Med musik höjer jag mellanregistret med equalizer, och ibland basen något för lite mer fyllighet.
  Basen når riktigt djup och tydlig OM du lyckas passa hörlurarna rätt. Dessa hörlurar tror jag har stora problem att passa i många öron. Jag har testat massor av modeller av vanliga in-ear öronkuddar (dock inte soft minnesskum, likt KossPorta plugs in-ear). Det som skiljer Jays från de andra är att de är mycket grundare/kortare och klart mjukare än de flesta andra modeller. Jag har provat korta, smala, långa, breda, hårdare, grunda. Efter att provat ca 10-15 olika varianter inklusive de 3 extra storlekar som följde med så blev det de orginalmonterade som lät klart bäst, och satt bäst. Andra mjuka kuddar lät också bra men satt inte alls lika bra, då de gjorde paketet nåt längre.
  Slutsats kuddar: grunda (= fästet långt in i kudden och gör paketet så kort som möjligt) och mjuka gav bäst ljud och passform. Detta är också typen som levereras med lurarna.
  Notera att vid det minsta lilla problem med passform eller hårdare kuddar så försämrades basljudet mycket. Detta kan nog ses i betygen också. Antingen låter lurana skränigt/dåligt eller så låter de klart bra. Ingen ger till exempel något mellanbetyg. Sitter lurarna bra så låter de bra. Sitter de inte bra så låter de dåligt.

  I mitt ena öra sitter luren riktigt bra (kan sprina runt och hoppa med dem). I mitt andra öra sitter den något lösare. Rör jag käkarna en del och sedan lutar mig framåt så trillar luren ganska lätt ur. Jag löste detta med att vända luren helt upp och ned. Då sitter riktigt bra för en löprunda, med bibehållen ljudkvalitet. Inte så snyggt kanske om man tycker det är viktigt, men funkar för mig - och troligen just för mina öron. Jag har nog ganska standardöron. Dock något större ände flesta men inte de minsta utstående.
  Jays-lurarna passar inte alls min sambo. Hennes öron är klart mindre. Dessutom föredrar hon lite öppnare och mindre isolerade då hon ofta cyklar med dem i trafik, typ klassiska iPod-lurar.
  Läste i ett annat omdöme om en som bytte plats på lurarna och fick dem sitta bra. jag testade det. De satt bra på mig men touchkontrollerna aktiverades, så det funkade inte för mig.

  Touchkontrollerna har viss latence/slö reaktion. De fungerar ganska bra, förutom att ändra volymen. Ändra volym kräver tre tryck. Missas ett tryck byter man till nästa låt eller börjar om(=två tryck). Missas två tryck eller att man trycker för långsamt(= ett tryck) så pausar man. Dessa saker händer hela tiden. Jag löste detta med att sätta luraran på max och låta Googleassistenten styra det mesta.Håll touchen i 2 sek och säg "höj/sänk ljudet", "sätt volym på 80%" (eller något annat).

  Bluetooth fungerar utan problem.
  - Sällan problem med hackande. Bara aningen sämre räckvid än andra bluetoothlurar jag har (Plantronics PLT-M70 handsfree, JamTransit Lite=stora budgetlurar, Sony MW600 )
  - Kopplar upp och ihop utan att ha haft några problem.
  - Startar eller stänger av ( vid ca 5 sek långt tryck.) och synkar snabbt och utan problem.
  - Kanske att video med bluetooth ljud inte är helt i fas, men är inget jag undersökt noggrannt. TedX på youtube har jag sett/lyssnat mycket på utan att reflektra över synk i alla fall. Behöver kolla film mer. Bluetooth 5.0-protokollet är ju framtaget med just bättre synk i fokus.

  Mikrofon/handsfree har jag bara testat i tyst rum över WhatApp.
  - Något skränigare. Behöver testa ute i trafik mm för att bedöma.
  - Man kan använda en singel lur i taget för hands-free ifall man vill.
  - Lätt att lägga på av misstag då ett tryck på touchkontrollen avbryter samtalet.

  Batteritid verkar vara några timmar utan laddning i boxen. Ej mätt ordentligt.

  + MYCKET bra ljud för pengarna, IFALL DE PASSAR DINA ÖRON!. De har lite annorlunda design än andra på marknaden. Ett måste är att prova passform innan köp.
  - Volymkontroll med touch-funktion usel, men kan istället ganska smidig styras med Googleassistenten (2 sek tryck på touchkontrollen)
  :)
 • Knappt godkänd
  23 dagar sedan
  Uppdaterat: 23 dagar sedan
  Sounds is pretty okej. Fit form is average. Functions shonkey with touch to pause, skip and volume. Has a half second delay before it actually responds which is annoying. Battery life is decent. like 3-4 hours per charge. Bugs out now and then with crackling requiring one to either turn on and off blue tooth on your phone and or place headphones back in case then take out again. If left on without use i.e. after pausing music they will disconnect. Fine, but you are then required to place back in pack to get them back to life. Bought for 299kr on black friday. think even for that price they are only just worth their price at 299kr. 799kr haha they are crap. OH yer a biggy the microphone is useless. All in all unless you get them for under 300kr and only intend to use for music they might be okej.
 • Mycket bra
  23 dagar sedan
  Uppdaterat: 23 dagar sedan
  Låter mycket bättre än jag förväntade mig. Luftigt och behagligt. Jämför med mina in-ear med sladd från klipsch och master & dynamic. Dessa är klart bättre.
 • Utmärkt
  25 dagar sedan
  Bra. Passform helt okej, går att byta mellan fler olika kuddar. Bra ljud och för priset 299 är de väldigt prisvärda.
 • Knappt godkänd
  26 dagar sedan
  Uppdaterat: 26 dagar sedan
  Köpte dessa på black friday för det fina priset på 299 kr. Överraskad över hur bra ljudet är, när de fungerar. Har reklamerat det första paret och använder nu nästa par.

  Det stora problemet jag har är att bara ena luren kopplar upp och jag således måste ha asken för att sätta tillbaka den andra och ta upp den igen för att den ska koppla. Man ska alltså inte tro att man kan stoppa dem i öronen och bege sig ut på hundpromenad utan att ha med sig asken, eftersom då behöver pyssla en del med den.

  När båda nu sitter i öronen och fungerat en stund börjar de ofta glappa i mottagningen även om jag står med telefonen i ansiktet.

  Samtal är inte att fundera på då det 9 gånger av 10 kan vara en problemstartare om du fram tills dess haft en trevlig stund med lurarna.

  Får 2/5 för att ljudet är bra när de väl fungerar.
 • Perfekt
  28 dagar sedan
  Uppdaterat: 28 dagar sedan
  Köpte på rean för 299 och är riktigt nöjd. Dom sitter kvar i öronen och är bekväma. Dom är enkla att använda, dvs bara stoppa in i öronen så kopplar den ihop automatiskt. Stoppa ner in asken igen då laddar den. Klockrent att ha på jobbet eller promenader.
  Ljudkvalitet finns inget att klaga på heller, bra bas.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Är mycket nöjd med dessa lurar. En passform som passar mina öron. Det är bra att man kan byta storlek på pluttarna, jag fick byta ner en storlek. De sitter bra och känns inte som att du håller på att ramla ur som andra True wireless jag har testat känts.
  Nöjd med ljudet. Jag är ingen expert och inte så petig men tycker det låter fylligt och även helt okej bas. Lyssnar mycket på podcasts och kan verkligen inte klaga på ljudet där heller.
  De är tättslutande så lyssnar jag på musik hör jag typ inget utifrån.
  Tycker samtalsljudet är långt över förväntan. Men då har jag testat när jag varit i tysta rum, kan tänka mig att den plockar upp allt ljud om det är stökigt. Det gör väl de flesta True wireless.
  Det är en sekunds delay när jag pausar och i början hann jag då trycka igen men stör mig inte nu när jag vant mig.

  Betyg beror ju på förväntningar och dessa tyckte jag var bättre än förväntat. Väl värt 399:- på black friday.
 • Dålig
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Usch...

  Finns mycket att googla sig till men dom är inte ens värda priset nu (runt ca 400:-) Passformen är ju alltid olika men dessa bör man verkligen testa i butik innan man köper.

  Ljudkvalité...sådär??

  Touchkontrollerna är slö och det är ofta en av lurarna tappar kontakten helt och bara stänger av sig.

  Undvik.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Köpte dessa till mig och damen här hemma, tänkte att dessa kunde vara prisvärda. Men efter att fått dom, varav ena paret är trasiga och inte sänder ljud. Samt att microfonen tar upp precis allting som låter runt om personen som talar, så blir det dubbel retur. Inte värda en 100kr ens!

  Rent skräp, köp ej

  Uppdatering: fick ett par nya skickade till mig efter reklamation, första anblick var att jag haft fel uppfattning om produkten. Allting fungerade frid och fröjd, över förväntan. Men imorse, påväg till jobbet så lyssnade jag på musik. Pausade och därför startade jag åter musiken.. Ett högfrekvent ljud på högsta volym i den vänstra luren, nog så att det kunnat spräcka trumhinnan! Helt sporadiskt, nu går det inte att prata via samtal med dom för då kopplar dom inte upp.

  Så återigen, riktigt skräp och rekommendationerna förblir obefintlig..
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Fungerar till musik även om ljudkvalitén är ganska dålig. Hade det inte varit true wireless hade jag sagt det var långt under vad jag förvänta mig för pengarna. Men man får kanske betala mer för ljudkvalité i ett par true wireless.
  Helt värdelösa till poddar och ljudböcker då de klipper början av meningar efter lite tystnad och komprimerar bort så man missar första ordet.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Hyfsad passform för mig, ljudet är OK, men tydligen svårt att höra mig ordentligt i samtal. Stora bristen på dessa är enligt mig den vanvettiga idén att ha touch-kontroll på något som är så litet och som man ibland behöver röra ändå. Är du i telefonsamtal och behöver rätta till lurarna lite, och vips har du lagt på.
 • Dålig
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  De är jättedåliga,dålig kvalitet,
  dålig ljud, de är så stora , jag lämnade tillbaka dom.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Funkar bra och kul att JAYS kommer med TWS under tusenlappen
 • Dålig
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Sämst! Undvik, även för 299 kr!

  Köpte på black week för 299kr. Som de ca tre tidigare recensionerna skrivit så är dessa total-usla.

  Sämsta ljudet jag hört, min mobiltelefon har bättre ljud än dessa som består av bara diskant och en liten antydan till bas. Jag får ont i huvudet, öronen och själen efter 2 minuters lyssnande med dessa. Misstänker att de som säger att ljudet är bra nog aldrig har hört hur bra ljud ska låta och då är jag ingen zoomer bass-junkie.

  Ställde in "+4 bas" och "+4 Instrument" i Spotify, inte för att få mer bas utan för att dämpa diskanten som annars skär sönder mitt huvud. Funkar att lyssna på nu men låter fortfarande uselt och tyvärr blir volymen väldigt låg.

  Kan även bekräfta att det känns som de skall trilla ut hela tiden, obehagligt och dessutom får det ljudet att kännas "långt bort" istället för sådär skönt som när det låter som musiken spelas upp mitt i skallen.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Riktigt dåliga lurar. Köpte dem på rea för 299:- som tur är, hade jag betalar fullpris hade jag varit riktigt förbannad. Många säger att micken är bra för samtal vilket jag inte hunnit testa riktigt men för musik är de undermåliga. Ljudet är så platt att jag måste ladda ner equalizerapp och maxa varenda funktion som förstärker, max bass boost, max loudness etc. Detta gäller oavsett musikgenre.

  Har testat lurarna på både Android, iOS och Windows. I Windows gick det att vrida upp ljudnivåerna till acceptabelt nivå med inbyggda verktygen i kontrollpanelen, men det är långt ifrån bra ljud.

  Obekväma i öronen, inte i hörselgången utan själva klumpen där jag antar batteriet sitter klämmer i ytterörat så det börjar värka efter 10-15 minuter.

  Jag är inte kräsen gällande lurar utan har alltid haft relativt billiga/enkla modeller, max. 1000:-. Men dessa kommer returneras eller säljas vidare.