Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Hace PCMH45

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Hace Luftfuktare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kära vänner, det finns en orsak till varför du ofta ser den här maskinen på musikaffärer o dyl. Den är helt enkelt oerhört effektiv. Den går inte att jämföra med de små hushållsmaskinerna som säljs lite överallt. I min erfarenhet så kan INGEN av de här små maskinerna upprätthålla 40% luftfuktighet i ett normalstort vardagsrum när vintern trycker på. Den här maskinen kan det däremot och gör det relativt tyst (låg läget räcker ofta, ibland krävs medium som låter något men inte extremt). Om du däremot bara ska fukta ett sovrum kan möjligen en liten modell räcka men för allt annat: tänk inte ens tanken på en liten maskin.

  Nackdelar: de olika inställningarna för olika fuktnivåer är inte särskilt exakta. Det kan variera många procent mellan min o max för olika inställningar o det är inte särskilt jämt fördelat heller. Behöver du något mer exakt slår du på läget för extern sensor och köper på dig en sådan. De finns billigt och trådlöst på Conrad (sök på hygrostat).

  Priset är också en nackdel, det är ingen billig maskin. Däremot så är driftkostnaden mycket låg pga av att komplett filtersats säljs i 3pack för några hundralappar. Jämför gärna med Te.x Oscar serien där driftkostnaden kan uppgå till maskinens kostnad o mer för EN säsong. En annan nackdel är storleken. Den är otymplig, väldigt otymplig. Men behöver man en rejäl maskin kommer den inte bli liten.

  Så, för sovrum: köp något billigare om du är nöjd med något som funkar hyfsat som bäst, för alla andra rum eller seriösa applikationer: köp den här, finns inget annat alternativ. Tro mig, jag kollade o skickade tillbaka ett antal värdelösa maskiner.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Första gången jag såg den tänkte jag, den där kommer aldrig att behövas hemma. Sedan när jag började läsa specar på olika "luftfuktare" förstod jag att det fanns "leksaker" och det fanns HACE PCMH45!

  Vi fyller den på kvällen innan vi går och lägger oss och det räcker fint för att hålla 24 timmar. Den piper när tanken är full och då stänger man bara locket. Använder en 5 liters vattenkanna för enkel påfyllning.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Maskin med bra prestanda men missledande data. Luftfuktigheten stiger från ca 25% till 40-45% i ett stort vardagsrum/hall/kök. Mycket nöjd, finns inget som motsvarar denna i effekt. Det som drar ner betyget är användarupplevelsen och missledande datablad. Jag fick den för 2999kr, helt klart prisvärt.

  Volym: 30 liter? Nej, volymen är 24 liter. Däri måste man ta till hänsyn att den stänger av sig själv när det är 7 liter kvar. Effektiv volym är alltså 17 liter. Jag satte en liten spärr så att nivåmätaren inte sjunker till avstängnings-nivån, men då gäller det att fylla på den regelbundet. Över vintern gick det åt en 0,5 liter per timme ungefär. Fylla på varannan dag alltså.

  För att kunna köra den på timer måste man välja "external sensor" vilket inte var helt uppenbart. Då startar den när strömmen slås på.
  Nivåindikatorn på framsidan består av två lampor som indikerar "full" och "tom". Jag trodde det var en något mer detaljrik skala.

  Det är hemska (och höga) pipljud vid full, tom och start.

  Den låter mycket men ändå acceptabelt att vistas i samma rum eller se på tv.

  Det står Hale på min maskin, jag vet inte om Hace bytte namn. Det är samma maskin.

  Jag tömde och rengjorde tanken efter 1 månads drift (vanligtvis fyller jag bara på vatten). Sörjan som var kvar i tanken... jag fick nästan covid bara att tittade på det. Riktigt äckligt, kan rekommendera tätare rengöring. Enkelt att rengöra, både tank och filter.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Den bästa maskin för pengarna. Funkar kanon att fylla på vatten manuellt (vid max effekt 2 dagar) eller fast koppla vattenslang.