Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Wilfa WSPL-3B

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Wilfa Kaffebryggare (20)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Wilfas bryggare trogen kunde jag inte stå emot denna skönhet. Lika gott kaffe som tidigare modeller. Designen har fått ett lyft precis som attention till detaljer

  + Vattenbehållaren
  + Filterdesign
  + Kaffekanna, helt i glas. Locket bättre konstruktion än fg modeller
  + Tar mindre yta då bryggaren är mer kompakt
  + Tyst under hela bryggningen förutom 5 första sekunderna

  - Hade blivit full pott om prislappen låg 500kr lägre
 • Alla omdömen

 • Usel
  29 dagar sedan
  Måste hålla med MagicC här, värmeelementet luktar som en brinnande kemikaliefabrik. Det fullständigt fyller hela köket med en frän doft av... något otrevligt. Har kört bryggaren över tio gånger och hållit den på värmehållning tills den stänger av det varje gång (ca 40 minuter tror jag) och den starka kemiska doften kvarstår alltså trots timmar av värme.

  Är det möjligt att det avtar med tid? Kanske, men känner inte att det är mitt jobb att chansa. Så länge hela köket fylls av dessa starka kemikalieångor är maskinen helt obrukbar i mitt tyckte. Om jag får gissa påverkar nog det här problemet de flesta eller alla enheter producerade efter ett visst datum. Nu kommer trots allt de två senaste recensionerna här att nämna problemet för första gången, och om man googlar finns det lite andra recensioner och kommentarer från 2021 om saken. Oavsett, efter flera timmar av att försöka "bränna av" doften ger jag upp och maskinen får åka tillbaka.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Börjar med det positiva.

  + Snygg design
  + Smidig vattenbehållare
  + Bra glaskanna

  Nu till det tråkiga.

  - Låter en del vid bryggning, men det är en kompromiss då designen kräver en vattenpump.
  - Ojämn värme. Ibland ok, ibland kokande hett kaffe.
  - Värmeelementet som håller kaffet varm avger en ganska otrevlig kemikalielukt. Har bytat bryggare 2ggr, båda med samma hemska lukt.
  - 2021 och inget automatiskt droppstopp! Du måste manuell vrida på filterhållaren för att stoppa flödet, ändå droppar det ner kaffe på plattan. Dessusom är det väldigt lätt att glömma att vrida tillbaka den igen och då flödar kaffet över i filterhållaren och ner i kannan utan att bryggas och du får brygga nytt kaffe.
  - Kalkindikatorn verkar inte heller fungera tillförlitligt.
  - Locket till kannan sitter löst och snurrar runt och man måste hela tiden vrida det rätt, annars kan kaffet rinna ut lite överallt.

  Detta skulle kunna ha varit den perfekta bryggaren om Wilfa tog sig tid att fixa till detaljerna. Det mesta av bristerna kan jag leva med, även om de är irriterande. Lukten som denna bryggare avger är dock allt annat än acceptabel och resultatet av att Wilfa saknar kvalitétskontroll vid tillverkningen. Har du tur kanske du får en bryggare som inte luktar lika mycket som min, men då bryggaren kostar över 2000kr så kan jag inte med gott samvete rekommendera den hur mycket jag än gillar designen.

  Ska dock sägas att Wilfas support är fantastisk och väldigt tillmötesgående. Däremot kan man undra varför de fortsätter sälja produkter när de är väl medvetna om problemen.
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Fin bryggare, gör säkert gott kaffe, MEN DEN HAR ETT SÅ OTREVLIGT LJUD NÄR DEN BRYGGER, tar bort all mysfaktor med att göra kaffe
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Gick från billig Melitta till denna snygga och bra. Enda som någon kan sakna är auto dropp skydd.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Lite tidigt att skriva en recension efter en vecka men oj vilken uppgradering detta var från min gamla OBH Nordica King of Coffee!

  + Nästan knäpptyst. Det är ett jämnt, ej irriterande ljud som låter när den brygger men inte värre än så.
  + Väldigt snabb
  + Man kan ta loss hela tanken och rengöra den
  + Ligger inget vatten kvar mellan bryggningar
  + Snygg design

  Har inga minus än. Killer featuren för mig är att det inte ligger något vatten kvar och gror mellan bryggningar. Tror och hoppas denna kommer hålla sig fräsch mycket längre pga detta!
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Alltså, nu har den ju fått pris som årets produkt osv men det finns några saker att belysa generellt samt i relation till tidigare omdömen nedan.
  Jag skrev ett omdöme innan som ni osannolikt hunnit läsa och uppdaterar/ändrar nu mitt omdöme.

  "Helt tyst" är den inte. Kaffebryggaren producerar ett maskinellt ljud från pumpen. Det är mao inte bara vattnet/luftbubblorna/droppandet som hörs utan även ett kanske något irriterande maskinljud. Detta pågår genom hela bryggprocessen.

  Visst det ser coolt ut med en kanna i glas och det var en av anledningarna till att jag köpte just denna kaffebryggare. Dvs mycket pga designen överlag.
  Men (!), när man häller kaffe kan det hamna utanför koppen. Jag blev förstås förvånad och det var min första bryggda kaffemugg jag hällde upp när kaffe också rann bredvid ned på golvet (oväntat).
  Efter en andra bryggning och fyllning av kaffekoppen tror jag det rör sig om utformningen av locket till kaffekannan. Men det kan bero på en kombo av både lock och kanna. Häller man lite försiktigare är det osannolikt att något kaffe hamnar utanför kaffemuggen. Jag är bara inte van att behöva hälla kaffet så pass varsamt.
  Ska höra av mig till Wilfa ang dessa konstigheter så får jag se vad dom svarar helt enkelt.
  Bytte från en Wilfa Optimal kaffebryggare som började kärva och bete sig till denna (Performance) och där på den gamla Optimal:en var det inga problem med själva kannan så jag sitter inte här i skrivande stund och hittar på saker. Jag har något att jämföra med. Faktiskt en mängd kaffekannor livet igenom (att jämföra med).

  + Snygg/minimalistisk/avskalad design för att vara en kaffebryggare.

  + Vredet i filterhållarens nederkant där man kan justera hur länge vattnet ska stanna kvar och "vätska sig" tillsammans med det malda kaffet innan det rinner ned i kannan. :)

  +- Det här med behållaren kanske förhoppningsvis gör att mindre kalk samlas på insidan utav maskinen men det får tiden utvisa. Som sagt hade jag en sk Optimal innan och där samlades det kalk i armen/spridaren upptäckte jag (inte fräscht) och då menar jag att avkalkning inte hjälpte för att komma åt de avlagringarna.

  - Glaskannan som, om du inte är försiktig, spiller kaffe iväg åt ett annat håll än muggen när man häller.

  - 1590 kr är fortfarande för dyrt för ett bottenstycke i plast, kannor som spiller och oväsen genom hela bryggprocessen.

  - Armen som går upp från bottenstycket har en skarv i nederkant där det kan komma in vatten om man rengör/spiller och förkalka sig. Inte raktigenom en såpass genomtänkt/funktionell design som man vill framhäva mao..

  Generellt tips: För er som inte vill använda kannan med er befintliga kaffebryggare är det ju bara att fylla på färskt/rent kranvatten med en ren tillbringare. Med vilken kaffebryggare som helst mao.. Problem solved.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Jättenöjd med min nya bryggare. Sååå snabb så gott och grymt snygg!
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Superdesign! Smidg och enkelheten att fylla på vatten med den löstagbara tanken. Man slipper flytta ut bryggaren från underskåpen som man tidgare behövde.
  Sedan det viktigaste, den levererar den grymt gott kaffe!
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Har aldrig haft en så snygg bryggare! Kannan är otroligt snygg helt i glas. Blir jättegott kaffe och jag som oftast bara brygger 1 kopp till mig själv kan få lika gott kaffe som om jag bryggt en hel kanna tack vara att du kan justera på filtergrejen hur snabbt kaffet rinner igenom!
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Grymt bra kaffebryggare! Rekommenderas!

  + Avtagbar vattentank- lätt att fylla på färskt vatten
  + Rätt kontakttid mellan kaffe och vatten med hjälp av filterhållaren
  + GALET snygg design
  + Kanna helt i glas
  + Imponerande teknik med vattenpump vilket innebär att man alltid brygger på färskt vatten
  + 5 års garanti

  Inget negativt att säga! Älskar den!