Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Chromecast (4th Generation) with Google TV

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Mediaspelare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.65)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Stor potential, men är ofärdig för Sverige i vissa delar.
  Jag ska börja med att säga att den är toppen för att installera appar, öppna appar och kika på filmer och tv-serier. Det är mer djupgående och smarta extra-funktioner som inte är helt färdiga och jag skriver mer om det nedan.

  Interfacet är tänkt att erbjuda mycket mer än det kan idag, men om du mest vill ha det som en chromecast och få en enkel rad med appar du kan starta så funkar den perfekt. Fjärrkontrollen är lite plastig, men har väldigt bra funktioner. Den styr volym på tv eller förstärkare samt slår av på tvn så du behöver som princip ingen ytterligare fjärr för vardagsbruk. Gillar det skarpt. Ingen separat volym på dosa och tv utan allt är ett. Tummen upp! Bara detta gjorde att den tog över från min Nvidia Shield.

  Röstsökningen funkar väldigt bra, men här visar sig en av de stora begränsningarna med att systemet inte är lanserat i Sverige ännu. En sökning på en film eller tv-serie plockar fram bra resultat med knappar för att se trailer, börja titta eller hyra och listar då upp alla tjänster där den finns att se och vad det kostar (eller är gratis). Detta är fenomenalt, men i dagsläget är få appar inkluderade här och jag får t.ex bara Netflix och Google Play Movies att ge klickbara resultat. Detta trots att jag har inloggade tjänster för HBO, SVT, Viaplay, Disney+, CMore mfl. Tanken är ju att alla dessa tjänsters innehåll ska populeras i en sökning , men i dagsläget så får man bara upp de flesta sökningarna utan möjlighet att komma vidare och titta på filmen/avsnittet. Jag skulle tro att detta är en integration som de jobbar på inför svensk release senare 2021. Kanske funkar det med en VPN (har inte testat).

  Detta påverkar också hela det interface som Google byggt med tips på nästa avsnitt, pågående grejer, tips på saker du gillar mm som kommer göra det väldigt smidigt som system framöver. Just nu får du bara "fortsätt titta" på startskärmen från ett fåtal tjänster. Lite ofärdigt helt enkelt.

  Allt "negativt" jag skriver ovan är som sagt endast ouppfylld potential och som visar hur fantastiskt det kommer kunna bli.

  Redan idag så listas dina appar upp i en lång rad vilket är okej, men inte optimalt om du har många appar. Detta är för att systemet inte är tänkt som en applista där du ska välja app utan att du ska få hjälp att starta det du vill se direkt från startskärmen. Att lista upp apparna och starta dem en och en är mer en sekundär funktion, men som måste bli primär här då innehållet inte är helt klart i Sverige.

  Att starta appar, streama, söka inom dem och spela innehåll etc funkar perfekt.

  Sen är det ju en chromecast och för mig har den funkat ypperligt för casting utan problem hittills.

  Det är en väldigt prisvärd och välgjord streaming device med ett stort löfte om framtida funktioner som kommer göra den ännu bättre. Kommer du från en vanlig Chromecast utan smarttv så är det en no brainer. Kommer du från en Nvidia Shield eller liknande Android TV-dosa så vinner du inte så mycket här. För mig så gör den ungefär samma sak just nu, men ger mersmak för framtiden.

  Detta kommer bli en vinnare på marknaden och visar väldig potential för framtiden.

  PS. Jag är väldigt enkel i mitt användande när det kommer till ljud och videoformat så jag har ingen inblick i stödet för alla olika surround, codecs etc, men alla streamningtjänster samt lokal streaming via Kodi mm har funkat felfritt hittills.

  Jag vill ge den 5 stjärnor, men då vet jag inte vad jag ska göra när uppdateringarna kommer vid lansering så det får bli 4 av den anledningen :)
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Kan inte ge annat än full pott på denna, äntligen med en fjärrkontroll till Chromecast. Denna kickar ut Apple TVn direkt!

  Alla appar jag behöver finns, Google TV-interfacet är riktigt fräscht och det märks inte att det är en dongel, precis lika rapp som ATV 4k.

  Köpt på Fnac för ca 700.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Perfekt. Kommer bli en storsäljare. Kör Kodi, Amazon, Netflix, HBO, Viaplay och SVT play och allt fungerar perfekt.

  Google TV fliken fungerar ej ännu i Sverige men stör ej.

  Avaktiverade Google filmer för att slippa rekommendationer.

  Köpt på fnac för 850 sek.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  20 dagar sedan
  Äntligen! Att vissa appar som tex Telenor stream inte finns är ju knappast Googles fel. Öka takten alla streaming tjänster för den här prylen är allt jag kommer vilja ha gömd för media från nu.
 • Perfekt
  29 dagar sedan
  Enkel och fungerar utmärkt till ett ok pris
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Fungerar enkelt och smidigt och erbjuder med sitt egna gränssnitt och fjärr absolut en extra dimension jämfört med gamla Chromecast-varianter.

  Största nackdelen är att Disney+ inte fungerar i 4K även när sådant material finns. Netflix och Youtube kör däremot fint i 4K. Supporten hos Disney+ och Google bekräftar problemet men ger ingen upplysning angående när de planerar ha fixat det. 1-2 stjärnor till när de fixat detta.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Fungerar riktigt bra
  Enkel och smidig att använda
  Bra pris - bästa sättet att ”uppgradera” sin smart TV
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Smidig och funkar bra. Förhoppningsvis säljs den officiellt i Sverige inom kort så priset blir vettigt och tillgången bra.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  - Fjärrkontrollen fungerar bara sporadiskt när man sitter ca 6 meter från TV:n. Vid ca 4 meters avstånd är det inga problem, då fungerar allt.
  Är det 5 meter eller längre avstånd mellan TV och soffan så kan man bara räkna med att använda den som en traditionell Chromecast från mobilen.

  - 4K fungerar bara med Youtube och Amazon Prime. Om man använder Disney+ och Netflix inbyggda appar så blir det bara full HD.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Den funkar jättebra och är snabb. Enligt mig tycker jag att Google tv är mycket snabbare och bättre än Apple TV.

  Google tv så du fram fler möjligheter än vad Apple TV har. Jag har en gammal samsung tv och tack vare med min Google tv så blir min tv ännu smartare. Precis som de android tv
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Inhandlad i februari på Inet för 899kr. Jag var lite på spänn när jag köpte denna eftersom den faktiskt inte är lanserad i Sverige ännu men jag har inte stött på några problem alls hittills. Gick att installera på Svenska och appar finns de flesta som man behöver. Jag kör Netflix, Disney+, Svt play, Viaplay och HBO nordic, alla fungerar fint.

  Jag kommer från en Chromecast Gen 2 innan och denna har helt klart bättre responstid, så redan där är jag såld. Men den stora fördelen är ju att kunna ha sina streamingtjänster samlade och att på ett snabbt sätt bläddra mellan utbuden och se allting på ett överskådligt sätt.

  Fjärrkontrollen gick att koppla till min Philips TV så jag kan styra volym och stänga av/sätta på TVn med kontrollen. Den inbyggda Google assistenten verkar inte riktigt förstå mig lika bra som min Google Home mini men det kanske är inbillning. Dock en skön grej att ha eftersom man inte behöver prompta den innan, du trycker bara ner en knapp och säger det du vill.

  Bara haft den några dagar och det är min första "smart TV", dvs inte kört med Apple TV/Nividia Shield osv, men jag är redan mer än nöjd med denna. Har du en Chromecast Gen 1/2 så rekommenderar jag den starkt.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Riktigt bra mediaspelare. Gillar hur den samlar olika streamingtjänster på samma plats, samt hur smidigt det är med "att se listan".

  Minus för någon form av bugg som gör att det är delay på ljudet när surroundinställningen är på. Gäller dolby digital och reciever kopplad via HDMI med arc. Väldigt irriterande men hoppas på en fix, just nu är tillfälliga fixen att stänga av surround för att få synkat ljud (men sämre).
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Bästa köpet jag gjort på länge.

  Dock saknas CanalDigital och Boxer som appar, men det är ju inte Chromecastens fel
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bästa mediaspelaren man kan köpa!
  +fjärrkontroll
  -väntar på ny fw för Sverige
  Köp!
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  När Chromecasten fungerar är den otroligt bra.

  Men.... barnsjukdomar.

  Jag kan inte riktigt stämma in i hyllokören för den här varan. Jag har tyvärr lite för många problem för att ens kunna rekommendera den.

  WIFI kopplar ifrån ibland helt plötsligt. Ibland kopplar den upp sig direkt, ibland behövs en omstart.

  Bluetooth, har kört den direkt mot en högtalare, och vid något tillfälle var ljudet fördröjt, vid andra tillfällen har den varit helt omöjlig att ansluta till. Omstart har löst problemet.

  Netflix har strulat otroligt mycket. "Vi kan tyvärr inte spela upp det här materialet för tillfället" alternativt att den laddar till 24-25% och sedan fastnar.. och i något fall har enbart ljudet spelats upp utan video. Ominstallation/rensning av cache/data av netflixappen har inte gjort någon skillnad. Omstart av Chromecasten (i kombination med ovanstående) har löst problemet. Jag tror att det här kan vara kopplat till bluetooth-problemet, så förmodligen någon drivrutin för bluetooth som är illa...

  För tillfället rekommenderar jag Nvidia Shield fortfarande, trots att den är väldigt mycket dyrare. Men inga av ovanstående problem har jag haft med Shielden.
 • Bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Fungerar bra även om den inte är släppt än för den svenska marknaden och inte kan utnyttjas fullt ut.

  Riktigt störande att twitch appen inte fungerar som den ska. Ofta får man bara en svart ruta vid appstart och man får ofta försöka flera ggr innan den går igång, tvinga appen att stänga, återstarta osv. I dagsläget är det bätte att casta twitch från telefonen istället om man inte orkar riskera att appen hänger sig vid start. Som någon annan nämnde så går twitch appen ned i standby läge och visar bildspelet efter någon kvart även om man bockar av energioptimering för appen. Hade önskat att någon utvecklare hade tagit tag i detta asap. Tillfällig lösning är att aktivera developer options och sen gå till inställningar-->system-->utvecklaralternativ och sen bocka i "håll aktiverad" (stay awake).

  https://support.google.com/chromecast/thread/77229098?hl=en

  Uppdatering av fjärrkontrollen, "remote update" är förvirrande nog översatt till "ta bort uppdatering" så lite småmissar finns det allt som behöver rättas till.

  Största anledningen till köp var att 3:e generationens chromecast inte riktigt fixade 1080p i 60 fps på twitch utan att buffra/hacka. Den här klarar det utan problem förutsatt att streaming servrarna inte är överbelastade. En märkbar skillnad från 720p/60 som man fick köra tidigare.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Enkelheten från "vanliga" Chromecast kombinerad med en fjärrkontroll och Google TV är svårslagen. Jag är mycket nöjd med fjärrkontrollen, gränssnittet och prestandan på produkten. Ett självklart köp till det priset.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  11/10 stjärnor! Givet köp!

  Helt fantastisk pryl! Perfekt för alla, oavsett om du kör android eller iPhone. Supersmidigt sätt att göra alla tv/projektorer eller vad du kopplar den till en riktigt smart-tv. Självklart kan man ju Casta från telefonen/datorn precis som tidigare chromecast.

  Fjärrkontrollen är helt amazing. Gick att programmers så nu styr jag Soundbar+tv+chromecast med ett enda klick. Stänga av o slå på flera enheter med olika kontroller är ett minne blott!

  Enda jag hunnit störa mig på är att de slår ihop YouTube och YouTube music i google TV, så rekommendationer/radio/gillade spellistor blir helt knäppa. Detta har ju inget med Chromecasten o göra utan beror helt på Google tv/YouTube-appen.

  Annat kul är att det funkar kanon o köra GeForce now på den med valfri Bluetoothkontroller. Även steam link o moonlight för att streama spel från dator funkar klockrent.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Funkar hur bra som helst.
  Något lite minne men det löser man ned en usb hub.
  Flyter på bra och nästan alla appar finns.

  Super nöjd för det priset. Slår det mesta. Köpt i USA för 49 $