Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Jabra Elite 85t

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Jabra Hörlurar (205)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.85)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Fin ljudbild och högpresterande app. Har nästan alla funktioner som behövs.

  Några saker som behöver förklaras. Dessa har något oval passform på propparna vilket KAN skapa en icke instängd dunkihuvudetkänsla vid gång eller liknande. ANC presterar då ganska sådär, men betydligt bättre än t.ex samsung live.
  Men. Används de proppar som skapar en helt tät förslutning (för mig de största av dem tre medföljande) presterar ANC otroligt bra. Skulle jämföra dem med Bose QC erbuds om inte bättre. Alla gånger. Sjukt imponerande. Ja, du får en tät förslutning som kanske går emot vad Jabra försökte designa dem efter, men de sitter skönare då de inte är intryckta till samma djup som t.ex. elite75/65. Detta gör dem behagliga.
  Fysiska knappar visar sig återigen att piska upp touch på läktaren. Tycker det funkar mycket bra.
  Mute fungerar i teams och webex. Bra!
  Har du lurarna kopplade till telefonen och datorn samtidigt uppstår en rolig grej: För att justera t.ex. side tone eller ANC då datorn används (har testat att göra detta under ett pågående möte) kan telefonappen användas för att göra justeringarna. Kan vara bra att veta.

  Comply har bekräftat att de arbetar med att ta fram en unik skumpropp till Elite 85t. Super!

  De går inte parkera i fodralet med öppen lucka. Dvs om du vill ha dem igång, standby, kan du inte lägga ner dem i laddfodralet för att ta upp dem vid ett samtal (istället för att ha dem i standby på skrivbordet liggandes). Detta går göra med Bose earbuds och samsung live (oklart om det går med buds+). De ansluter/startar upp, väldigt snabbt iövrigt, men blir 2-3 sek längre.

  85 eller 75? Inget jävla bakgrundsbrus i 85 förutom om högsta sidetone används. Bort med all side tone och genomhörning = tyst. Basen? jodu. Med en bra förslutande propp levererar dem rejält. Skulle tro att de negativa recentionerna har använd en propp som nästan försluter hörgången. De låter då mycket bra, men bäst med tätare förslutning.
  Priset? Saftigt. Men hade själv presentkort att nyttja. Blev inte lika blodigt då :)
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Jag har nu testat Jabra ELITE 85t i några veckor. Telefonen jag kört med är en Mi 10T Pro – Android.

  Positivt: Ljudkvalitén vid lyssning av musik är bra och balanserad, inget register tar över enligt min åsikt, för att vara så små så är de imponerande.
  Vid lyssning på youtubeklipp så är de också bra, då röster blir väldigt tydliga med studiokänsla. Ljudkvalitén på samtalen är riktigt bra. Jag tycker Jabra briljerar här då det låter mycket bra både för mig och de jag talar med.
  De har inte strulat en enda gång vid samtal. De snappar inte upp för mycket omgivningsljud så att den jag talar med tycker det är jobbigt om jag tex lagar mat samtidigt.
  Brusreducering funkar bra och är lätt att ställa in i Appen och jag har lättare att koncentrera mig på samtalet med brusreduceringen på.
  Batteritiden är lång på både öronsnäckorna och etuiet, jag har inte på långa vägar känt mig begränsad, de laddar även snabbt i etuiet.
  Uppkopplingen mellan telefon och snäckorna är riktigt bra, jag upplever en lång räckvidd med Jabras hörlurar innan det börjar bryta och hacka.
  Byggkvalitén märks och är riktigt hög, det känns även när jag plockar i och ur hörlurarna ur fodralet. Jag får bra grepp om alla delar, de är sobert satinmatta och har ingen glansig plastig yta/känsla.

  Passform: Det följer med 3st olika gummiringar ”small, medium, large” så efter att ha provat ut rätt storlek för mina öron så sitter de bra.

  Negativt: Jag har inte fått vänster öronsnäcka att fungera själv stående, jag måste ha antingen höger öronsnäcka eller båda två igång. Om det har att göra med mjukvara eller teknisk begränsning vet jag ej. Det vore skönt att kunna byta öra då och då vid samtal.
  När jag installerade appen och parade ihop hörlurarna så ville appen förståeligt nog uppdatera hörlurarna. Jag tyckte det var krångligt att förstå förloppet av själva uppdateringen då uppdateringen verkade startade om flera gånger, progressbar var inte lätt att följa och led-dioden slutar blinka efter en liten stund istället för att fortsätta blinka till dess att det är klart.

  Jag är väldigt nöjd med Jabra Elite 85t och de uppfyller många av mina förväntningar som ett smidigt och lyxigt trådlöst headset som jag använder till telefonsamtal och filmklipp.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Ljud 9 av 10
  Passform 7 av 10
  Batteri 8 av 10
  Hear Through 8 av 10
  Mic 8 av 10
  ANC 9 av 10.
  Laddbox
  Den är lite större än Elite Active 75t. Passformen är en även mer oval vad gäller örongången. Laddboxen även den lite större och känns lite mer plastig lowend än Elite Active 75t. Det fungerar dock. Vikten är ok. Men ska jag ut o springa hade jag kört på Elite Active 75t pga passform o strlk o vikt. Är man ute efter resa och har behov av anc hade jag satsat på 85t.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 dagar sedan
  Nu har jag och dottern testat dem i ca 2 veckors tid. Och det är riktigt bra lurar totalt sett. Jag har haft flera andra trådlösa inear samt att jag använder ett par owerear. Jabra Elite 85t är de bästa inear lurarna jag testat. Jag gillar appen och dom är enkla att använda. Det enda "negativa" är att noice cancelling funktionen fungerar lite för bra när dottern använder dem ;) Ljudet är kristallklart med väl avfärdad basåtergivning. Telefonsamtal funkar otroligt bra, har inte haft några bekymmer med att det inte hörs. Min röst hörs bra tycker de jag pratat med. Kan faktiskt tänka mig att köpa en uppsättning till så man slipper dela med dottern :) Återigen vill jag verkligen rekommendera dessa lurar, de är de bästa jag testat hitintills.
 • Mycket bra
  24 dagar sedan
  Lurarna har ett ganska högt pris och jag var osäker innan jag fick hem dem om de verkligen skulle vara värda pengarna. Nu när jag testat dem ett tag kan jag säga att de lever upp till de höga förväntningarna. Allt yttre buller stängs ute och när du har dem i öronen, vilket skapar en perfekt ljudupplevelse. Jag har använt lurarna mest till att lyssna på musik och ljudböcker men även för telefon samtal . De är mycket lätta att ladda och de levereras med tre olika öronspetsar så man får en riktigt bra passform i örat. Ljudkvalitén är fantastisk bra och jag kan egentligen inte hitta något att klaga på vad gäller hörlurarna. Priset är något högt för dem men samtidigt är de värda varenda krona.
 • Mycket bra
  24 dagar sedan
  Har haft 65 & 75 Modellerna, TYVÄRR så ramlar dessa ur öronen mycket lättare än de tidigare modellerna, ( trots att ha testat med olika proppar inkl Foam ) bytte med sonens 75T och han var glad tills även han tappade ena luren på Bussen. Vad hjälper det med att de är bättre på många punkter om man tapper dem hela tiden.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har sett flertalet som klagat på passformen. Men jag kan absolut inte hålla med. Sitter väldigt bra även fast man tex är ute och springer eller dylikt.

  Det går endast att använda den högra luren ensam.
  Detta i sig är för mig en väldigt negativ sak.

  Själv vill jag ofta en i taget för att förlänga batteritiden till det maximala utan uppehåll.

  Detta är det enda som får mig att tveka över dessa men det tar emot då allt annat är så pass bra.
  Om man kan bortse från detta är detta ett riktigt givet köp, väldigt bra ljud och EQ finns i appen.

  + Ljud
  + Passform
  + EQ

  - Endast höger lur i ensamt läge.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har testat dom nu i ca. en vecka och kan bara säga att ljudet är i topp. ANC funkar lite sådär då det är svårt att få propparna att sitta helt tätt i örat. Dom sitter riktigt bra i örat och är lätta, glömmer bort att jag har dom ibland. Att kunna koppla 2 olika apparater samtidigt är toppen. VARFÖR gör man en premium lur så att man bara kan ha den högra proppen som singel propp?? Batteritiden blir begränsad då du alltid måste ha den högra proppen i för att vänstra ska fungera. Gör om gör rätt för att få 5 stjärnor. Ytan i laddcaset är gummerat och drar till sig damm, även om man torkar rent varje dag så ser det inte så kul ut. Jag rekommenderar dessa proppar om man kan tänka sig betala så mycket pengar för en produkt som jag tycker inte är fullständig.  
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Efter att nu haft nöjet att använda Jabra Elite 85t ett tag är mina tankar som följande; Byggkvalitén i etui och lurar är mycket god, det känns verkligen som en premiumprodukt på många plan och det märks även snabbt vid unboxing att Jabra lagt vikt vid detta. Batteritiden är väldigt bra och är helnöjd med den, gillar väldigt starkt också att kunna ladda upp fodralet och lurarna trådlöst med Qi-laddning. Blev snabbt imponerad av det klara och fylliga ljudet men framför allt ANCn, har använt många trådlösa lurar tidigare och Jabra Elite 85t ligger helt klart i topp när det gäller ljudbild och aktiv Noise cancelling, riktigt imponerande! Tyvärr drar jag ner betyget lite på grund av mikrofonen som inte riktigt fungerar som jag vill alltid, bakgrundsljud såsom vind kan släppas igenom, samtidigt som jag ibland inte hör mig själv i samtal. Finns plats för förbättringar på detta område och kanske kommer detta lösas med framtida mjukvaruuppdatering. Den intuitiva appen får också väldigt höga poäng, lättförståelig och smart på många sätt med fina finesser för att exempelvis kunna anpassa lurarna så de passar en själv på bästa sätt. Lurarna är bekväma i öronen och kan användas längre perioder utan problem, tyvärr kan jag uppleva att de sitter aningen löst, även efter att ha provat de olika storlekarna på de medföljande, utbytbara silkonpluggarna. Tyvärr är insidan av laddningsfodralet "gummerat" vilket medför att det blir en damm/smuts-magnet, vilket är det enda negativa när det gäller hårdvaran. Knapparna är av icke-touch modell och har en perfekt "studs", det vill säga är varken för lösa eller tröga att trycka in. Föredrar detta framför en touch-knapp där jag upplever att jag ofta råkar komma åt fel antal tryck eller funktion. Sammantaget en väldigt bra lur med otroligt bra ljud och väldigt många finesser, paketerat i ett smidigt format och med bra batteritid. Detta gör att jag gärna rekommenderar lurarna.  
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Nu har jag testat mina lurar i drygt en vecka och både använt i kollektivtrafik och hemma. Ljudet är överlag väldigt bra. Att man sedan har tillgång till en EQ som man inte har i Apples motsvarighet (den kalibrerar automatiskt och det gör den riktigt dåligt) gör det lättare att matcha sin egna smak. Jag har inte hunnit ha dem på mig mer än någon timme i sträck men det känns som de kunde suttit djupare i öronen, vilket jag förstår att 75t gjorde förut. Vet inte varför de ändrat på designen där, men jag hade nog varit försiktig med att ta en löprunda med dem om man inte ska trycka in dem stup i kvarten. Det enda negativa jag har att säga om dem just nu är att anslutningen via bluetooth är väldigt känslig. Höger lur är master och håller man telefonen i vänster hand så börjar den hacka och dropp anslutningen. Slutsatsen blir att det är ett par väldigt bra lurar, öven prislappen är lite för hög just nu.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Jag har använt andra trådlösa hörlurar från en konkurrent (Samsung Buds +) tidigare. Ljudet när du lyssnar på musik är lite bättre än med Samsung-hörlurar, men skillnaden är inte särskilt märkbar. De passar inte så bra i örat. När du tränar sport måste du förbättra dem ofta. Det hände mig att medan jag plockade upp något från golvet föll det ur örat på mig. Efter flera timmars bärande hörlurar känner jag lätt obehag och smärta i öronen. Batteriets livslängd är för kort. Batteriet räcker inte hela dagen på jobbet. ANC fungerar på samma sätt som Samsung utan den här funktionen. De drunknar mig när jag pratar, så ofta kan andra inte höra vad jag säger. Men jag kan höra alla mycket bra. Jag gillar de fysiska knapparna som inte är taktila. Detta gör det lättare att ta tag i hörlurarna och sätta dem i örat. Hörlurarna är lätta att använda. De ansluter snabbt till telefonen. Den stora nackdelen är att den högra öronsnäckan är dominerande och att man inte kan använda bara den vänstra öronsnäckan. På Samsung hade jag friheten att välja vilken hörlurar vill jag använda eftersom jag kunde använda båda oberoende. Applikationen är väldigt cool, intuitiv, den startar själv efter anslutning till hörlurarna. Uppsidan är att hörlurarna fungerar med både Google Assistant och Siri.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  För att vara såpass små känns Jabra Elite 85t överaskande solida och exklusiva. Vikten är behaglig i handen men inget man känner av när de väl är på plats i öronen. Som en relativt kräsen och aktiv handsfreeanvändare ska det en hel del till för att ge något annat än mitt gamla kära in ear-headset en ärlig chans, men batteritiden hos Jabra kändes väldigt lockande. Med det sagt brukar utlovad batteritid vara extremt optimistisk, men i detta fallet har upplevelsen varit den motsatta. Det kan ha att göra med att jag inte alltid använder ANC, men det känns oavsett som jag borde haft behov av att ladda dem oftare. Passformen i öronen är utmärkt, men detta är ju också extremt individuellt. Till skillnad från många andra jag testar skaver de aldrig i öronen. Det som imponerar allra mest med dem är utan tvekan ljudet. ANC är definitivt inte i närheten av f ex ett par fullstora noise cancelling hörlurar från det övre prisskiktet, men det menar jag också på att man inte kan vänta sig av små in ears –i denna klassen är de utan tvekan de bästa jag testat. Likaså imponerar klarheten i ljudet och kraften i basen. Har testat att koppla in denna med iPhone 8, Samsung Galaxy S9+ och OnePlus Nord och här kommer också mitt enda reella problem fram. Allt fungerar problemfritt på bägge Androidsystemen, men får problem med brus och korta frånkopplingar med min iPhone, det är också med denna kombinationen folk ibland verkar ha svårare att höra vad jag säger. Det verkar också som räckvidden på Bluetooth ligger något lägre här. Efter en tids användande kan jag bara summera med att jag är otroligt nöjd. En superb upplevelse med bra batteritid och kristallklart ljud.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Har nu haft mina Jabra Elite 85t i en lite mer än en vecka nu. Jag har alltid haft ett intresse för hörlurar under smartphone eran och till en början körde jag med trådade lurar, sen växlade jag till trådlösa on ear hörlurar. Dom var och är väldigt väldigt bra med ANC och väldigt bra ljud. Men eftersom dom är Onear så blir det väldigt svettigt när man gymmar och håller på. Jag använde istället true wireless från ett annat märke när jag skulle gymma. Det var en rätt dålig upplevelse, dålig design, inget ANC,USLA vid telefonsamtal osv.. Därför är jag så otroligt nöjd med Jabra Elite. Dom har verkligen träffat rätt med dessa små rackare. När jag först öppnade upp paketet med etuiet med hörlurarna så blev jag possitivt överraskad av den gedigna känslan och tyngden bakom designen. Efter att ha laddat ner Jabra Sound+ appen så optimerade jag dom för mina öron. Super funktion som fler borde ta efter. Ljudet är bra men kan behöva lite mer bas vid vanlig lyssning dvs i tal. Hur löser man detta då, jo man går in i appen och ändrar på sina inställningar så att man kan få vilken effekt man vill ha. Man kan välja att skifta mellan ANC och Off eller Hearthrough,ANC och Off eller Hearthrough och OFF. Allt detta med hjälp av ett par knapptryck på den vänstra snäckan! Magiskt! + Appen är verkligen gedigen och där har jag mer att upptäcka. + Stort plus för att man laddar etuiet med USB-C vilket gör att man slipper fler sladdar att hålla koll på. - Hörlurarna i sig kan nog kännas lite stora för vissa personer men det medföljer 3 olika kuddar som bör passa de flesta. Slutsats: Dessa hörlurar kommer verkligen att komma väl till användning för min egen del. Jag kommer försöka hitta fler sätt att använda appen på och verkligen få till "mitt ljud"
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Det första jag märkte när jag testade Jabra 85t var ljudet, bassen var mycket mer fast och djup än på många andra hörlurar jag äger. Ljudet är också toppen direkt från lådan och ännu bättre efter lite egen justeringar som man kan ändra via appen för att få vad som passar en själv.

  Har innan använt flera andra märken på hörlurar men nu efter ha testat Jabra så är jag positivt överraskad då ljudet är så mycket bättre på alla sätt och vis.
  ANC är också en punkt där Jabra ligger långt före andra märken på, flera av mina andra hörlurar har betydligt sämre ANC enligt mig då det känns som dom knappt filtrerar bort buller runt om, medan Jabra tar bort ljudet helt så jag kan vara 100% fokuserad medan jag jobbar.

  Använder också mina lurar mycket när jag tränar och då är det toppen att kunna filterar bort allt annat ljud. Tycker hörlurarna sitter superbra i mina öron så det är ingen risk för dom att faller ur medan jag springer eller när jag lyfter. Enda nackdelen jag har hittat är att magneten är lite svag när man lägger ner hörlurarna i lådan, skulle vilja se en starkare magnet som håller dom fast bättre medan man laddar, tycker också att locket är lite rangligt/flimsig, så känns inte riktigt att locket sitter så bra säkrat fast i lådan.

  Resten av konsturktionen känns bra men bara locket känns lite off, och det är inte så på locket på 75t som en polare har. 85T i sin helhet tycker jag är ett superbra, och jag ger dom 4/5, då ljudet, mikrofonen och ANC:n är toppen men konstruktionen (överdelen av etuin) tyckte jag kändes lite sådär, tror inte den kommer gå sönder av användning direkt men känns ändå som något som borde ses över.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har haft dessa i några veckor nu, och måste säga att de känns verkligen förstklassiga! De känns lätta, moderna och sköna i öronen (när man väl hittat sin passform). Jag tyckte inte att silkonpropparna som kom med passade så bra, så hittade ett par egna som passade, annars stannade inte budsen i öronen. Laddningsfodralen är riktigt praktisk, och budsen är enkla att para ihop med mobilen, och lätta att justera i appen. Smidigt att man kan ha 2 enheter kopplade samtidigt, då jag använder både privat och jobb mobil. Ett litet minus är att budsen inte verkar gå att para ihop med datorn av någon konstig anledning. Kanske jag som inte lyckas, men det hade verkligen underlättat för mig. Ljudkvalitén är förstklassig dock. De funkar till det mesta ljudmässigt, från musik till podcasts. Även samtal och många digitala möten funkar smärtfritt - micken har bra kvalité och kontrollerna på budsen fungerar problemfritt (många brukar vara superkänsliga och det blir lätt fel). Batteritiden är riktigt imponerande, de flesta lurar brukar dra mycket batteri, men här behövde jag inte ladda om på 4-5 dagar, och då använde jag då rätt mycket både på jobb och fritid. ANC funktionen fungerar bra när man är på språng och lyssnar på musik, men inte lika bra när man är ute och sitter i samtal/möten och det exempelvis blåser ute (vilket det gör ofta i Göteborg). Där får de ett avdrag på betyget. Om Jabra kunde fixa passformen på silikonpropparna, att man kan para ihop med datorn, och att ANC:n fungerade problemfritt i blåsväder, då hade dessa lurar varit oersättliga!
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Första intrycket är bra, känns välkonstruerade och kvalitets känsla. Mycket lätta att installera med tillhörande app, använder både IOS och Android. Något som jag uppskattar är att man kan ha två enheter kopplade på samma gång till hörlurarna! Då jag har en privat och en arbetsmobil. Jag är inte någon hifi och ljudkännare men jag är riktigt nöjd med ljudet. Även micken verkar fungera bra för handsfree samtal, har frågat de jag har prata med och det tycker det låter bra. Även när det blåser rejält ute och man cyklar. Passformen kan förbättras, jag har använt en annan variant med gummikrok i öronpluggen som jag upplever sitter bättre fast i örat. Jag har fått använda den i L storlek för öronproppen. Men de är kompakta och sticker inte mycket ut utanför örat. Gillar det lagom stora laddfodralet. Kontrollerna på lurarna är bra för att det är inte touch då man mindre sällan tycker fel och man kan välja själv vilka tryck som ska göra vad.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Jag hade bara vanliga hörlurar med tråd hittills, men eftersom 3,5 uttaget saknas från de nya mobiler var det aktuellt att skaffa Bluetooth buds.
  Hörlurarnas förpackning är elegant. Innehållet är komplett med ladningsfodral, usb kabel och extra öronstycke med olika storlek. Själva buds ser fint och modernt ut. De är lätta. Är inte störande att ha de i min öron. Det var enkelt att koppla ihop med min mobil. Vid Jabras app kan man finjustera hörlurarna. Nästan som en hörselundersölning. Till och med kan man kontrollera med appen om öronstycken sitter fint eller behöver bytas till mindre/större. Finns en enklare equaliser och även sökfunktion i appen. Ljudkvaliteten är helt bra vid samtal, och otroligt bra när man lyssnar musik. Jag gillar hur bass låter. Man kan dessutom aktivera ANC (aktiv brusreducering), då försvinner omgivningen; eller "Hear through" och kan prata med närvarande samtidigt när man lyssnar musik. Hörlurarna sitter stabilt även när man är fysiskt aktivitet, kan knappast kännas även efter flera timmars förbruk. Laddfodralen är ok, inget extra. Kanske lite för störa för min smak. Jag är nöjd med mina hörlurarna hittills.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har nu testat dessa hörlurar under en lite längre tid och jag måste säga att de är riktigt bra.

  Har haft en hel del trådlösa hörlurar och dessa särskiljer sig på att ljudet är underbart med en bas som är skön och inte påträngande, att man sen kan använda appen för att ändra ljudbilden till en som passar mig gör saken ännu bättre...

  Batteritiden är också bra. Har kört de varje dag i över en vecka utan att ha behövt ladda och det är med ANC igång.

  Har nog ganska stora hörselgångar så med de största "pluggarna" så sitter de som berget i mina öron. Har aldrig haft problem med att de är på väg ut ur öronen.

  Appen är lättanvänd med en hel del inställningar för olika nivåer av ANC och även en inställning där man kan använda mikrofonerna på hörlurarna för att höra "världen utanför" vilket underlättar då man kan prata med någon utan att behöva plocka ur hörlurarna ur öronen.

  Det som för min del drar ner betyget är att om man har ANC igång och rör sig någonstans där det blåser, eller till och med om man cyklar lite fort så det blåser något så är det nästan helt omöjligt att höra något i hörlurarna. Om man helt stänger av ANC så blir det något bättre, men det låter som att man alltid har lite vindbrus i öronen.

  Dessutom så är jag inte riktigt vän med knapparna på hörlurarna, jag tycker att det krävs för mycket kraft för att trycka in dom, så det känns som att man trycker in hörluren ännu djupare in i öronen. Jag gillar fysiska knappar eftersom man kan använda knapparna även om man har handskar på sig vilket man inte kan med mina Samsung Buds som kör med touchknappar men de måste vara väldigt lätta att trycka på.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  These headphones are an absolute pleasure to have. They fit my ear perfectly and comes with option to different sizes, which is just great. When I have them, it feels the rest of the world is mute and I can concentrate on my own thing. The only downside is, if I wish to remain informed about the outside world, I need to take 'em off. As I have small children so I kind of need to take one off usually just to be sure that I won’t miss out if they need me. Otherwise, I use them when I need to listen to my online books, literature and podcasts. It really helps me listen which wasn’t the case with my old earbuds because my new earbuds have a long battery life. I am now more excited about my work as I get more done within shorter time period... I didn’t expect it to be such a game changer. But it is. It helps. I also like to keep in touch with family and this has raised the sound quality and overall experience for me. Also, I kind of look cool with those on 😎 I highly recommend it for people who need to concentrate on what they’re listening to because it really tunes you in. I am thankful to Jabra and Insiders for this opportunity to explore this new way of listening.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har levt med lurarna ett par veckor nu och överlag måste jag säga att jag är imponerad! Jag har ägt trådlösa lurar från flera olika märken och Jabra har verkligen satt ljudet. Fin balans med tung bas utan att det blir övermäktigt. Funkar lika bra till olika sorters musik som till podcast. Ett område som inte känns lika genomarbetat är ljudkvalitet vid samtal, jag prioriterar musik så det är en helt ok kompromiss för mig personligen. ANC fungerar förvånansvärt bra. Tycker inte att ANC drar speciellt mycket batteri heller. Batteritiden är bra på lurarna i övrigt men batteritiden på caset är outstanding! Under två veckors användning har jag bara laddat lådan en gång.
  Appen är också en av de bästa jag använt. Snygg, lätt att förstå, gott om inställningar och fungerar helt felfritt. Svårt att bestämma mig om jag gillar knapparna Jabra har på lurarna eller om jag föredrar touchkontroller. Knapparna är lite tungjobbade men å andra sidan gör man aldrig fel av misstag. Smaksak.
  Nu till ett stort MEN. Jabra har valt att alltid försöka släppa igenom mänskligt tal vilket innebär att mikrofonerna alltid är aktiva. Jag bor vid havet och det blåser mer eller mindre jämt och vindbruset går rakt igenom lurarna så till den grad att det blir svårt att lyssna på en podcast. Det spelar ingen roll om man har ANC på eller av, vindbrus släpps alltid igenom. Jag tog på mig en mössa men då hördes skrapet från mössan istället. Det här tar ner betyget en del då lurarna blir lite svåranvända utomhus. Om jabra kommer med en uppdatering så man kan välja att stänga av allt inkommande ljud så är det absolut full pott men for now: 4/5
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  När jag unboxar känns det modernt och stilrent. Förpackningen motsvarar priset. En fundering är dock varför man sätter på "seal" som enkelt kan plockas bort utan att förstöra dem. Väl uppackade är de lätta att para ihop med min telefon. Appen man får ladda ner är enkel och lättförståelig. Då detta är mina första trådlösa inear är det inte helt lätt att vänja sig vid hur de fungerar och hur jag upplever det. Men väldigt bra ljud och ljudupptagning från mikrofonen imponerar stort. Ute på promenad i delvis motvind är det inga problem att höja volymen så man hör bra. Har nu haft dem i 5 dagar och då är det dags att ladda så batteritiden tycker jag är bra. Jag gjorde ett försök att para ihop dem med datorn men det fungerade inte, är dock inget som sägs ska fungera men jag önskar det skulle fungera.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Jag har testat jabra elite 85t. Nackdelen med hörlurarna är att de inte sitter fast i örat, utan åker ut. Båda jag och en till familjemedlem har testat hörlurarna, och har åkt ut på båda. Har testat hörlurarna med alla olika ”pluppar” man fick med, men de vill inte stanna i örat. Utöver det är själva hörlurarna superbra med olika funktioner, och det tillkommer även en app man kan koppla hörlurarna till. Där du kan se och lära känna alla funktioner. På hörluren kan du välja hear through eller amc. Vilket innebär att du kan välja om hörlurarna ska släppa in utomstående ljud eller inget alls. Den funktionen var väldigt skön och användbar. Ljudet var fantastiskt. Hörlurarna är också vattentäta. Så om hörlurarna hade fastnat hade dom varit en klar 10/10, men nu gjorde dom tyvärr inte det. Får man dom att sitta rekommenderar jag dom verkligen.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Efter att ha använt dessa lurar ett par veckor kan jag konstatera följande.

  Fördelar: - Smidigt etui, lätt att förvara i "lillfickan" på ett par jeans. - Equalizer i appen, detta saknar många lurar - Bra noise cancelling men inte bäst i klassen. - Fint ljud men inte som over-ear. - Fysiska knappar på lurarna slår all touch!

  Nackdelar: - Inte heller dessa lurar har löst problematiken men att tala i telefon nära en trafikerad väg eller i vind. - Känns inte premium. Har använt liknande lurar från en känd stor tillverkare som kostar mindre och de har löst de små detaljerna finare. Typ känslan av att öppna och stänga euit.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har haft möjlighet att testa dessa hörlurar och är mycket nöjd. Det blir väldigt tyst när man sätter i dessa och det är lätt att svara i. Lång batteritid och skönt med trådlös laddning.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Använt dem i 4 månader och innan jag köpte dem läste/tittade/lyssnade på en hel del recensioner och håller nu med om mesta som brukar tas upp. Jag har tyvärr inte provat några av huvudkonkurenterna från Bose, Sennheiser, Sony eller Samsung som brukar dyka upp i dessa recensioner.

  Det som är bra är ljudet, ANC hjälper mycket, hearthrough är perfekt vid kassan på Ica, appen har många funktioner som jag ställde in i början och sen inte petat på, minimal ocklusion (testade Jaybird Vista som var fullständigt katastrofala) och laddboxen är tillräckligt liten att ha i fickan. För min del räcker batteritiden utan problem och att prata i telefon funkar okej de fåtal gånger jag gjort det.

  Det lite mindre bra är att de fångar vinden ganske mycket, men tack vare ANC går det för det mesta ändå höra vad som sägs om jag lyssnar på nån pod.

  Den verkligt stora nackdelen är att de inte sitter stabilt vid löpning, eller när jag äter/tuggar eller ler (lyssnar på mycket humorpodcasts). De åker ur öronkanalen, och jag måste ge justera in dem igen för att få dem att sluta tätt och inte tappa dem helt. Varför i hela friden har de inte inte EarWings (wing tips/vingar/fenor, eller vad det nu heter) som många andra in ear-lurar, även Jabras, har? Eller är det kanske fel på mina öron?

  Jämför jag med mina gamla Bose QuietComfort 30 som jag var väldigt nöjd med, så satt QC30 betydligt säkrare i öronen och jag var aldrig rädd att tappa dem. På övriga punkter är Elite 85t bättre, och till vanliga promenader, matlagning eller bilkörning är de väldigt bra.

  Med EarWings skulle jag nog ge dem 5/5 i betyg, men nu får det blir 3/5.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  ANC är grymt bra, om än inte helt perfekt än. Ljud och samtal är bra om än inte riktigt hifi enl mig
  Bekväma men märks att man haft dem efter en hel arbetsdag.
  Enda gnället som jag kommer på är att de är svåra att ta ur laddningsetuiet