Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Oculus Quest 2 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Oculus VR-glasögon (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.45)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  ### Positivt ###

  + Skarp och fin bild (men väldigt smalt område som är riktigt bra)
  + Grafiken är märkbart bättre än Oculus Quest
  + Helt sladdlös om du vill det
  + Du kan ladda medan du spelar
  + Fungerar utmärkt med glasögon (mina lite större iaf)
  + Det går att byta delarna över huvudet och runt ögonen
  + Tar bara minuter att installera och komma igång
  + Kontrollerna är sköna och känns exakta i rörelserna

  ### Negativt ###

  - Batteritiden är meh på sin höjd (räkna med max 1,5 till 2 timmar)
  - Hårbandet är knepigt att justera och obekvämt
  - Nej, dina Rift-spel fungerar inte utan kabel
  - Fästena runt linserna känns plastiga och ser ut att gå sönder hur enkelt som helst

  ### Nämnvärt ###

  . Du måste ha ett Facebook-konto för att använda Oculus Quest 2
  . Linserna på insidan blir snabbt smutsiga – puts väldigt försiktigt med en linsduk
  . 64 GB räcker långt (många spel är bara mellan 500MB och 3GB)
  . Oculus Link-kabeln är lång, tung och opraktisk med Quest 2 (och väldigt dyr)
  . Det kan vara lite knepigt att justera rätt för att bilden ska vara skarp, och att hålla kvar VR-headsetet i rätt position
 • Dålig

  Gillat omdöme
  28 dagar sedan
  ”Quest 2 kräver att ditt Facebook-konto loggar in”. Alltså inget för den som hatar facebook och vägrar ha konto som loggar all din aktivitet..
 • Dålig

  Gillat omdöme
  20 dagar sedan
  VARNING!
  Katastrofprodukt!
  Var först tvungen att skaffa ett Facebook-konto för att kunna använda produkten över huvud taget. När man sedan har tvingats att gå med i detta spionnätverk blev mitt konto bannat inom bara ett par minuter vilket gjort att produkten är helt oanvändbar.
  Att häva köpet och få pengarna tillbaka från återförsäljaren verkar inte heller vara möjligt då produkten tydligen är hårdvarubannad.

  KÖP EJ!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 dagar sedan
  Mycket teknik för pengarna och en stor fördel att man slipper sladdar som ställer till det. Jag streamar framför allt från datorn och upplever att det fungerar hyfsat.

  Nackdelarna är väl kanske främst att spelen är rätt dyra i oculus store och att kvaliten på bildskärmarna är sådär - en liten yta i mitten är klar men runt kanterna är bilden suddig, samt så har mitt par några (stundtals?) döda pixlar.
 • Perfekt
  5 dagar sedan
  VR är äntligen moget. Här får du det bästa av två världar med både inbyggda spel samt uppkoppling till dator (även trådlöst!).

  Löp och köp. Nu.
 • Mycket bra
  11 dagar sedan
  Bra men man får lite ont i nacken och jobbigt med dåliga straps i bak men mycket värt det
 • Perfekt
  24 dagar sedan
  Uppdaterat: 24 dagar sedan
  Kör Half Life Alyx trådlöst från PCn med ej märkbar delay (ca 15 ms) över 5 ghz wifi, helt otroligt! Bilden är till och med bättre än Valve Index för 12 000 kr! Enda nackdelen är field of view som är lite mindre, men skärpan är ändå det viktigaste och där slår Quest 2 det mesta!
 • Knappt godkänd
  26 dagar sedan
  Rekommenderar att vänta med att köpa i någon månad tills dom återinför brightness adjust slider.

  Har problem med bas ljusnivån går bara att justera de i ett natt/dag läge fnv. På dag läge sambon klarade 5 minuter, jag 10 minuter= 20 minuters ögon ont för båda.
  Ska testa med natt läge snart.
  I övrigt en bra uppgradering från quest 1 text går väldigt bra att läsa.
  Inte testat fullt ut pga ovan problemet.

  Har go quest, rift s och index aldrig varit med om liknande smärta. (jag justerade ögon grejen rätt o har exakt översta inställningen)
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Framtidens produkt släppt!

  Upplösningen är äntligen tillräckligt hög när man nu stoppat i en 4K skärm.

  Innehåller en XR2 CPU/GPU (Snapdragon 865 med extra funktioner för XR) - bättre än den som sitter i senaste Samsung S20..

  Den klarar spela upp 3D filmer 60Hz i 8K - Det klarar inte min monsterdator.

  Testat att strömma nära 4K upplösning i 90Hz från PC med senaste low latency Wifi6 (160Mhz bandbredd)!

  6GB RAM.. 64GB SSD Disk.. allt känns bara för bra för att vara sant!

  Har ännu inte behövt byta batterier i mina kontroller efter två veckors användnande. Hur är det ens möjligt?

  Två nackdelar: Komforten är bättre än Quest 1 men fortfarande inte bra. (Går fixa med tillbehör eller modding)

  Andra nackdelen är obligatoriskt facebook-konto men jag antar att det är därför den inte kostar 10.000kr som den kanske borde ha gjort.

  Ett litet tips är nog att ni bör köpa den nu för den kommer garanterat att vara slut till jul..

  Förmodligen bästa produkten jag köpt!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Otroligt uppslukande upplevelse.
  Har haft 64GB versionen i några dagar, när man spelar så känns det som man förflyttas till en annan värld.

  Jag köpte aldrig någon link kabel, det går att koppla upp sig mot sin dator via WiFi utan kabel med hjälp av side quest och köra spel via SteamVR på datorn. Sök på instruktion på nätet, man måste koppla in headsetet i sin dator för att ladda in programvara för att det ska synka trådlöst med Virtual Desktop (som kostar ca 200kr i VR-butiken som kan köpas i headsetet). Man kan koppla ihop Oculus Quest 2 med medföljande laddkabel till USB-C ingången i datorn.

  Kommer köpa ett elite strap framöver, men det som följer med är helt ok. Tänk på att inte dra åt bandet runt huvudet för hårt så headsetet trycker för mycket på kindbenen. Se till så att det spänner mer mot pannan så känns det mycket bekvämare.

  Rekommenderar att spela Echo VR, gratis i questbutiken.
  Från datorn så är Half-Life Alyx ett måste.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Köp ej av någon av butikerna som säljer för mer än 3690! Som exempelvis Komplett. Att dem tar ett högre pris än så är bara för att lura folk att tro att dem måste sälja för 4000 för att det är skatter och avgifter iom importvaror osv. Bara att det inte är så mycket så att det behöver gå upp till 4000! Utan dem lägger bara på extra för att göra extra vinst! Handla av Elgiganten enbart (just nu) tills dem andra säljer för 3690!

  On topic, så väldigt prisvärt och bra VR headset!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Omg! Jag kan fortfarande inte fatta vad jag besitter.... säger bara köp!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Mitt andra VR headset efter PS-VR. PS-VR har flera jättebra spel men jag sålde mitt illa kvickt för jag pallade inte den uselt låga upplösningen. Mina ögon blödde. Några år senare och jag blev nyfiken på Quest. Slutsålt överallt. Och tur var det för sen lanserades Quest 2. Det roligaste och mest spännande spel-upplevelsen jag haft på länge. Blir helt uppslukad och det är så imponerande. Och då har jag inte ens provat det till en pc. Ska bli kul att köpa ny dator och testa med link-cable! Friheten utan kablar och enkelheten gör denna produkt till en klar tio-poängare!
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  NU har VR äntligen mognat ordentligt.
  Visst var upplevelsen helt otrolig, när man för första gången använde HTC Vive.
  Men upplösningen var för låg, och det var ett jäkla strul med basstationerna, för att man inte skulle ha nån blindspot, vilket gjorde att kontrollerna ballade ur. Sen fanns det knappt nåt spel värt att spela, då det mesta var mediokra gimmick spel.

  Ägde Rift S ett tag, och det var en befrielse att slippa använda sig av sensorer, men man var fortfarande fast med en kabel, vilket jag ofta störde mig på i snabba spel, då man fick flytta på sladden hela tiden.

  Lånade en Quest av en polare ett par månader, och äntligen var man helt fri från både sensorer och sladdar. Tyvärr var ju spelen rejält bantade grafiskt, men ändå, känslan var fortfarande bra. Så när nu Quest 2 dök upp, med bättre prestanda, och mycket högre upplösning, så slog jag till.

  Det första man lägger märke till, är hur jäkla skarpt det är, och att man inte längre behöver störa sig på screendoor effekten, tack vare den höga upplösningen och RGB strukturen.
  Enda minuset med skärmen, är att svärtan och kontrasten är mycket sämre än på Oled skärmarna, som satt i Quest 1. Mest märkbart i skräckspel, i ljusa spel, är det inget problem. Men efter ett par dagar, så har man vant sig vid den gråa svärtan.

  Nåt jag lagt märke till, är att jag inte haft några problem alls med trackingen, jämfört med Quest 1 och Rift S, där den ibland kunde tappa kontrollerna. Men enligt vad jag läst, så har tydligen trackingen blivit bättre även på dom. Så kanske inte är unikt med Quest 2.

  Batteritiden är inte så lång, men ärligt talat, så är det rätt så skönt att ta en paus från VR, efter ett par timmar, så jag känner inte att det är nåt problem.
  Vill man ha längre batteritid, så kan man ju alltid koppla in en powerbank, som man har instoppad i fickan, eller så finns det en Elite Strap med inbyggt batteri, som fördubblar speltiden. På tal om Elite Strap, så kan det vara värt att investera i en sådan. Finns ju en billigare modell utan batteri, för en femhundring. Det som följer med maskinen är inte värdelöst, men sitter inte helt perfekt på min skalle, så har beställt en Elite Strap, som dyker upp om några dagar. Uppdaterar recensionen, när jag testat med den kombinationen.

  Har ännu inte testat Link eller Virtual Desktop, så återkommer även med intryck av detta.

  Jag drar av ett poäng, dels för "svärtan" och dels för att man är tvingad till att knyta ett Facebook konto till Oculus kontot, om man vill använda Quest 2. Jag hatar Facebook, men får väl offra mig, för att få denna suveräna VR upplevelse.

  Kan bli årets julklapp? Rekommenderas!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Nu är VR något för alla. Nu kan jag säga att det är bra nog för alla att skaffa det och priset är otroligt bra!

  Härifrån blir det bara bättre

  Gick från CV1 till denna och kunde inte vara mer nöjd. Fantastisk skärpa och funktionalitet.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Extremt nöjd med köpet. Att man kan använda det som ett standalone headset men även koppla den till pcn(dessutom trådlöst om du har ett bra wifi) ger ett stort mervärde.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Allt är perfekt med detta headset
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Nu kommer VR komma in i var mans hem!

  Nu är kvaliteten, innehållet och framför allt priset så pass bra att helhetsupplevelsen är magisk. Oculus Quest 2 är det självklara valet för VR just nu. Otroligt stora förbättringar mot Quest 1 men ändå ett lägre pris. Komforten med medföljande huvudrem var över förväntan och räcker gott om du inte har höga krav, men jag köpte till Elite Headstrap vilken var ännu skönare. 64 Gb räcker gott och väl än så länge då spelen överlag är högst 3 Gb.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  8 dagar sedan
  Utmärkt enhet, värt pengarna och inga problem
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Värt det! Massor av VR för pengarna. Det är som om du befinner dig i en helt annan värld.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Ett steg mot perfekt VR. Upplösningen på den nya skärmen är fantastisk, lite djup svart saknas. Jag rekommenderar att du installerar en bekvämare halo-rem - gammal form Quest 1 fungerar här .. bara en liten modifiering är nödvändig (ca 2 mm tjockt gummi).