Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Oculus Quest 2 256GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Oculus VR-glasögon (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Mitt första headset som jag köpte på preorder direkt från Oculus.

  Den är väldigt kapabel och väldigt rolig att använda. Det är helt klart annorlunda att spela inkapslad i en ny värld men det är också lite mer tröttsamt åt huvudet.

  Har detta ersatt gaming för mig? Absolut inte. De roligaste VR spelen är fortfarande inte lika roliga att spela som de roligaste Flat spelen. Var sak har sin plats. Det är många som blir frälsta i VR och helt överger vanlig gaming men jag kan inte riktigt förstå det.

  Dock är jag också lite mer av single player typen. Kör man socialt till max kan jag iofs förstå att VR har en tydlig edge.

  Jag har kombinerat mitt headset med en Elite strap med inbyggd batteri. Den är skönare än default men trycker ändå åt på huvudet. Till en början mådde jag illa och fick huvudvärk, har nu mestadels gått över, däremot kan jag fortfarande få ont i ansiktet ibland för att den trycker åt (fastän jag inte spänner särskilt hårt) och i vissa spel (där man måste kolla snett nedåt ofta) får jag ont i nacken för då känner man verkligen att den är framtung.

  Batteriet är inge problem för mig då jag spelar i kortare sessioner, batterierna håller ca 2.5 h + 2.5 h.

  Kvalitemässigt hade jag nog väntat mig lite mer. Det är lite blurry ibland, särskilt när man inte tittar absolut rakt fram. Det är också lite synd med så pass liten fov. Men för priset antar jag att allt sånt här är överkomligt. Jag märker heller ingen screen door effect.

  Kombinerar man denna med en VR kapabel PC kan man verkligen få ut mycket mer. Jag kör via Virtual Desktop och 5Ghz router och det fungerar hur bra som helst. Enstaka spel har problem med controller bindings men dessa är få och går ibland att åtgärda.
  SteamVR är också lite buggigt men ger ofta med sig ganska snart.

  Största nackdelen med VR tycker jag att det finns så få riktiga spel. De flesta spel känns mer som korta upplevelser. Detta i kombination med att även de korta spelen kostar en massa sänker upplevelsen lite.

  Allt som allt så är jag väldigt nöjd och skulle ha gjort om köpet idag.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  det är ett jätte bra VR för att vara så billigt ett av dom bästa jag någonsin har testat och om man det ända man behöver är ett riktigt faecbook konto annars blir kontot borttaget och man får inte något tillbaka men innan man köper det så borde man kolla på videos på youtube när folk öppnar det så man får lite info på t.ex ThrillSeeker eller Virtual Reality Oasis
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Bästa vr-headset jag har testat.
  Riktigt bra upplösning på skärmen även om svart inte är helt svart (märks bara vid nästan helt svart skärm).
  Elite strap är ett måste!
 • Alla omdömen

 • Dålig
  6 dagar sedan
  Varning för detta. Funkade suveränt ett tag. Problemen började hopa sig och supporten vill/kan inte hjälpa. De vägrar ta suppirt via tel vilket gör att man får lägga 10 tals timmar på att chatta med level 1 eller maila med level 2 support som alla är nonchalanta och ställer samma dumma frågor om vilket serienr etc. Varje gång. För mycket buggar - vänta med köp. Räkna INTE med att appdelning fungerar via konton, det sabbar så inga spel går att spela på andra kontot man har. Lyd mitt råd o köp en xbox tills facebook fixar sitt skräp. När det väl fungerade för några månader sedan var det super.. Detta är ett fel på glera headset vi har och är ett vida känt problem som massor med användare har. Ospelbart i Månader (2 nu, räknar vidare) uppdaterar om det fixas. Inga hårdvarufel detta.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Bytte till Quest 2 efter ett par år med PSVR.

  Som fristående VR-headset så fungerar det oklanderligt. Jag använder det till 80 % anslutet till en PC för att kunna spela PCVR och det är dessvärre inte plug & play…

  Positivt:
  * Enkelt att komma igång
  * Billigt att komma i gång
  * Går att bygga ut/förbättra med en mängd olika tillbehör
  * Kan spela PCVR om man har en tillräckligt kraftfull PC
  * Väldigt lite screen door
  * Trackingen är väldigt bra så länge man är i ljusa miljöer
  * De inbyggda högtalarna fungera över förväntan för många enklare spel

  Negativt:
  * Svärtan och grafiken kan kännas väldigt undermålig i vissa titlar
  * Lite väl dyra tillbehör kan jag tycka. Ska man ha den officiella Link-kabeln så är det ~1000 kr. Vill man ha en bekvämare huvudrem och bättre batteritid så är det ~1500 kr

  Övrigt:
  * Om du som mig får problem med hackande ljud och/eller bild då du kör PCVR så kan det bero på att en process som heter ovrserver_x64.exe får för låg prioritet. I mitt omdöme på Oculus Link kan du läsa mer om detta https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5655944
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Jag och sambon är väldigt nöjd med den.

  Vi brukar streama det vi ser i VR till TV'n så att båda blir delaktiga sen turas vi om att vara i VR.

  Har haft en Oculus DK2 samt testat Oculus Rift innan. Den här produkten slår allt annat jag testat med häpnad.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Bra grafik, bekväma kontroller