Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Smartmi SmartFan 3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Fläktar (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.93)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 13 dagar sedan
  Detta är den första fläkten jag har köpt som faktiskt är näst intill helt tyst. Både fläkten och oscillerandet. Aldrig mera knarriga och knakande pelarfläktar eller billiga golvfläktar som låter som flygplan. På högre styrkor så hör man ju den såklart, men även där är den väldigt tyst jämfört med andra golvfläktar. Fjärrkontrollen har två knappar där båda fyller två funktioner vardera. Använder du appen så har du betydligt mer kontroll, steglös fläktstyrka från 1-100, hur många grader den ska vrida sig/oscillera, med mera.

  Har ej fått den att fungera med Google assistenten, vet att andra har samma problem, förhoppningsvis något som Xiaomi och Google löser med tid. Ändrar denna recension om/när det händer.

  Edit: Ok har nu fått den att funka med Google. Man behöver länka till Smartmi Family i Google Home appen, inte Xiaomi Home, sedan logga in med ditt Xiaomi login där.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  15 dagar sedan
  Cybrosys måste ha råkat ut för en kombination av måndagsexemplar, för min fläkt är helt tystgående förutom själva ljudet av luft som flyttas, som så klart inte går att komma ifrån.

  På tal om att flytta luft så är det något denna fläkt är väldigt duktig på, så till den grad att det faktiskt blir för blåsigt för min smak om jag kör på högsta effekt. Jag brukar låta den stå på 25-50%, med det naturliga läget påslaget, vilket är betydligt behagligare än att köra med ett fast varvtal.

  En annan trevlig funktion är batteridriften, som gör att jag under varmare dagar enkelt kan flytta med mig fläkten från rum till rum utan att behöva tänka på att koppla in den någonstans.

  Kort och gott är detta ett fenomenalt bra köp om man är ute efter en tystgående, välfungerande fläkt. Jag kommer helt klart att skaffa minst en till någon gång framöver.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 dagar sedan
  Helt suverän. Mycket svagt ljud hörs från motorn på under 35% hastighet, men det stör inte - och jag är känslig för ljud. Sjukt mycket bättre än alla andra fläktar i 500 kronorsklassen. Gillar att man kan ställa hastighet steglöst 0-100% och justera svingen i mobilappen. Har även en 1c från xiaomi och den fungerar bra den också.
 • Ganska bra
  12 dagar sedan
  Uppdaterat: 11 dagar sedan
  Tyst är den men jag tycker inte om ljudet från DC motorn (Det är nog vi med superhörsel som hör det 🙂). Därför kan den inte stå i sovrummet. Där har vi kvar vår 2 år gammla Honeywell Quietset.

  Annars är det en fläkt med massor av funtioner och röststyrning för både iOS och Android.

  Har haft fläkten i en vecka.
 • Perfekt
  14 dagar sedan
  En mycket bra produkt som gör precis vad den ska.
  + Tystgående ( kan sova med den igång intill sängen )
  + Flyttar mycket luft
  + Bra funktioner
  + Lätt att flytta runt då den har inbyggt batteri så man inte behöver ha den nära vägguttag
  + Låg vikt

  - För att använda appen måste man registrera ett konto ( som ioförsig bara tar 2min )

  ~ Priset har varierat kraftigt mellan butikerna denna sommaren, jag fick min för 1490:- och det känns för mig rimligt för en så bra produkt.
 • Ganska bra
  17 dagar sedan
  Håller inte med om att fläkten är tyst. Jag köpte tre stycken och alla är "tysta" men när man ska sova så hör man ett konstant medium-/högfrekvent skrapande från motorn. Jag vet inte om det är kullagren eller bara så den låter. som sagt, köpte tre stycken och alla har exakt samma ljudprofil.
 • Dålig
  17 dagar sedan
  Gick inte att koppla med routern (även genom 2.4 g), fjärkontrollen funkade inte och gick int att kopllas med fläkten, vet inte om det var fel på fläkten? Det blev en ruter nästa dag.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 28 dagar sedan
  Väldigt tyst fläkt men massor av funktioner men lite tråkigt för den funkar ej med Alexa , Google eller Homey just nu.

  Edit: Det verkar som att kontrollen som följer med fläkten tappar koppling efter några timmar/dag som gör den värdelös. Testade koppla den igen och igen men samma problem kvarstår.

  Fortfarande inte fått att fungera med något assistent :(
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jag har ägt min Xiaomi i bara några dygn och älskar den redan.
  Ljudnivån har jag bedömt i förhållande till min kvalitetsbordfläkt från AEG.

  Fördelar
  * Mycket tyst i förhållande till varvtal: jag är ljudkänslig men kan ändå använda denna på natten. Bara om man går fram och lägger örat till kan man höra ett svagt surrande och lufttrycket på lägsta nivån är tillräckligt för mig.
  * Bra lufttryck: på högsta nivån (4 av 4 med fjärren eller 100 av 100 med appen) blåser det rejält. Mer än AEGn men ändå tystare (dock har AEG fläkten mindre diameter).
  Batteridrift: räcker i ca 20 timmar på lägsta nivån. Gör den väldigt portabel och det är skönt att slippa sladdar att snubbla över på natten.
  * Många funktioner: med appen kan oscillationen ställas in till 30, 60, 90 eller 120 grader (vill jag minnas), pipet tas bort, panelen dimmas eller stängas av, fläkten svängas i ca 5 grader i sänder mm.
  * Natural mode: inställningen gör att lufttrycket varierar vilket ger en mer naturligt känsla som är mycket behaglig.
  * Kan styras med knapparna på fläkten eller med fjärr eller med mobil
  * Väger lite
  * Snygg
  * Batteriet laddar vid drift när fläkten är kopplad till elnätet

  Förbättringsområden
  * Som andra skrivit är det en del jobb med att installera den vetgiriga appen
  * Plastkåpan ter sig lite skör, framtiden får visa om den tål en olycka

  Sammanfattningsvis: den bästa fläkt jag ägt. Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Så bra! Tyst, smart, enkel och bra luftflöde. Smidigt med både app, fjärrkontroll och knappar på själva fläkten. Batterifunktionen är en kul grej även om den nog oftast kommer stå inkopplad. Hela familjen är supernöjd!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  1190:-
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Kan inte ge den annat än högsta betyg, kanske lite för tidigt att uttala sig då jag nyligen köpt den. Men det första intrycket är mycket bra, känns kvalitativt!
  Förra året köpte jag 2st AEG (AEG VL 5527 MS + AEG VL 5526 M) fläktar en golv och en bords variant, men dem låter som en kaffe kvarn i en torktumlare jämfört med SmartFan. Xiaomi har verkligen lyckats göra en riktigt bra fläkt som är näst intill steglöst och tyst med riktigt bra tryck! På max varv så låter den knappt som mina AEG gör på lägsta varv. Fjärrkontrollen och nätverksanslutningen på SmartFan är väldigt smidigt, även mobil appen tycker jag fungerar bra med smarta funktioner.
  Denna kan man lätt ha nära när man sover och på lägsta varv eller på "Natural breeze" utan att den stör det minsta! Och att den är batteri driven slipper man sladdar (sladd följer med) som man kan snubbla på! Skit bra helt enkelt!
  Får väl se hur länge den håller!
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Toppen fläkt, relativt liten smidig och tyst. Går,även på batteri så den går att använda även där det inte finns tillgång till el. Men appen är en katastrof, verkar som den vill veta allt om dig för att du skall kunna använda fläkten. Jag Uppdaterade programvaran i fläkten, stängde av pipet som var hemskt när man ändrade fläktens hastighet. Men jag tog sedan bort appen för att använda fläkten manuellt. Kommer en app utan krav om information ändrar jag till 5 stjärnor.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Batteridrift är toppen, mi home appen fungerar perfekt. Koppling med Google home/Assistent fungerar dock inte för xiaomi är blockade av Google på obestämd tid... Supertyst fläkt på lägsta för sovrummet och man kan även reglera ljusstyrkan på fläktens panel , kraftfull vind på högre inställning gör den bra på det mesta och bättre än dom flesta. Ionizer läget är ett plus för allergiker. Snygg design och enkel fjärrkontroll