Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Alpha A7C

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Systemkameror (89)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Jag har väldigt svårt att betygsätta den här kameran.
  Jag har redan en a7iii som jag ger 5/5 i betyg men behövde en till kamera för ett video projekt. A7c har bättre video autofokus speciellt i slog och jag behövde även obegränsad inspelningstid som a7c erbjuder. Problemet är om man ska använda kameran även för fotografering. LCD skärmen är samma som i min a7iii dvs. ganska dålig och det är svårt att se något i direkt solljus så man ska förlita sig istället på EVF. Men EVF:en är helt enkelt obrukbar i a7c, man kan knappt se något via den.
  Allmänt ergonomin är sämre. Det är jobbigt att hålla kameran i handen under längre period eftersom hand grip är inte tillräckligt djup, Redan efter ca. 15 min run & gun på stan det var jobbigt. Jag tycker att det är en bra kamera för någon som ska använda den endast för video och hålla den fast på en gimbal eller något liknande. En annan sak som stör mig är priset. Rekommenderad pris är 1700$ för a7c och 2000$ för a7iii men av någon anledning a7c är mycket dyrare i Sverige än a7iii. Jag tycker att den här kameran är definitivt inte värt 23000kr och jag skulle inte köpa den om jag inte redan hade alla FE objektiv som jag behöver för projektet.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  27 dagar sedan
  Riktigt nöjd med denna kamera. Många jämför den med A7 iii vilket jag tycker är fel. De hamnar inte i samma grupp.
  A7 III är mer all round, bra video, bra foto många custom buttons.
  A7c är mer ”film/vlogg” kamera. Flipp screen, grym autofocus, kompakt. Lätt att bära med. Saknar bra viewfinder vilket gör att den inte är så jättebra till foto i dagsljus.

  Sett till vad den är tänkt att användas för är det en klar 5a för min del.