Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KDL-46EX500

 Lägg i lista  Jämför
Bravia KDL-46EX500 från Sony är en 46-tums LCD-tv som kan visa full-HD (1080p), har HDMI-anslutning och en USB-port. Lanserad 2010.
Jämför pris på alla Sony TV (172)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.06)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag är jätte nöjd med bild & LJUD. Tvn gör sig bäst på Bluray, dvd & spel. Sämre på analogt & vissa digitala kanaler, allså sämre källa hanterar tvn ganska dåligt, jämfört med LG SL9000 (led), LG PS8000 (plasma) & Samsung R8 då ja har/haft dessa i min ägo. Men ex500 vinner stort på film & spel över d andra men inte på analogt.

  Valet stod mellan Samsung 755 vs ex500. Det blev sony för att denna tv visar väldigt naturliga/korekta bilder/färger, medans samy kändes ibland animerad & hade en del reflektioner, ex har inga då skärmen e hel matt.

  Bästa av allt me denna tv är hur svart bilden blir, svart e svart & absolut ingen clouding & back light bleeding, har lagt upp bilder på "mer om ex500" där kan ni se hur brutal svart den kan bli. Me Bluray/dvd/spel så ere den bästa ja har sätt.

  Betraktningsvinkeln är jätte bra. Och tvn går att vinkla åt sidorna.

  - Fjärren är inte den snyggaste.
  Har ingen prechannel knapp (d stör mig). Lite riktkänslig.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grymt bra tv!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Trött på att den vill gå i standby efter 2 timmar
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym TV! Är supernöjd
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag gav 6295kr inkl. hemleverans på cdon.com. Jag tycker tv:n har bra färgåtergivning, fantastiskt djup och bra bild vid tv sändingar med boxer via anten både analoga kanaler och hd kanaler. Svärtan är riktigt bra framföralt i ett upplyst rum.

  Plus
  inga ljusreflektioner på skärmytan.
  bilden är riktigt bra tycker jag.(svärtan, kontrasten, skärpan, snabbheten, färgåtergivningen)

  Minus
  I ett mörkt rum, kunde svärtan varit lite bättre stundtals.
  I sällsynta fall framträder ojämn svärta i hörenen, främst höger uppe och lite höger nere. detta framträder när största delen av bilden är riktigt mörk samtidigt som det finns något väldigt ljust på bilden (alltså scener med väldigt hög kontrast).(jag har nu stängt av den avancerade kontrastförbättringen för att minska/få bort fenomentet, det verkar som att det har minskat eftersom jag inte märkt något på ett par veckor nu.)
  Funktionen som minskar/ökar bakgrundsbelysningen/energiförbrukningen beroende ljusförhållandet i rummet är inget vidare eftersom färgerna och kontrasten blir för dålig, men så verkar det vara med alla tv skärmar.
  Ljudet är medelmåttigt men det är det på alla tv skärmar.

  Det är en super tv bortsett från felet med ljusgenomsäppet i hörnet vid vissa scener med hög kontrast.

  Jag blir imponerad av bilden varje gång jag sätter på tvn och det fast jag sätter på analog tv. Djup, svärta och färgåtergivning baby!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hade turen att köpa den på dustinhome för 5990 kr innan den tog slut. Bilden är gudomlig efter kalibrering, speciellt svärtan. Ett otroligt bra köp för det priset!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Går det att ställa in TV:n för menyspråk på Svenska?
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt bra tv för bara 5990! Har visserligen bara provat den med Ps3 än. Men spel och Bluray filmer klarar den riktigt fint och jag ångrar inte köpet en sekund. Beställde den på Dustin en torsdag och hade den hemma dagen efter!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En riktigt bra TV till ett ännu bättre pris (juli 2011). För 5990:- är det omöjligt att ge annat än full pott!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Används hittills bara med analoga signaler vilket den klarar hyfsat. Om man använder scartsladd så finns det en del störningar i bakgrunden från antennsladds ingången eller den analoga tuner:n, vad man nu vill kalla det. Värst är det om ett program via antennsladden har undertext vilket syns tydligt på bilden när man tittar på något via scartsladden.

  Jag vill inte använda scartsladd år 2011 men är ganska låst med billiga digitalboxar från Tele 2.

  + Bra bild
  + Snygg finish
  + Priset

  - Störningar med analoga signaler
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte den från Dustin för 8000kr. Nöjd med köpet, tvn visar jätte bra bild från SD signal vilket överraskade. Haft en samsung serie 6 tidigare.

  Sega menyer annars hade det varit fullpott.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  bra bild
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft TVn några veckor nu och kan sammanfatta ägandet med att TVn kickar röv. Jag har av flera skäl inte någon digital-TV box utan kör bara vanliga utbudet via kabel från hyresvärden. Däremot kör jag Blue-ray. Man kan väl konstatera att bilden via det vanliga analoga nätet är "ok", det är ju en "fluffig" bild där den försöker smeta ut bilden så det blir en mjuk bild, inget som stör mig. Däremot är det när man kör Blue-ray som TVn visar vad den går för. Kristallklar bild och absolut inget att anmärka på. Ibland är ljusförhållandena i rummet inte de bästa men då finns det inställningsmöjligheter i TVn så man uppnår den där perfekta bilden.

  Utbudet av portar bak på TVn är det inget att anmärka på. TVn känner av när man använder en port så den blir valbar i TVns menyer.

  TVn har stöd för Internet och via en dongel eller nätanslutning kan man surfa med TVn. Det finns ett antal inbyggda tjänster såsom Youtube, Picasa och några till som man kan nyttja. Det enda jag kan anmärka på där är att jag själv kör via en dongel som kör Wlan och ibland så dör anslutningen (troligen mitt nätverk som strular). När det händer när man klickar omkring bland tjänsterna och den ska ladda en tjänst så går det inte att avbryta utan man måste vänta en stund innan den kommer fram till att nätet är nere. I övrigt mycket trevligt att titta på Youtube-klipp genom TVn. TVn uppdaterar dessutom sig själv genom Internet vilket också är trevligt. Betyder att fler tjänster läggs till allteftersom de blir tillgängliga.

  Inställningarna på TVn sköts via en meny. Den finns det inget jag kan anmärka på nämnvärt. När man bläddrar i gränssnittet så har man ljud och bild i bakgrunden så man kan avbryta om det är något som man vill titta på. Det är mycket trevligt. Man kan säkert tycka att det är en fördröjning när man bläddrar i menyn men det tycker inte jag. Det är inget som stör mig iaf. Man får även en ljudbekräftelse när man bläddrar i menyn vilket jag också tycker är trevligt.

  Fjärrkontrollen är lite udda. Den är byggd för att ligga upp-o-ner på bordet så den är inåtbuktande på ovansidan med fyra spetsiga hörn (som ska ligga på bordet).Den är även något plastig men det är alla fjärrkontroller har jag märkt, nästan alla iaf. Den är något riktkänslig men inget som stör mig så mycket. Det är ju inte så att man måste peka exakt på TVn men det får inte vara något i vägen mellan fjärren och TVn.

  Jag ger den här TVn 10 av 10 för jag kommer inte på något som drar ner betyget.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Extremt prisvärd TV detta. Ljudet håller hög klass för att vara en TV-apparat och bilden är väldigt bra. Sony gör fortfarande de bästa TV-apparaterna. Det enda som skulle kunna vara bättre är utseendet men inget jag stör mig på.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag har haft TV:n i några veckor nu och vågar mig därför på en recension. Är väldigt nöjd med både bild och ljud. Tittar mest på vanlig TV med SD-signal och kan bara konstatera att bildkvalitén är väldigt bra. Är också förvånad över hur pass bra ljud det är. De flesta andra apparaterna verkar behöva kompletteras med extern högtalaranläggning, men känner inte själv något behov av detta för vanligt TV-tittande. Vill man ha hemmabioupplevelse är det förstås en annan sak. Tyckte till en början att den var rätt ful men har nu delvis ändrat uppfattning. Insåg att jag mest störde mig på den rangliga och plastiga foten som inte alls håller samma kvalitet som resten av TV:n. En ytterligare anledning till att den inte får full pott är den 5 cm breda högblanka ramen som ger en hel del reflektioner i dagsljus. Med tanke på den fina bild- och ljudkvalitén ångrar jag bara att jag inte vågade mig på 55 tummaren som då fanns för bara ett par tusenlappar mer.

  Kalibreringsförslag finns här:
  http://www.radron.se/templates/ProduktTest____3777.aspx
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18869413#post18869413
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  För dem som fortfarande söker ger jag mina åsikter av tvn Sony EX500.
  Har haft den i en vecka nu och är grymt nöjd.

  1. Kollade menyer, kände och vicka på grejerna i butik och visst den är väl lite vinglig med foten, men va fan, ska ju inte stå och vicka på den jämt. Den står bra där den står! Plastigt och fattigt intryck ger den INTE!

  2. Beställde från DustinHome och blev grymt överraskad av leveranstiden! Beställde på ons kväll och den var inte ens i lager (1-2 dagar i lagar). Blev uppringd av leverantören på fre morgon 08.40 att de skulle leverera den idag och 09.30 ringde det på dörren.

  3. I butiken insåg jag också att jag faktiskt tyckte att den med grå borstat stål randen (svårt att avgöra om det är plast eller riktigt borstat stål) var snyggare än del helsvarta tvn. Ser bra ut i alla fall!

  4. Skrev tidigare om att den kommer sända mest analoga kanaler och var orolig över det, men bilden är faktiskt bra! Fotbollen på tv4sport var dock ganska dålig när de visade från långt håll men samtidigt var fotbollen på tv10 helt okej. OBSERVERA, det är analoga kanaler och min källa är riktigt jäkla dålig. Så egentligen inte mycket att gå efter... men iaf så är det. Övriga kanaler (i detta nu Skavlan) ser väldigt bra ut! Extremt nöjd!

  5. DVD: mycket bra bild och mycket bra svärta! [u][b]Ingen[/b][/u] Clouding Absolut inget ljud-lag när vi lyssnar från 10 år gammal stereo. Kopplad direkt från tvn till stereon.

  6. SPEL Xbox360: Forza 3, Fallaout 3 som jag har haft mest tid att spela - INGA problem alls. Är ju inte de mest krävande spelen dock.[u][b] Spel läge kopplas på automatiskt[/b][/u]

  7. Menyer, Seg: Tyvärr är det som många andra har skrivit. Menyerna är långsamma :/ Men inte alls hela världen. Var dock beredd på det! ca 0.5-1 sek beror lite på vilken meny man vill ha upp. Absolut inget jag stör mig på då tvn är grym på alla andra sätt.

  8. TIPS! Jag hade svårt att välja och var inne på en Philips 46PFL7605H + att jag läste massor på nätet om allt! Fick då rådet som jag ger vidare till dem som bara kollar nätet. [u][b]Gå till butik och kolla på grejerna![/b][/u] Det var först då jag bestämde mig för Sonyn. Det som avgjorde till slut var priset och designen (philipsen tilltalade mig inte).

  Lite åsikter från mig som kanske gör någon gott. Måste poängtera att jag INTE är pryltokig, speciellt tv kunnig, jätte bildkräsen utan är nog en s.k helt vanlig "Svensson" (som jag annars inte gillar att referera till). Jag skulle säkerligen blivit nöjd med någon annan tv också MEN det jag vet är att [u][b]Sony EX500 gjorde mig väldigt nöjd![/b][/u]

  Lycka till i djungeln
  /-Keso-
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Instämmer i övriga recensioners kommenterar men p.g.a. en aspekt kan jag inte rekommendera denna TV till någon som har Comhem som kabel-TV leverantör och vill ha HD-kanaler.

  Detta beroende på att man inte kan byta nummer på kanalerna så att man t.ex. kan få fram SVT 1 HD genom att trycka "1" på fjärrkontrollen, på denna TV måste man trycka "66". På samma sätt "86" för SVT 2 HD. Även om jag har gott sifferminne är inte detta acceptabelt.

  Det gör saken extra besvärlig är att Sony och Comhem verkar ha gjort detta medvetet då funktionen bara spärras om man valt Sverige som land.

  För mer info om detta se denna forumtråd:
  http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=253147&st=0
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Otroligt prisvärd TV för 7000kr. Bra bild med bra svärta och bra flyt. Menyerna är lite sega, men det funkar ändå. Inte mycket att tveka på om du har begränsad budget, inte bryr dig om tjockleken, vill undvika clouding, vill ha relativt bra ljud, vill ha en skärm "utan" reflexer och värdesätter bra bild.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En i mitt tycke extremt prisvärd TV. Jag har haft tvn i ett par dagar nu och för mig har den visat sig utgöra en utmärkt uppgradering från min fem år gamla KDL-40V2000.

  + Priset. Man får väldigt mycket tv för under 8000kr.
  + En fantastiskt fin svärta för att vara en LCD. Ett stort lyft från min gamla Sony LCD.
  + I princip helt fri från clouding.
  + Generellt sett en mycket behaglig bild.
  + HD-material ser alldeles lysande ut efter lite anpassning av default bildinställningar.
  + Sonys Motionflow-funktion. I läge "Standard" fungerar denna funktion i mitt tycke så bra det kan bli utan att för den skull den beryktade "soap opera"-effekten uppstår (som jag tex. sett på Samsungs motsvarande teknik). Med Sonys Motionflow ser jag en avsevärd förbättring i bildmaterial med panoreringar jämfört med min gamla Sony tv och det är dessutom också mycket mer vilsamt för ögonen.
  + Jag har en HTPC kopplad till tvn via HDMI i 1080/24p-läge och det fungerar alldeles utmärkt och som förväntat.
  + Designen och den ganska matta skärmen vilket förhindrar reflexer. Sonys TV-apparater anadas kvalitet medan många andra märken ser plastiga ut.
  + Många ingångar

  Jag har inget bildmässigt alls att klaga på och bildkvaliten känns väl också som det primära när det gäller en TV. Dock ett par mindre saker som tillsammans gör att det "bara" blir en nia:
  - Menyerna ÄR sega. Jag läste om detta innan köp men var beredd på att leva med det om resten var bra och kan bara bekräfta vad andra skrivit: menyerna är lite "laggiga" och man får ofta vänta lite längre än förväntat på att tvn ska reagera på en knapptryckning på fjärren. Jag har dock redan vant mig och när tvn väl är inställd som man vill ha den så kommer man ju inte vara inne så mycket i menyerna heller.
  - Fjärrkontrollen. Sannerligen ett mysterium att det ska vara så svårt att göra en bra fjärrkontroll. Den känns helt enkelt lite klumpig och knapparna är lite svampiga.
  - En viss input lag kan märkas i form av att bilden är lite fördröjd i förhållande till ljudet när jag spelar upp videofiler från min HTPC. Detta fenomen hade jag inte
  på den gamla tvn. Det går dock att lösa på olika sätt så det är inget stort problem, tex. i Media Player Classic som jag använder så finns det en inställning för detta under Options.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte denna TV från Dustin efter att ha hört mycket gott om den framförallt på minhembio.se's forum. Är väldigt nöjd både vid spelande på PS3 samt vid Blu-ray filmtittande. Detta är allt jag testat än så länge, förutom att se lite lågupplösta serier från datorn vilket även det fungerar bra.

  Riktigt bra bild, ingen clouding alls vad jag kan se och inga konstiga artefakter. Är helt klart nöjd med denna TV, speciellt om man räknar in priset på 8000 kr.

  + Priset
  + Bilden
  + Känns som ett bra bygge
  + Ingen clouding
  + Många ingångar
  + Bra standardinställningar för bild om man jämför med andra apparater

  - Det enda minus jag kan komma på är att de inbyggda internetfunktionerna inte är så lättanvända som de skulle kunna vara, men vem behöver dem när man kan enkelt koppla in en dator via olika ingångar. Har bara testat en gång med så kanske drar förhastade slutsatser.

  Kort och gott får du en mycket bra TV till ett bra pris, jämför man med LED TV så tjänar du flertalet tusenlappar och får samma om inte bättre bildkvalitet. Det enda som är bättre med LED är att den är mycket tunnare, men det är då verkligen ingen nackdel då man slipper clouding och så vidare. Rekommenderas varmt!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Helt underbart bra!

  Betalade endast 6990:- på Dustin. Bästa köpet i mitt liv skulle jag tro, enastående bild som många redan nämnt. Det svarta är verkligen riktigt svart, det enda lilla minuset för min del är det är aningen ljusare i de båda övre hörnen. Men inget som jag stör mig särskilt mycket på.

  Tipptopp!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Är nöjd, den överträffade förväntningarna på flera sätt. Bra bild. svärta, färger. Imponerande för 7000:-

  Riktigt bra också med braiga BRAVIA sync till mitt PS3, styr enkelt tvspelets menyer och film med tvdosan
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte denna på Mediamarkt idag för 7992kr. Är jättenöjd hittills. Lämnade tillbaka min sammy 46c6005 LED ( som är en riktig SKIT Tv - clouding med jesus kors på vänster sida.)

  Bra ljud(högtalarna får plats i denna till skillnad från en LED där det låter crap) och fin bild - jag är mycket kräsen :)

  Köp denna eller LCD från samsung 6 eller 7 serie. Glöm LED ... om du inte är ute efter en snygg tavla på väggen.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Haft min i nån vecka nu och måste säga att jag är glad att jag inte la ner mer pengar på en dyrare modell. Efter inställningar så visar den otroligt bra bild på blu-ray. rekommenderas starkt
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ruskigt bra tv för 7000:-Grymm svärta och ganska lätt och matt panel!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Haft TV:n i 2 månader drygt. Betalade 8990:- med Comhem-rabatt. Mycket nöjd med TV:n, med lite trixande blir bilden underbar. Älskar Sonys färghantering jämfört med andra märken (tittar på er Samsung).
  Motionflow fungerar bra, men håll den på standardläge, vid högt läge kommer hemvidokamerakänslan fram något, men inte så uttalat som på vissa andra märken. Ljudet kan man leva med om man skulle sakna externt system. Fjärrkontrollen drar ned betyget då den är riktningskänslig och inte särskilt bekväm. Grabben spelar PS3 via HDMI och Xbox via component, inga klagomål på inputlag.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt nöjd med TVn! Har haft den några veckor nu. Bra ljud fin och skarp bild. Mer kommer snart!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra bild med djup svärta och naturliga färger o djup i bilden. Klart över förväntan (från tjockSony).

  Ser mest DVD och digital tv, sitter 1,5-3m från. Väldigt glad jag inte köpte 40tum, perfekt storlek för mig. Bra med matt skärm då jag har en fönstervägg vid sidan av tvn.

  Fjärkontrolen är värdelös -1, stor, obekväm och ful. Ska det vara så svårt att göra en bra?

  Köpte från Mediamarkt 10 000kr.
  Velade ett år innan jag bestämmde mig. Mycket nöjd!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Följande omdöme är baserat på priset 8000kr vilket är vad jag gav för den.

  Med hänsyn till priset kan det inte bli annat än full pott.

  +
  Den får plus för helmatt display och bra med anslutningsmöjligheter. Jag kör HTPC via HDMI och det fungerar med 1080/24p utan problem. Bilden är kalas!

  -
  Ett litet minus för att den är rätt slö direkt efter man slagit på den. Man får vänta en stund innan man kan byta källa eller kanal.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Vad ska man säga. Det ser fruktansvärt bra ut. Snyggast av alla tv jag har sett också.

  Lyckades pruta ner den från 13000 till 9500 på Media Markt, modell EX501 som är svart längst ner istället för silvrig vilket är mycket snyggare.