Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KDL-40EX500

 Lägg i lista  Jämför
Sonys Bravia KDL-40EX500 är en 40-tums full-HD LCD med fyra HDMI-anslutningar (version 1.4) och ethernet-nätverksanslutning. Den stöder även DLNA och med hjälp av en tillbehörsdongel kan den anslutas till trådlöst nätverk. Lanserad 2010. Stäng
Sonys Bravia KDL-40EX500 är en 40-tums full-HD LCD med fyra HDMI-anslutningar (version 1.4) och ethernet-nätverksanslutning. Den stöder även DLNA och med hjälp av en tillbehörsdon... Läs mer
Jämför pris på alla Sony TV (216)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft teven ca 1 månad nu och är väldigt nöjd. Bildkvaliteten är riktigt bra och svärta och kontrast är rent ut sagt skitbra för en LCD med CCFL belysning. Vi använder våran teve till vanligt tevetittande (både SD- och HD-kanaler) samt en och annan vanlig DVD. Har inte testat internetfunktionalitet, mediaspelare eller att spela på teven så där har jag ingen åsikt i nuläget. Däremot lämnar jag gärna min köprekommendation om man är ute efter en vanlig teve för både SD- och HD-material.

  Självklart finns det negativa saker med teven och det allra sämsta med denna teve, enligt mig, är det genomsunkiga ljudet! Visst, inga platta teveapparater kan mäkta med nån större ljudupplevelse med de inbyggda högtalarna, men denna teve är faktiskt sämre än de två tidigare LCD:er som vi har sedan tidigare, en Sharp och en Samsung.

  På det stora hela dock om man väger in pris, positiva bitar och negativa bitar så ger jag teven en solid åtta!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket fin TV!
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket bra TV. Suveränt bra bild och mycket prisvärd. Vad som drar ned helhetsupplevelsen är den tämligen mediokra mediespelaren. Man kan titta på film via USB-enheter, men den förmår inte att läsa mkv-filer, vilket är ett av de vanligaste formaten för HD-film. Den klarar heller inte av att visa undertexter från srt eller sub-filer. I övrigt är det en väldigt bra TV. Det finns möjlighet för uppkoppling till internet via trådat nätverk eller med hjälp av USB-dongle trådlöst nätverk.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Denna TV är riktigt jävla grym! :D

  Älskar den!

  Grymt Motion Flow 100hz ser klockrent ut, (de som inte gillar det kan enkelt stänga av det via inställningar) själv gillar jag det starkt :)

  Tycker ljudet är riktigt bra för att nu vara en platt tv!

  men kopplar in dator högtalarna ibland då det ska bli lite mer kraft! :) men funkar lätt annars med!

  Skit mycket olika inställningar och riktigt schysst layout, känns riktigt modernt och stilrent!

  Kör den för närvarande som skärm till min dator också,

  Via AVI ---> AVI INGE HDMI HÄR INTE! :D
  och det funkar skitbra med det! Riktigt stabilt!

  kör spel som F.E.A.R 3 - Call of Duty Mw - Mw 2
  (Allt i FULL HD) och det ser så jävla grymt ut! :D

  Har kört några DVD - Blu-ray filmer via datorn också och det ser helt fantastiskt ut. Riktigt skön film/bio känsla!

  och DET BÄSTA ÄR att de vanliga analoga kanalerna ser skitbra ut de med!

  Hade en 32 tums LCD Phillips innan (Skräp) som var helt värdelös på den fronten.

  NU.. ser allt skitbra ut :D Inga små pixlar, inga irriterande svärtor!

  Allt är bara heelt perfekt! (Y)

  Mitt råd är KÖP KÖP KÖP om du vill ha en riktigt bra TV :D
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag är väldigt nöjd med Tvn Min modell heter
  KDL-40EX503.

  Tvn presterar kanonbra bild via Canal Digital Parabol. Jag tittar mestadels på sport och film. Till de ändamålen rekomenderar jag den här tvn.

  Beträffande ljudet är det inte så farligt som många påstår. Man klarar sig gott och väl med de inbyggad högtalarna.

  Jag kan utan tvekan rekomendera den här tvn. Ni kommer inte att bli besvikna, det kan jag garantera. Jag har sett flera andra tv-modeller som är betydligt sämre än EX-500. EX500 är ett kanonköp till en bra penning. Ocn till er som föredrar plasma pga av svärtan? Polaren har en plasma fr Panasonic inköpt 2010. EX500 är bra mkt bättre i samtliga lägen.

  Tyvärr kan jag inte sätta en tia, för det finna naturligtvis andra modeller som är bättre än den här. Men det här är så bra den kan bli för en rimlig penning.

  Jag gav 5900 för tvn. Handlaren hade köpt tvn från Svenska Sony, vilket innebär att garantin är förstklassig. Vidare ingick det Svensk bruksanvisning samt på platsen transport hem till mitt hus, mumma.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt bra tv. Stilren till utseendet och bilden är grym i HD och bra svärta vilket ser riktigt bra ut i dagsljus. Mer info här: http://www.sony.se/hub/bravia-lcd-tv
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har enbart haft denna i fem dagar då jag beställde den på Dustin Home för 5990:- men är helnöjd med tv:n än så länge.
  Bra bildkvalité i alla lägen, många funktioner, snygg att se på samt att ha.
  Fungerar jätte bra i vanligt tvtittande, i uppspelning av dvd, helnöjd med internetfunktionerna, samt även väldigt nöjd med mediaspelaren. Många anslutningsmöjligheter.
  En mycket prisvärd LCD helt enkelt.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket prisvärd tv. Installerade åt familj och bedömde att den har riktigt djup svärta med S-PVA panelen. Minimal backlight bleed på mitt ex. Bra skärpa, färger och uppspelning från PC via HDMI och DVI. Bilden från DVB-T SD var mycket bra. Slog givetvis av den mesta "bildprocessing" då den mer förstör än hjälper. Ljudet är helt OK för TV tittande. En nackdel denna TV har är betraktningsvinklar; så fort du rör dig så försämras kontrasten, svart blir blått/grått och färgerna suddas ut. Om detta är viktigt så leta andra märken, t.ex LG eller Panasonic med IPS paneler, men dom ger sämre svärta istället.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fantastiskt bra tv för 4990:- på Elgiganten ;)

  Svärtan är riktigt bra och färger, kontrast, bild m.m. är det finfint med.

  Inbyggd digitalmottagare både för boxer och comhem, samt att den stödjer CI+ (HD-tv med CA-modul) och har 100Hz är ju nästan för bra för att vara sant till det priset ;)

  Något jag blev förvånad över var hur bra den skalade upp comhems analoga kabeltv. LCD-tv är ju annars känt för att ge skräpbild med analog signal. Hur som helst bytte jag ändå till digital-abonemnag ;)

  * Efter att ha ägt tv:n ett tag tycker jag nog den kunde varit något mer ljusstark, även om det är helt ok på den fronten.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kärlek vid första ögonkastet. Var för 7995:- hos Elgiganten, fick den för 5990:- tack vare prisgaranti!
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Verkar helt ok än så länge.
  En sak jag irriterar mig på är själva "ramen" runt tv'n som reflekterar ljus vilket för mig är grymt irriterande. Fattar inte varför de inte gjort den "matt" istället.

  Bilden är bra, ljudet ok...
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket nöjd med denna tv.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt bra kap för 5990:- hos El Giganten. Har förnärvarande analog kabel signal, men bildkvaliten är faktiskt lika bra som på gamla tjockisen. Stilren kvalitetsmöbel för hemmabion. Löp och köp!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bild: Mycket bra svärta, ingen backlight bleeding och 100 Hz tekniken gör att den hänger med fint i panoreringar. Sharps modell kanske var strået vassare på det området men Sonyn är inte dålig på något sätt. Jag har inte stört mig på några eftersläpningar eller dylikt.

  Analog kabel-tv var över förväntan, den skalar upp ganska snyggt faktiskt.
  HD-bilden är ljuvlig.
  Kollade Blood Diamond på en no-name DVD-spelare med scart-signal, det var väl snäppet bättre än kabel-tv:n men jag trodde att det skulle vara bättre. Kan tänka mig att spelaren avgör en del.
  Försökte spela upp en .avi fil från USB men det gick inte.

  Sköna menyer, precis som på PS3. Logiska och lätta att vänja sig vid. Gött med manualen i TV:n också. Kanske skulle ha velat haft vissa funktioner lite mer utförligt förklarade dock.

  Bra fabriksinställningar på bilden. Har suttit och pillat runt med inställningarna men nästan alltid lämnat dem som de var.

  Designen tycker jag de har lyckats grymt med. Mycket snyggare än de andra märkena som hängde på väggen i butiken.

  Finns vissa internet-tjänster i den också om man kopplar upp den mot nätet. Dock måste man köpa till en dongel om man vill köra trådlöst. Tjänsterna som erbjuds är alldeles för kassa och ointressanta i min mening för att man ska komma att använda dem.

  Jag är väldigt nöjd med bilden på den här modellen och rekommenderar den starkt som alternativ till folk som är på jakt efter en ny 40-tummare.
  Sätter inte en tia eftersom det kan finnas bättre LED-apparater där ute men för det här priset undrar jag om man kan få bättre bild.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Supernöjd, så stilren till utseendet och bilden är grym i HD,bra svärta, min pioneer gen7 håller knappt ikapp, analoga sändningen visar den över förväntan och sony som alltid andas kvalité!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Top kvalitet. mycket tv för pengarna. LED var inte viktigt för mig, och jag ångrar inte detta köp. Fantasktisk skärpa och detaljer, speciellt i full HD. Är inte picky på gemensam signal heller.

  kommer att flytta lite rörigt menysystem och Internet funktion som egentligen inte är till stor hjälp. stödjer några format via DLNA / USB