Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Hama Star 63

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Hama Kamerastativ (29)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ett sisådärstativ som är helt okej om man endast är ute efter möjligheten till att t.ex. ta längre exponeringar. Ett stativ är då givetvis bättre än inget stativ.

  Men stativet lämpar sig inte om man vill syssla med "exposure blending" eller "HDR" då snabbfästet och huvudet helt enkelt inte håller den typen av kvalité så man kommer alltid att få viss differens mellan bild 1, 2, 3 osv.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket prisvärd (250 kr), stabil och inga problem med att få kameran i våg eller lod.
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Stabiliteten på själva kroppen är bra med tanke på priset, men tyvärr förstörs användbarheten nästan helt av tilt-funktionen på huvudet.
  På mitt exemplar går det inte att vrida ner till helt horisontellt läge, utan kameran lutar som minst ett par grader åt vänster.
  Tiltplattan är även alldeles för flexibiel pga sin plastiga konstruktion, och klarar inte av att hålla en systemkamera still då slutaren öppnas.

  Rekomenderas tyvärr inte alls, om man inte vill göra permanenta ingrepp på huvudet för att "laga" tiltfunktionen.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Beställde detta stativ från Amazon i england för under 200 kr, och efter ett par dagar kom leveransen till dörren. (Fraktfritt vid minst £25)
  Har jämfört lite med Velbons stativ för mellan ca 600 - 1100 kr, och kan bara säga att det jag märkte skiljer, är att Hama Star 63 har ett bärhandtag under veven, en krok i centrum (för att stabilisera stativet) samt att jag tyckte att detta verkade stabilare. Star 63 har också en förhållandevis låg vikt mot de andra, som var några hekto tyngre. Och även om man jämför med t.ex. Manfrotto och Giottos stativ för 3000 - 4000 kr, så vinner inte dessa på alla punkter, även om dem har bättre huvuden och att man vinner några hektos vikt p.g.a. kolfiber.
  Det enda jag kan säga är negativt, är att kameran inte är helt vågrät, vilket blev bättre när jag klippte bort en plastpigg under fästplattan, så den går ner hela vägen, samt att kuggstångens tänder inte har den högsta bearbetningen, vilket inte verkar göra något för funktionen.
  Har även gjort ytterligare någon förändringar, som att klippa bort stoppiggen på veven, så att inte kameran riskerar att sjunka ner om man inte låst kuggstången. Och så har jag smörjt upp stativet med PTFE-spray, så att det fungerar smidigare (torrspray på kuggstången och våt spray på huvudet).

  Kan bara säga att detta är ett kanonstativ, och man måste ge många gånger mer för att få något motsvarande!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Helt otroligt vilket fint stativ för dessa pengar.Köpt på outlet24.Säger bara KÖP.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Stabilt och smidigt och med denna prislapp kan det inte annat än bli full pott!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Billigt (köpte på outlet24.se) och stadigt. Använder det med en systemkamera och stort zoomobjektiv. Bra väska som medföljer. Jag rekommenderar!