Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

PocketBook Color 633

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla PocketBook Läsplattor (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har nu testat och använt PocketBook Color under två veckor och måste säga att jag är imponerad av både färgskärmen och det utmärkta operativsystemet. Bakgrunden på färgskärmen vid svagt ljus är dock inte lika vit som på svartvita skärmar. Denna försämring är delvis ofrånkomlig när det gäller reflekterande skärmar med färgraster. På en svartvit skärm kan varje pixel återspegla hela det vita spektrumet medan endast en bråkdel av ljuset reflekteras av varje subpixel på en RGB-skärm.

  I solljus eller bra läsljus är detta inte ett problem utan bakgrunden ser nästan lika vit ut som på en svartvit skärm. Bildkvaliteten är då överraskande bra med fina mjuka färger som, tillsammans med det knappt synliga färgrastret, ger känslan av en gammal tryckt serietidning. Extern belysning ger betydligt bättre läsupplevelse än den inbyggda belysningen som försämrar både färgmättnad och kontrast. Redan den lägsta nivån på frontljuset är ibland för stark när det är mörkt.

  6¨-skärmen är liten men ändå tillräckligt stor för att läsa seriealbum i liggande läge med anpassad bredd och anpassade marginaler, vilket ger två sidor per albumsida. Det fungerar smidigt med tillräckligt stor text för att vara läsbar. Jag har den här veckan läst igenom sex Tintin-album på det sättet och det är fantastiskt att kunna ta med dem i jackfickan och läsa lite när man har tid. Läsplattan tar dock 6-7 sekunder att starta upp vilket är längre än andra läsplattor på marknaden. För vanliga svartvita böcker är färgskärmen en försämring jämfört med svartvit skärm men i solsken eller med en läslampa så tänker man inte på det.

  Slutligen tycker jag att användargränssnittet för PocketBook Color är intuitivt med ett generöst urval av funktioner och e-bokformat. Man kan justera kontrast, gamma, ljus, färgmättnad, marginaler, teckensnitt och teckenstorlek. Text till tal-funktionen fungerar mycket bra och man kan ladda ner röster på många olika språk. Musikspelaren har inbyggd equalizer, tonhöjd och hastighetskontroll. Det finns också en bra webbläsare, applikation för att göra anteckningar och flera spel. Man kan också göra färgade anteckningar direkt i boken eller tidningen, oavsett format. Processorn är lite långsam men den håller strömförbrukningen låg. Dessutom så kan man köpa ett billigt 32GB SD-kort vilket ger 48GB minne. Det är tillräckligt för ca 1500 seriealbum eller 100 000 böcker.

  Sammantaget är PocketBook Color mycket bättre än jag förväntat mig med tanke på svårigheterna att göra en reflekterande färgskärm. Den är ett utmärkt ressällskap om man vill läsa både serier och böcker.