Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy Buds Live SM-R180

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Hörlurar (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.09)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Otroligt nöjd . Läste en hel del blandade recensioner inna jag bestämde mig för att köpa dessa.

  +Otroligt bekväma, sitter klockrent. (Tips byt vingar om dom inte sitter bra först)
  +Bra ljud, bra bas.
  +Brusreduktionen blockerar ljudet omkring på ett bra sätt, det är omöjligt att ta bort allt ljud med tanke på designen. Har testat lurarna på Gekås och det fungerade utmärkt med brusreduktionen!
  +lätta att ta i/ur.
  +allt går att sköta via pekningar på hörlurarna.

  Jag har verkligen inget att klaga på. Jag skulle aldrig använda mig av in ear då det bara ger problem med öronen på sikt, vax, irritation i hörselgången. Det här är som att ha on ear hörlurar på sig fast dessa är galet kompakta och snygga. BRA JOBBAT SAMSUNG!⭐
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Älskar dessa Buds "Beans". Kommer från ett par Galaxy Buds och ljudkvaliten i dessa är i en annan liga. Främst basen i dessa gillar jag! Eftersom dessa är av öppen design så kan jag tänka mig att ljudupplevelsen kan skilja sig åt beroende på hur dina öron är utformade, men i mitt fall så hamnar dom perfekt och basen är riktigt tung i dessa! Dom sitter dessutom så bekvämt att jag kan ha i dom hela dagen utan att känna obehag. Vid telefonsamtal så är ljudkvaliten för den jag pratar med perfekt. Dom jag pratat med säger att det låter som att jag har telefonen vid örat och omgivande ljud stör inte samtalet. Även när det blåser så hör den jag pratar med mig bra (till en rimlig gräns såklart).
 • Bra

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Bra lurar och mycket nöjd med köpet.
  Däremot blir det ett avdrag på 1.5 stjärna då det inte går att använda headsetet till två telefoner samtidigt. Mina 5 år äldre plantronics funkar utmärkt för detta, men att ett helt nytt headset inte har den funktionen känns billigt.
  Nu måste man gå in och ändra uppkopplingen själv i blåtandsinställningen varje gång man byter telefon.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Jag köpte dem för runt 1600 kr och de är värda varje krona. Jag har hört många som klagar på noice cancelling på dessa buds men jag tycker det fungerar exakt som samsung visade i sin reklam. Väldigt skönt om man sitter på tåget eller bussen då de tar bort det brummande motorljudet medan du fortfarande hör folk som försöker prata med dig. Förvänta dig inte att de ska ta bort allt ljud för det är inte det dom kommer göra. Från min erfarenhet så tar de endast bort det lägre ljudspektrat så att du hör folk prata men de tar bort brummande ljud.

  Ljudet är det jag är mest imponerad av. Problemet med öppna hörlurar som till exempel airpods, buds live, Airbuds etc är att basen brukar vara rätt så kass men i galaxy buds live behöver man inte oroa sig om det. Så länge budsen sitter som de ska i öronen så kommer det vara mycket behaglig bas. Jag har provat mina kompisars airpods och dessa överträffar airpods på alla sätt i ljudkvalitet.

  Det enda negativa skulle vara att den svarta färgen på budsen har väldigt lätt att se smutsiga ut när man har dem i öronen länge. De har också en väldigt varierande passform på olika personer. På mig så passar de perfekt men för mina föräldrar så passar de sämre än galaxy buds plus.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Överlag bra ljud och skön bas.
  Enkelt att koppla och byta mellan olika enheter. Jag byter ofta mellan olika enheter och har aldrig något problem.
  Jag gillar att modellen inte slutet tätt då jag vill höra omgivningen.
  Dom är relativt sköna att sova med.
  Batteritiden är skaplig. Räcker dock inte hela natten.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Kanon ljud! Var skeptisk innan men nu frälst. Har haft Jabra 65T, Jabra 75T, Galaxy buds och Sony WF-1000XM3 och dessa är bäst overall! Det enda jag kan klaga på är touch kontrollen som jag inte mästrar än.

  Dom som klagar på ljudet måste ha satt dom upp o ner eller nått...
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Väldigt nöjd. Dem har inte världens bästa ljud. Men man kan ha på sig dem hela dagen utom några problem.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  + Snygga och komfortabla
  + Lättanvända, kopplar fort och duglig app
  + "tap" kontroll fungerar bättre än förväntat
  + Dugligt ljud för Spotify och poddar
  + Batteritiden är helt OK

  - USEL STABILITET, glöm cykling, glöm att ha mobilen i ett annat rum, glöm att du kan vara mer än 5m ifrån mobilen, glöm snabba rörelser, med andra ord svag signal, kontakten bryts lätt. Inget för den aktive. Känns mer som soffliggarbuds eller kontorsbuds.

  Jag har Philips ST702 att jämföra med och visst de här är bättre på många sätt med Philips är helt överlägsen vad gäller stabilitet och kopplingsstyrka.
 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Sitter skönt i öronen och ser snygga ut, men det är allt.

  Dålig ljudkvalité. Har länge använt trådade Apple Earpods (ca 250kr) och Buds Live låter märkbart sämre än dessa. Ingen bas alls och vid högre volym är ljudet så diskant att det gör ont i öronen.

  Spelar man på lägre volym och inte någon musik med tung bas går det ann, men förväntade mig mycket, mycket mer för 1390kr som jag betalade.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Mitt stora problem när det gäller in-ear-lurar är mina små hörselkanaler. Det är så gott som omöjligt att hitta något som får plats i mina öron utan att de trillar ut eller gör ont att använda. Det var först när jag fick prova min väns Apple Airpods Pro, med sin mjuka tipp som jag började få tillbaka hoppet. Ungefär samtidigt lanserade Samsung sina Buds Live, vilket verkligen fångade mitt intresse! Jag bestämde mig för Buds Live av några anledningar;

  1. De var billigare (Köpte mina på Amazon.de för ca 1100 SEK)
  2. Bättre batteritid
  3. Designen! Säga vad man vill om Airpods, men det ser ut som om man har fimpar i öronen.
  4. Har en Samsung S20+
  5. iFixit gav Buds Live en reparationsvänlighet på 8/10 (Airpods pro 0/10). Med tanke på dagens slit och släng-samhälle så tycker jag det är värt något att det faktiskt finns en möjlighet att reparera sina lurar i framtiden.

  FODRALET:
  Fodralet är snyggt och känns kvalitativt, speciellt på Mystic Bronze där fodralet har en matt yta som är lätt att greppa. Min pappa har de svarta lurarna men där är fodralet högblankt, vilket resulterar i total motsatt effekt - det blir halt och ser ofräscht ut direkt. Skulle jag ägt de svarta så hade jag nog velat ha någon form av silikonskydd runt laddningsfodralet. Värt att ha i åtanke. Förutom det så är det väldigt bekvämt att ha trådlös laddning i fodralet. Jag har faktiskt inte ens testat att ladda med USB-C av denna anledningen, så jag vet tyvärr inte hur lång tid det tar att ladda fullt med kabel.

  LURARNA:
  Lurarna är små, lätta och ser, enligt min mening exklusiva ut. I mina öron sitter de bra med den större gummi-kudden som följer med. De sitter med järngrepp oavsett om man är joggare eller tvångsmässig headbanger. Alla öron är olika och vid enstaka tillfällen så kan jag känna att det inte sluter lika tätt i båda öronen. Då är det bara att plocka ut den ena och sätta i den igen så brukar problemet vara löst. Att säga att de är bekväma är kanske en överdrift, för det finns en tendens att skava lite emellanåt, men vilja in-ear skaver inte?

  ANC:
  Aktiv brusreducering är precis vad det låter som. Den tar bort vissa frekvenser av brus som finns i omgivningen. Jag vet inte riktigt vad folk förväntar sig när det gäller ANC eftersom det finns som många variabler som spelar roll. Sony WH-1000XM4 har såklart mycket bättre ANC, men de är over-ear och kostar dubbelt så mycket. Buds Live är en öppen in-ear, så jag tycker inte man kan förvänta sig så mycket med tanke på det. Det jag har märkt störst effekt på är ljudet från min värmepump som reduceras med ca 80-90%. Utöver det så märker man inte så mycket, speciellt i utomhusmiljö. Ska du köpa lurar eftersom du måste ha ANC så bör du leta efter andra lurar.

  LJUD:
  Jag är petig med ljudkvalitén och jag skulle anse mig som en audiofil. Men med handen på hjärtat så analyserar jag inte ljudet lika mycket när jag är på språng som när jag sitter hemma och lyssnar på stereon. Dessutom har bluetooth sina begränsningar när det gäller högupplöst ljud.
  Låter de här lurarna bra? Ja, absolut.
  Finns det lurar som låter bättre? Definitivt.
  Ljudet är klart, tydligt och har faktiskt mer bas än vad jag förväntade mig. Men eftersom de är "öppna" så släpper de in ljud från omgivningen. För mig personligen är detta bra, eftersom jag inte gillar känslan att vara "instängd" som man kan få av vanliga in-ear-lurar. Det negativa med den öppna designen är att om man vill försöka stänga ute omgivningen så är det bara möjligt med högre ljud i lurarna, något som blir lite kontraproduktivt.

  SLUTSATS:
  Det är inte troligt att de här lurarna tilltalar den breda massan. Men för dem, precis som mig, som har annorlunda form på mina öron och inte kan ha "vanliga" in-ear kan detta vara räddningen. Om du inte jobbar i bullrig miljö och vill ta steget över till true wireless utan att tumma allt för mycket på batteritiden så kan detta definitivt vara något för dig. För drygt 2000:- finns det andra alternativ som är bättre för den normala användaren. Men för ca 1200:- är de ett givet köp, speciellt om du använder Android.
  Använder man hörlurar frekvent så är det troligt att man äger mer än ett par. Buds Live kan definitivt fylla tomrummet som många saknar med trådlösa in-ear. Överväg dina alternativ innan du köper Buds Live.
  8/10
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Ljudkvalitet.
  - Känns mer som ett par 399kr lurar än 2000kr. Mellanregistret är bra, men basen är fruktansvärt vek. Förståeligt till viss del då det är väldigt små lurar och batteritiden är viktig.

  Noice canceling
  - Fungerar inte alls. Det är inte så att den är dålig. Om jag slår på den och inte har någon musik på så kan jag fortfarande höra att jag gnuggar mina fingrar mot varandra. Något händer dock, det verkar som den byter till lite extra bas i equalisern eller något. Men någon brusreducering finns inte.

  Storlek
  + Små, smidiga. Laddningsfodralet är toppen. 10/10 i denna kategori

  Batteritid
  + Smidiga att ladda, batteriet håller länge en hel arbetsdag utan problem. Kan inte räkna med 25h i så små lurar, men jag är mycket nöjd.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Hur bra den här typen av lurar passar i öronen är högst individuellt. För mig passar de perfekt och ljudet blir också därefter.

  + Ljudet (musik)
  + Kvalitetskänslan
  + Laddfodralet (smidigt, snyggt och välbyggt)
  + USB-C
  - Tycker inte om samtalsljudet, vasst ljud
  - Låg IP klassning, tål inte väta vilket är synd då jag tycker de är idealiska i övrigt att ha med på löprundan
 • Dålig
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  För mig fungerade de inte alls, skickade tillbaka efter två dagar. Fick ont i bägge öronen (tror att jag har för små öron för dessa). Dessutom tyckte jag att både lurarna och fodralet var alldeles för hala. Hade inte förväntat mig toppenljud och det var det inte heller, men orkade aldrig ha dem på tillräckligt länge för att utvärdera det ordenligt.
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Jag ogillar vanliga buds då de får mig att må illa pga sin påträngande passform i öronkanalen. Jag föredrar därför traditionella Airpods, men då jag använder en Androidtelefon funkar de inte alltid så bra vid samtal.

  Jag chansade och köpte därför dessa och i början tyckte jag att det här kommer inte funka. Men jag hade fel och nu har jag i dom hela dagarna utan att känna av dom. Man kan dessutom reglera hur tajt se sitter i örat utan att falla ur.

  Bra batteritid, smidig ask med usb c-sladd samt helt okej magneter (utifrån mina behov). ANC-funktionen är sisådär. Jag märker helt ärligt inte av den då de inte sitter inne i öronkanalen och man hör det mesta kring sig.

  Gällande ljud så finns det bättre buds men för mina behov (poddar och YouTube) så passar de perfekt. Samt att vid samtal fungerar de nästintill felfritt. De finns en equalizer i Wearable-appen som man behöver om man vill programmera knapptryckningarna.

  Jag önskar att de dock var matta och inte glansiga och att man inte behövde ta på touchytan när man stoppar i och tar ut dom ut öronen. Samt att touchkontrollerna är inte helt enkla då de är glansiga och man inte känner exakt var man ska trycka. Dock bra att man kan styra vad de olika trycken betyder samt ha olika kontroller på respektive hörlur inklusive höja och sänka volymen (eller starta Spotify eller aktivera ANC). Något jag gillar då man med Android så blir volymen extra hög när man aktiverar utvecklarläget.

  Jag rekommenderar dessa till er som gillar Airpods, till er andra finns det många andra hörlurar som är likvärdiga eller bättre.
 • Bra
  7 mån sedan
  Galaxy Buds Live har enastående ljudkvalitet och är väldigt lätta att fästa och man nästan glömmer att dem finns där. Just för att designen bakom tilltalar en målgrupp som har en mer öppen livsstil; att lyssna på något men ändå finnas tillgänglig för sin omgivning.

  Dessa lurar sluter inte helt som annars kan ge en instängd känsla så som in-ear brukar göra utan har en öppen design som bara trycker mot örat men inte sticker in i öronen.

  Tänkt dock på att om ni har små öron jämfört med genomsnittet så kommer dessa inte passa så bra för just er och det är precis det som hände mig tyvärr och blir därmed obekväma att bära under längre tid.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Har bytt till "bönor" från Jabra Elite Active 65t. Mycket bättre ljudkvalité. Bekvämt och sitter stabilt i öronen även under löpning. Touch knapparna är mycket känsliga, tryckknappar på Jabra fungerar bättre. Jabra är även bättre på (passiv) brusreducering, Buds live går inte använda i trafik eller flygresa p g a dess öppet design, ANC är obefintlig. I tysta miljöer eller om man behöver höra vad händer runt om är den dock perfekt.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  + Grymt bra ljudbild med bra bas
  + Mic som fångar upp talet riktigt bra

  - Passform är ok men inte på topp
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Fantastiska hörlurar om man förstår syftet med de.
  Bra ljud och extremt komfortbla pga deras design. De stannar även kvar i öronen(till skillnad från tex Airpods)
  För oss som ogillar in-ear stilen är dessa perfekt.
  Mikrofonen är också väldigt bra för samtal -mycket bättre än buds plus.

  En stjärna mindre för att de lagt till "ANC" som inte funkar alls med en öppen design. Förstör ryktet på dessa hörlurar som annars är rätt så speciella.
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Helt ok ljud fast inte bäst.

  Sitter bra, gillar man inte in ear är de perfekta.

  Väldigt hala när man sätter in/tar ut dem ur öronen.

  Det där med ANC hör jag ingenting alls av.

  Bra att man kan välja vilken man vill använda om man bara vill ha en i öronen.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  De är okej. Ganska dåligt ljud faktiskt men de enda som inte blockerar hörselgången. Hatar instängda hörlurar vid löpträning och dessa fungerar ypperligt för ändamål. Sitter faktiskt bättre än buds plus. De får fyra för just passform är bra och öppenhet värderas högt. Kollegor kan prata med en utan att stå och veva med hela armen framför ansiktet på en. Priset är kan ifrågasättas, men mina kostade 1700. Ganska högt pris, men de levererar ändå. Ens andra hälft behöver likaså inte skrika på mig längre när jag tittar på surfplatta eller lyssnar på musik i köket. Me like. Skulle säga att de flesta andra lurar spöar skiten ur dessa ljudmässigt. De låter grumliga vid platt kurva. Rekommenderas att konfigurera med eq. Air pods? Nej. Vem köper ett par tandborstar och stoppar i örat. Ser inte friskt ut. Förlåt alla appelvänner men nej tack. Lite stil får det nog vara.

  Noise canceling. Det stora frågetecknet. Det fungerar faktiskt men inte på det sätt bose eller sony gör. Inte heller som Plantronics 6200. Inte som libratone heller. Samsung kör en egen vagn på ett annat spår. Troligen kommer de med någon firmware men just nu bidrar det inte mycket. Knack på tangentbordet reduceras likaså störande ljud från luftkonditionering (till och frånluftsventiler ala jobb ni vet).

  Kunde ha varit 6 av 5 om ljudet och anc varit lite vassare.
 • Dålig
  8 mån sedan
  Ljuddämpning är mer eller mindre katastrof funkar inte alls
  Jobbar inom industrin och jämför med mina Sony Wf-1000x
  Funkar OK när man cyklar