Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Pixel 4a

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Mobiltelefoner (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.08)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Köptes för 340 euro i Tyskland. Har bara haft telefonen en dag hittills, så kommer att delge mitt första intryck och tanken är att komma tillbaka när jag ägt den längre. Jag kommer att jämföra lite mot iPhone SE 2020 då det var den självklara konkurrenten för mig.

  Den kommer väl förpackad, men förpackningen till iPhone SE 2020 ger ett lyxigare intryck.

  Storleken
  Storleken är precis som jag vill ha den, jag kommer från en Samsung Galaxy S7 och jag ville gärna inte ha en allt för stor telefon. Jag sneglade på Pixel 3A men den var för stor för mitt tycke - det är ju gött när den kan tryckas ner i en jeansficka och att man också kan sätta sig ner med den i fickan.

  Kvalitetskänslan
  Kvaliteten känns ganska bra, men jämfört med iPhone SE 2020 så är den väldigt plastig. En bra sak med plastigheten är dock att den inte är så hal. Bakstycket är i en perfekt ruggad plast och ligger bra i handen utan att glida runt.

  Knapparna
  Lätta att komma åt. Att powerknappen är vit är bara snyggt, och det blir säkert även lättare för vissa användare att trycka på rätt knapp. Knapparna är dock ganska plastiga och ger inte samma fina klickkänsla som på iPhone SE 2020.

  Fingeravtrycksläsaren
  Kommer man från en avläsare som sitter på en hemknapp som är på nedre kortsidan av telefonen så blir man väldigt nöjd av att ha en telefon där den sitter på bakstycket. Detta gör att man inte behöver byta grepp, till ett mer ostadigt, för att kunna använda fingeravtrycksläsaren. Avläsaren känns rapp och tillförlitlig. En enda nackdel är att jag har råkat låsa upp telefonen genom att greppa den i fickan.

  Hörlursuttag
  Fler och fler använder ju blåtandslurar, och jag gör det oftast jag med. Så det var ingen viktig faktor för mig, dock ett plus eftersom jag har ett par noice cancelling med 3,5mm stereoplugg. Lite ovant att uttaget sitter på toppen av telefonen, men det får väl funka när det väl behövs användas.

  Displayen
  Kul att ha en display som går lite längre ut i kanterna, och att kameran är notchad. Vid kritvit bakgrund noterar jag dock att det är en grön strimma i övre hörnen, kanske att det blöder igenom på något sätt - oklart mig vad det beror på. Annars är färgerna fina, och jag tycker den känns behaglig och skarp. Bakgrundsbeslysningen funkar finfint! Det verkar vara svårt att hitta bra skärmskydd för den som önskar det.

  Android 11
  Telefonen uppgraderade till Android 11 med en gång, och det är en del skillnad mot Android 8 som jag hade på min Galaxy S7. Jag jobbar med Android, så jag vet att det gjorts stora ändringar i säkerhet sedan dess. Det var viktigt för mig att köpa en telefon där tillverkaren inte bara slutar ge uppdateringar efter 2 år, som med Samsung. Både Apple och Google levererar uppdateringar mycket längre, Apple så länge som 6 år (! hatten av).

  Migrera till nya telefonen
  Otroligt smidigt. Kopplade in min gamla Galaxy S7 via USB till Pixel 4a och så var processen igång. Se upp dock, den ville föra över alla appar - till och med allt Samsung-skräp. Allt som allt tog det kanske 30 minuter att sätta upp allt, och det mesta flyttades över.

  Vanlig användning
  Jag spelar inga spel eller annat som är särskilt krävande, men jag vill att min telefon ska vara snabb att reagera - det var inte Samsung Galaxy S7. Det är en väldigt stor uppgradering till Pixel 4a. Det har varit några swipes som varit tröga, men det har varit samtidigt som jag laddat hem appar och installerat dem - med andra ord tung last. Att gå från fysisk hemknapp och dedikerad bakknapp och menyknapp har inte varit så jobbigt än. Gesterna som ersätter knapparna funkar bra för mig med en gång.

  Kamera
  Well, det är inte mig ni ska fråga om detta. Det finns åtskiljiga videos och reviews på nätet. Kameran är riktigt bra, testade en bild i dåliga ljusförhållanden och jag är väldigt imponerad. Grym bildstabilisator också.

  Summa summarum
  Ett kap för 340 euro. Är du van vid Android och har alla dina appar och redan är tung användare av Googles produkter, då finns det inte så mycket att tveka på. En perfekt mellanväg i storlek där man har stor skärmyta, men ändå kan använda den med en hand och få ner den i en ficka. För den som föredrar iOS (ja, det finns anledningar att göra det, och det kan jag säga trots att Android är mitt levebröd) så är iPhone SE 2020 en no-brainer. Trots det lite högre priset så levererar den bättre byggkvalitet, och uppdateringar över lång tid framöver - särskilt bra för den som inte tänker byta ut sin telefon vartannat år. Pixel 4a har en väldigt härlig skräm, och är 1500 kronor billigare än SEn. Kameran är riktigt bra, och sägs kunna matcha dyra konkurrenter. Den är rapp och fingeravtrycksläsaren funkar finfint för mig. Det enda jag är osäker på är byggkvaliteten. Kommer den att hålla 4+ år som min Galaxy S7? Tveksamt.

  Uppdatering efter drygt en månads användning
  Fortfarande supernöjd. Det enda jag kan störa mig på är att det ibland är svårt att göra swipe-rörelsen för att gå bakåt, ibland är det något annat ivägen som "tar" min swipe-instruktion. Jag hade även något problem med någon BT-device, att ljudet intermittent gick av/på, och det verkar som att fler har det problemet - men nu har jag inte haft det på någon vecka. Ibland råkar jag låsa upp telefonen i fickan eller när jag lägger ner den på bordet då jag råkar komma åt fingeravtrycksläsaren där bak. Det har varit flera gånger jag av misstag har börjat skriva meddelande till folk i min ficka eller andra spännande saker. Så se upp...
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Grymt telefon för pengarna om du inte köper den i Sverige utan Tyskland eller frankrike land där den istället kostar 349 Euro. Beställde min från Fnac och fick hem den på knappa veckan utan problem. Tillräckligt snabb, superbra kamera och enastående mjukvara.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Toppenlur. Kommer från en Pixel 1 och mycket är sig likt. Lika stor men med större skärm vilket är trevligt. Telefonen är rapp och allt flyter på bra. Enda problemet jag upplevt är att jag har svårt att skriva då tgb sitter längre ner än på förra telefonen pga mer skärm och gestnavigering. Stängde av det så nu funkar det bra.

  Kameran är klart bra. Svårslagen med sina 349 Euro
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  8 dagar sedan
  Efter noggranna efterforskningar beställde jag en pixel 4a till sambon från Frankrike. Jag hade höga förväntningar efter jag tidigare haft en nexus 5X och var sugen på en liknande. Bra kamera samt snabba uppdateringar över många år till ett rimligt pris var huvudargumenten för telefonen. Allt det fungerar bra.
  Men den har en allvarlig brist. Skärmen är väldigt ömtålig. Den började tidigt spricka fast vi hade case och screen protector och utan att ha utsatts för några stora fall. Efter ha tappat den på grus har den nu två stora stjärnsprickor.
  Det här vore kanske inte hela världen om det var lätt att byta glas. Men det är det inte. Det finns typ en firma i Sverige som gör det och ny skärm kostar nästan 3000kr.
  Så telefonen är toppen så länge den håller. Men den går lätt sönder. Och då är det svårt och dyrt att laga den. Det räcker tyvärr inte för godkänt.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Bästa telefonen jag haft någonsin. Inget lagg, inga omstarter har krävts någon gång pga låsningar eller annat skit. Riktigt stabil faktiskt! Perfekt storlek.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Bästa helhetsintryck på Andriodlur hittills.
  Har gått igenom ett antal telefoner via jobbet, främst Samsung och Huawei och denna är efter en månads bruk absolut bästa hittills.
  Den flyter i menyerna, laggar inte när man öppnar appar. Klarar alla tunga jobbappar utan konstigheter.
  Inget krångel med onödiga bloatware som skall krångla med godkännande osv.
  Skön storlek också.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  En av de mer prisvärda mobiler om man importerar den. Då kan man få den för ca. 3,500kr.
  Innehåller inte den senaste hårdvaran. Men tillräckligt för att få en snabb och fräsch upplevelse.
  Fotokameran är en av de bästa på mobiler idag och tillsammans med snabba uppdateringar direkt från google så är den väldigt prisvärd. Rekommenderas!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Köpte telefonen via fnac för 349euro och klart den bästa telefon jag ägt.
  + Ren android 11 inga massa onödiga förinstallerade appar, först med släppa nya versioner av android.
  + Batteritid får ut mellan 7-8h skärmtid behöver ej laddas varje dag.
  + Kameran är grym
  + Hörlursuttag
  +Fin oled skärm som täcker hela framsidan
  + Perfekt storlek 5.8tum som är lätt att använda med en hand.

  Inga minus extremt prisvärd och tar lika bra foton som iPhone 12 pro men till en fjärdedel av priset:)
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Köpte från Fnac, så sjukt nöjd!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Köpte den från FNAC (Frankrike) för ca 3600 kr, för det priset så är mobilen helt oslagbar.

  Den är liten och väger lite, men är samtidigt väldigt snabb och responsiv. Kameran är för priset också den helt outstanding.

  Gillar också Google's rena OS, visst saknas några funktioner jämfört med andra tolkningar av Android, men du får dom senaste uppdateringarna snabbt och i hela 3 år.

  10/10

  +
  Kameran
  Vikten/Formatet
  Rent OS
  Snabba uppdateringar
  Priset
  Batteritiden

  Hittar inget negativ om jag tar det billiga priset i åtanke. Det enda negativa har inget med mobilen i sig att göra, nämligen att den inte säljs officiellt i Sverige.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Fantastisk!

  Bra kameror för bilder.
  Bra display.
  Bra storlek.
  Bra ljud.
  Bra mic.
  Bra batteri.
  Bra os-upplevelse.
  Bra performance.

  Skulle köpa ny mobil. Kollade mest flaggskepp först men det började hända grejer i budgetsegmentet som kostade hälften eller mindre. Betalade runt 4000 från UK. Hoppades att den skulle vara "bra för det priset", men den är "bra punkt". Jag har tidigare provat många telefoner genom jobbet men den här rackaren är den bästa helhetsupplevelsen jag har haft på länge.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  +++++