Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Audiotec Fischer Match UP 7BMW

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Audiotec Fischer Bilslutsteg (34)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  10 mån sedan
  Fantastisk uppgradering från BMWs slutsteg (Hifi)!

  Med originalenheten är/var ljudet totalt odynamiskt och platt, fattigt mellanregister och diskant med bumlig/okontrollerad bas, hur mycket man än vred upp blev det aldrig särskilt högt.
  Efter den lätta plug-n-play-installationen av slutsteget i bagageutrymmet (3-serie kombi/F31) + installerad ljudprofil i slutsteget (viktigt!) var det en helt ny upplevelse! Vill nästan säga att det blev en helt ny bil då det har blivit så mycket roligare att använda bilen nu.
  Det blev en helt annan tighthet i basen med en sjuhelsikes dynamik över HELA registret. Nu är man knappt uppe 50-60% av maxvolymen och det är högt nog ändå. Även vid lägre volym så hörs musiken bättre pga den bättre dynamiken.
  Jag har inte bytt ut originalhögtalarna (ännu?) men det blev en sådan enorm uppgradering med enbart slutsteget så det känns inte som det behövs just nu men det kommer säkert i framtiden.

  Man måste installera ljud-profil i slutsteget för annars är slutsteget helt ojusterat (läs feljusterat) vilket gör att ljudet låter sämre än originalslutsteget. Det är lätt att tänka som ”hifinörd” tycker man att ojusterat är rätt men tänk på att originalslutsteget också har en ljudprofil inlagd, som biltillverkaren ställt in enligt deras önskemål.

  Det fina med Audio-Tecs slutsteg är att man kan justera ljud-profilen till sitt egna önskemål. Ladda ned gratis programvara från tillverkarens hemsida till din dator, plugga in datorn med usb till slutsteget och börja leka. Det finns både enkla (och avancerade) justeringar med en 30 (eller 32?) bands parametrisk equalizer, justerbara delningsfilter, justering av tidskompensation och det går även koppla in en mikrofon (tillbehör som jag inte köpt...än) som mäter upp ljudet och då kan man anpassa ljudet än mer noggrant, justera så varje högtalare får samma ljud-eq, tidskomp mm.
  Allt justeras digitalt i slutsteget så klart.

  Kan tipsa om att justera ned volymen på parkeringssensorerna innan för det kommer pipa riktigt högt annars. :)
  Och för er med bensinmotor som har ”extra” motorljud via högtalarna så går det stänga av i slutsteget.

  För oss som bara vill ha bättre/mycket bättre ljud och inte orkar bygga om halva bilen så är detta en fantastisk uppgradering!

  ”May the forc....music be with you!”