Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung HW-Q950T

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Hemmabiosystem (64)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.71)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  4 dagar sedan
  Uppdaterat: 4 dagar sedan
  Köpte soundbaren för 8990kr på Black friday. Hade även en JBL Bar 9.1 hemma och jämförde, båda är Dolby Atmos soundbars. Det slutade med att jag behöll denna, trots det högre priset. Jag valde dessa två för vidare granskning efter en noggrann utvärdering av många recensioner av Dolby Atmos soundbars med bakhögtalare som fanns tillgängliga i Nov 2020 inom prisklassen under 10 000kr.

  OBS: Pga avsaknad av stöd i min digitalbox/TV för Dolby Atmos/eARC, så har jag bara testat vanlig Dolby Digital Plus 5.1, inte Dolby Atmos. Varför behöll jag denna framför JBL-ljudlimpan?

  - Q950t klarar musik, film och TV riktigt bra. Soffan skakar och grannarna bankar desperat i väggen om man drar upp ljudet när man spelar actionfilm. Ljudet är överlag balanserat och exakt (se min kommentar om basen nedan). JBL-baren var också kompetent på film och musik, men var dålig på TV med dialog, jag upplevde att vissa personers dialog på TV helt plötsligt inte var hörbar med JBL:en, om man ville ha lite lägre volym, men att bakgrundsmusik etc kunde upplevas som för hög om man höjde volymen. JBL:en hade också lite mesigare bakhögtalare.

  - Q950t har en mer balanserad men mesigare bas än JBL. JBL:en kunde man justera så att basen blev uppenbart överdriven, ställer man in Samsungen på max så är basen inte mer framträdande än JBL:en i normalläge. Dock upplever jag Samsungen som mer balanserad, men är det maxad (överdriven) bas man är ute efter kan JBL:en vara ett bättre val för dig.

  - Samsungen har en betydligt bredare ljudbild från soundbaren än JBL:en, förutsatt att man kopplat bort JBL:ens flexibla bakhögtalare från soundbaren. Detta pga att Samsungen rent fysiskt har sina högtalsrelement bredare isär. Kopplar man ihop JBL:ens trådlösa bakhögtalare med soundbaren så är de jämnbreda och mer jämnbördiga, men då missar man ju bakhögtalarna på JBL:en.

  - Personligen tycker jag det är bäst att slippa ladda bakhögtalarna och koppla in dem i väggen istället, som med Samsungen, men vill du ha 100% trådlösa bakhögtalare med batteri, så kan det vara värt att spana in JBL:en vars bakhögtalare är 100% trådlösa med batteridrift.

  - JBL-baren hade bättre trådlösa anslutningar än denna. Notera att det enda sättet att strömma musik i hög kvalité med Q950t är med Spotify Connect (och kanske någon annan tjänst). Men i övrigt saknas Chromecast (både för musik och bild) och det blåtandsstöd som finns är av gammal lågkvalitativ standard.

  - Q950t har displayen på soundbaren uppåt. Det gör att jag aldrig använder fjärrkontrollen för att justera ljudinställningar (då man inte fattar vad man gör utan att se feedbacken på displayen när man sitter i soffan), utan jag ändrar alltid inställningar via appen.

  OBS: Jämfört med soundbars utan stöd för Dolby Atmos så är Samsungen uppenbarligen rätt dyr, så om man ska få full nytta av priset man betalar, tänk på att både din TV och strömningstjänst/BluRay-spelare behöver ha stöd för Dolby Atmos/eARC. Det räcker heller inte att kolla att din strömningstjänst har Dolby Atmos, utan du måste verifiera att din strömningstjänst har stöd för Atmos på just ditt TV-märke. Ingen strömningstjänst har idag stöd för Atmos för alla TV-tillverkare.
  Om du inte tänkt köra Atmos, så kommer de flesta högtalarelement förbli oanvända/tysta i detta system när du spelar 5.1-ljud. Det finns en inställning vid namn "Surround" som utnyttjar fler (men inte alla) av högtalarelementen trots avsaknad av Atmos, detta rekomenderas och är så jag kör på hela tiden (och en del recensenter jag sett rekomenderar också detta).

  Största nackdelarna med Samsungen?
  - Priset
  - Grannarna hatar mig.
  - Ett par gånger per timme försvinner allt ljud i ca 1 sekund. Även den trådbundna soundbaren. Det är dock inte så störande som det kan låta, men kan säkert vara väldigt personligt hur man upplever det.
  - Dåliga med trådlösa anslutningar för högupplöst musik (bortsett från Spotify)
  - Ingen HDMI 2.1 passthrough
  - Displayen sitter på toppen av limpan
  - Mätte strömförbrukning i standby, den är betydligt högre än vad Samsung hävdar. Det märks att EUs energimärkning inte hittat till ljudlimpor. JBL:en var strömsnålare!
 • Perfekt
  9 dagar sedan
  Uppdaterat: 9 dagar sedan
  Fick hem denna förra veckan efter inköp från Samsungs hemsida.

  Har de senaste dagarna testat Soundbaren i diverse olika filmer, och där finns inget att anmärka på. Jag har kombinerat denna med Samsung QLED Q80t serien då dessa är gjorda för varandra och anslutna via HDMI Arc

  Soundbaren vilar då på tvn:s ställ och sparar på så sätt lite plats.
  En tv bänk på 40cm djup räcker därför gott för dessa 2 tillsammans.

  Soundbaren har möjlighet att ta hjälp av TV:ns högtalare för att skapa ett ännu fylligare ljud. Detta fungerar jättebra när källan kommer från tv eller från dess HDMI portar men fungerar inte när man ansluter ex. digitalbox direkt in i soundbar. Det man bör veta om är att det är en viss ljudfördröjning när digitalboxen är kopplad in i tv:n. Bilden dyker då upp före ljudet och detta är väldigt störande. Problemet försvann när jag kopplade digitalboxen till soundbaren men jag tappade funktioner som att styra digitalboxen med samma fjärrkontroll samt möjligheten att använda tv:ns högtalare i kombination med soundbaren..

  Idag testade jag uppspelning av musik via Spotify och den har en fantastisk förmåga att dela frekvenserna mellan de olika elementen, inga tecken på försämrad ljudkvalité medans man höjer volymen, Detta system kan spela högt! i HELA huset/lägenheten.

  Jag längtar tills högtalarna är ordentligt inspelade så att man vågar höja lite till.
 • Perfekt
  17 dagar sedan
  Fantastisk ljud. Jättenöjd med köpet. Fungera jättebra att koppla ihop med en ny samsung tv 2020 också.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Bra ljud, lätt att installera.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Grymt ljud!