Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung HW-Q950T

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Hemmabiosystem (79)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Köpte soundbaren för 8990kr på Black friday. Hade även en JBL Bar 9.1 hemma och jämförde, båda är Dolby Atmos soundbars. Det slutade med att jag behöll denna, trots det högre priset. Jag valde dessa två för vidare granskning efter en noggrann utvärdering av många recensioner av Dolby Atmos soundbars med bakhögtalare som fanns tillgängliga i Nov 2020 inom prisklassen under 10 000kr.

  OBS: Pga avsaknad av stöd i min digitalbox/TV för Dolby Atmos/eARC, så har jag bara testat vanlig Dolby Digital Plus 5.1, inte Dolby Atmos. Varför behöll jag denna framför JBL-ljudlimpan?

  - Q950t klarar musik, film och TV riktigt bra. Soffan skakar och grannarna bankar desperat i väggen om man drar upp ljudet när man spelar actionfilm. Ljudet är överlag balanserat och exakt (se min kommentar om basen nedan). JBL-baren var också kompetent på film och musik, men var dålig på TV med dialog, jag upplevde att vissa personers dialog på TV helt plötsligt inte var hörbar med JBL:en, om man ville ha lite lägre volym, men att bakgrundsmusik etc kunde upplevas som för hög om man höjde volymen. JBL:en hade också lite mesigare bakhögtalare.

  - Q950t har en mer balanserad men mesigare bas än JBL. JBL:en kunde man justera så att basen blev uppenbart överdriven, ställer man in Samsungen på max så är basen inte mer framträdande än JBL:en i normalläge. Dock upplever jag Samsungen som mer balanserad, men är det maxad (överdriven) bas man är ute efter kan JBL:en vara ett bättre val för dig.

  - Samsungen har en betydligt bredare ljudbild från soundbaren än JBL:en, förutsatt att man kopplat bort JBL:ens flexibla bakhögtalare från soundbaren. Detta pga att Samsungen rent fysiskt har sina högtalsrelement bredare isär. Kopplar man ihop JBL:ens trådlösa bakhögtalare med soundbaren så är de jämnbreda och mer jämnbördiga, men då missar man ju bakhögtalarna på JBL:en.

  - Personligen tycker jag det är bäst att slippa ladda bakhögtalarna och koppla in dem i väggen istället, som med Samsungen, men vill du ha 100% trådlösa bakhögtalare med batteri, så kan det vara värt att spana in JBL:en vars bakhögtalare är 100% trådlösa med batteridrift.

  - JBL-baren hade bättre trådlösa anslutningar än denna. Notera att det enda sättet att strömma musik i hög kvalité med Q950t är med Spotify Connect (och kanske någon annan tjänst). Men i övrigt saknas Chromecast (både för musik och bild) och det blåtandsstöd som finns är av gammal lågkvalitativ standard.

  - Q950t har displayen på soundbaren uppåt. Det gör att jag aldrig använder fjärrkontrollen för att justera ljudinställningar (då man inte fattar vad man gör utan att se feedbacken på displayen när man sitter i soffan), utan jag ändrar alltid inställningar via appen.

  OBS: Jämfört med soundbars utan stöd för Dolby Atmos så är Samsungen uppenbarligen rätt dyr, så om man ska få full nytta av priset man betalar, tänk på att både din TV och strömningstjänst/BluRay-spelare behöver ha stöd för Dolby Atmos/eARC. Det räcker heller inte att kolla att din strömningstjänst har Dolby Atmos, utan du måste verifiera att din strömningstjänst har stöd för Atmos på just ditt TV-märke. Ingen strömningstjänst har idag stöd för Atmos för alla TV-tillverkare.
  Om du inte tänkt köra Atmos, så kommer de flesta högtalarelement förbli oanvända/tysta i detta system när du spelar 5.1-ljud. Det finns en inställning vid namn "Surround" som utnyttjar fler (men inte alla) av högtalarelementen trots avsaknad av Atmos, detta rekomenderas och är så jag kör på hela tiden (och en del recensenter jag sett rekomenderar också detta).

  Största nackdelarna med Samsungen?
  - Priset
  - Grannarna hatar mig.
  - Ett par gånger per timme försvinner allt ljud i ca 1 sekund. Även den trådbundna soundbaren. Det är dock inte så störande som det kan låta, men kan säkert vara väldigt personligt hur man upplever det.
  - Dåliga med trådlösa anslutningar för högupplöst musik (bortsett från Spotify)
  - Ingen HDMI 2.1 passthrough
  - Displayen sitter på toppen av limpan
  - Mätte strömförbrukning i standby, den är betydligt högre än vad Samsung hävdar. Det märks att EUs energimärkning inte hittat till ljudlimpor. JBL:en var strömsnålare!
 • Dålig

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Köp inte denna om du har en Samsung TV med ARC port. Levererar ej Dalby Atmos genom ARC. Samsung har tagit 3 månader på sig att konstatera kompatibilitetsproblem gällande eARC och ARC.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  9 dagar sedan
  För det nuvarande priset (8k) är detta en prisvärd soundbar. Jag prövade denna i en vecka, men lämnade sedan tillbaka den.

  Fördelar:
  * Flera HDMI-ingångar.
  * Klarar alla ljudformat
  * Uppåtskjutande bakhögtalare
  * Bra för filmer.

  Nackdelar:
  * Ganska dålig app. (Och då använder jag sedan tidigare SmartThings till annat)
  * Klen bas. EQ verkar inte ha någon effekt.
  * Väldigt tråkigt ljud för musik (enligt min smak).

  Jag var som sagt imponerad av dess uppspelning av t.ex. Atmos vid filmer. Man kan behöva justera bakhögtalarna lite. Jag hade inga problem med att högtalarna tappade kontakten, även om soundbaren i sig tappade kontakt med TV vid något enstaka tillfälle.

  Jag köpte Sonos Arc istället.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Köpte denna tillsammans med en Samsung TV (QE65Q80TAT). Enkelt att sätta upp enheterna med HDMI och SmartThings appen. Superbra ljud när högtalarna i Soundbar och TVn synkas tillsammans.

  Valde mellan Sonos Arc och Samsung HW-Q950T. Sonossystemet med Soundbar, Subwoofer och satelliter hade kostat cirka dubbelt så mycket. Glad att jag valde Samsung för både TV och ljud då jag inte tror att Sonos hade levererat särskilt mycket bättre och dessutom inte lika integrerat.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Samsung köpte upp harman kardon år 2016. Så det är harman kardon expertis på de fysiska ljudelementen(t.ex. harmoniserngen av magneten som för diafragman fram å tillbaka för å få ljud att uppstå). Så det är något positivt.. sånna som t.ex bose gör inte sånt.. de är inte faktiska ljud elements utvecklare som harman kardon.. Det bose gör istället är ställa order och design ifrån andra tillverkare. och sedan applicera bose DSP, processering av de ljudsignalerna för boses signatur ljud som levererar en ”rolig och häftig” ljud upplevelse.. Bose är väldigt skickliga på denna biten å får kompromisserade ljud komponenter upplevas å låta bättre än vad de är kapabla till. De skryter ju aldrig om hur nogrann och precist och brusfritt oscileringen är av de elektriska DACsen och hur precist de rörliga elementen återskapar signalerna som levereras ;) För det är inte deras ingenjöritet... Och.... harman kardon är inte ingenjör när det kommer till FPGA- eller ASIC- DACs.. De är mestadels tillverkare av fina ljudelement. Dock, de har förståss experis för PCM och DAC...

  Det samsung har gjort här är att de har packat in harman kardon komponenter, upp till 9.1.4 element...

  Nu samsung dock.. vet jack shit inte något om å ingenjöra ljud processerings hårdvaror. Så räkna med att denna soundbar inte drivs till dens bästa potential. Dock, vem som helst å deras fader kan tillverka billiga DACs eller använda regulära CPUs som FPGA DACs.. det är ”dugligt” för de allra allra flesta. Men sådan fina å känsliga CHIPS är superdyra å tillverka, som t.ex SABRE osv osv... Bara en mp3 spelare med 2 st SABRE DACS kostar garanterat över 10 000kr...

  Därför.. är denna soundbar trots allt rätt bra, även om den brister för entusiast egenskaper.

  Sony däremot är ingenjörer när det kommer till både ljustering och träning av magneterna, tillverkningen och pioneringen av den digitala biten av ljudhanteringen(DACs och AMPs) och även ljud teknik. Eftersom SONY tillverkar alla dessa bitar inhouse så blir de billigare än kompilering av olika utvecklare. Så SONYs enheter har både fina element och teknik packad hårdvara.. Som t.ex DSEE HX Clear Audio+ och high res audio(92khz 24bit eller högre) och seperata DACs till varje ljud element..

  Därför kan detta bli lite krångligare för den vardagliga användaren å förstå vad detta innebär.. Man kan inte bara sätta igång youtube och tro det kommer imponera en som t.ex BOSE.., Utan grejjen är att man också får ställa krav på sig och ordna ljudfiler som är orginalt tillverkade i High res. Som t.ex 96-192khz 24bit ljudfiler(dessa tar ca 5ggr mer plats i lagrings enheten än vanliga 16bit 44khz ljudfiler(CD Audio) filer. Destu högre kvalitet på ljudfilerna, destu mer detalj och tryck kan du märkbart uppleva genom högtalare som är rustade för detta.. Skillnaden blir klarheten i detaljerna och mångfaldet av många detaljer samtidigt.. som t.ex att basen inte är donande och kraftig, utan kan höras hur det följer ljudvågornas detaljerade karaktär i den wavelength det oscilerar. Detta är förståss som en drog, när man kan utskilja hur varje not låter samma eller skiljer sig som t.ex på en gitarr sträng, slå på samma sträng om å om igen låter inte 100% samma om å om igen.. Därför kan folk bli besvikna, när dålig kvalite som youtube spelas upp och man hör den dåliga ljudkvaliten, detaljerat...

  Så fundera på vad DU är ute efter.... varken samsung, sonos, bose eller sony är fel. Men om man t.ex använder tidal istället för spotify och kör på tidals 200kr månads abonemang för high res audio, så vill man nog hellre välja en högtalare som är rustad för detta och INTE en bose..
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Väldigt bra tv-ljud för TV/Film med TV som supportar bättre ljud. Fyller upp rummet väldigt bra.

  Musik är varierande kvalité och tycker inte riktigt det fyller rummet så bra som jag hade hoppats. De bakre högtalarna har väldigt svag volym och är krångliga att justera.

  Hade gärna sett att man kan justera mer i Samsung appen.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Väldigt bra ljud och smidigt tillsammans med tvn. Är väldigt nöjd.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Fick hem denna förra veckan efter inköp från Samsungs hemsida.

  Har de senaste dagarna testat Soundbaren i diverse olika filmer, och där finns inget att anmärka på. Jag har kombinerat denna med Samsung QLED Q80t serien då dessa är gjorda för varandra och anslutna via HDMI Arc

  Soundbaren vilar då på tvn:s ställ och sparar på så sätt lite plats.
  En tv bänk på 40cm djup räcker därför gott för dessa 2 tillsammans.

  Soundbaren har möjlighet att ta hjälp av TV:ns högtalare för att skapa ett ännu fylligare ljud. Detta fungerar jättebra när källan kommer från tv eller från dess HDMI portar men fungerar inte när man ansluter ex. digitalbox direkt in i soundbar. Det man bör veta om är att det är en viss ljudfördröjning när digitalboxen är kopplad in i tv:n. Bilden dyker då upp före ljudet och detta är väldigt störande. Problemet försvann när jag kopplade digitalboxen till soundbaren men jag tappade funktioner som att styra digitalboxen med samma fjärrkontroll samt möjligheten att använda tv:ns högtalare i kombination med soundbaren..

  Idag testade jag uppspelning av musik via Spotify och den har en fantastisk förmåga att dela frekvenserna mellan de olika elementen, inga tecken på försämrad ljudkvalité medans man höjer volymen, Detta system kan spela högt! i HELA huset/lägenheten.

  Jag längtar tills högtalarna är ordentligt inspelade så att man vågar höja lite till.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Fantastisk ljud. Jättenöjd med köpet. Fungera jättebra att koppla ihop med en ny samsung tv 2020 också.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Bra ljud, lätt att installera.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Grymt ljud!