Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Kensington Orbit Trackball with Scroll Ring

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Kensington Möss & pekdon (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Min första upplevelse med styrkulor, och skaffade denna för att min kompis med samma handproblem har en sån här. Har två stycken av dessa, men det är nästan bara min hemma som funkar. Haft dem i lite mer än 8 månader nu.

  På den jag hade på jobbet slutade den vänstra sidans knapp att fungera till 95% och har inte lyckats få den att fungera ordentligt igen vilket är frustrerande. Får se om jag kan lyckas öppna upp den och eventuellt smörja någonting - om det går. Har begynnande problem av samma art som börjar komma på min styrkula hemma också - tyvärr. Min kompis har haft sin i flera år och hon har däremot inte upplevt dessa problem, så vet inte om jag har någon senare utgåva av den som har börjat få dessa problem.

  Ergonomiskt sett (har haft problem med de Quervain's under ett halvår) så tycker jag att musen är skön, scrollringen tycker jag är trevlig att scrolla med men den är rätt snabb. Personligen hade jag också önskat att båda knapparna satt på samma sida och inte på var sin, då de antagligen tänkt att man ska använda tummen på ena sidan.

  Plus:
  + Går enkelt att använda med både höger och vänster hand
  + Invänjningen går snabbt (första timmarna är dock Bambi på hal is om man inte är van sedan innan)
  + Scrollringen
  + Styrkulan sitter i mitten (vilket underlättar när man har tumproblem)
  + Kan ta ut styrkulan och rengöra när den börjar bli seg

  Delta:
  +/- Medföljer ett handledsstöd (som jag dock tycker är för lågt)

  Minus:
  - Plastig
  - Hade förväntat mig bättre kvalitet på knapparna
  - Hade personligen föredragit om jag hade kunnat ha knapparna på samma sida för att klicka med lång/ring/lillfingret enbart istället för att behöva använda tummen/sträcka ut pekfingret i halvobekväm ställning
  - Bara två knappar
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft några styrkulor från Logitech tidigare men de var dåliga så jag provade denna. Det är en intressant konstruktion som fungerar förvånansvärt bra. Ligger skönt i handen och den tar liten plats på skrivbordet. Inget trådlöst krångel heller och precisionen är kanon. Kulan är enkel att ta ut och rengöra. Scroll-ringen är ett plus men tar lite tid att vänja sig vid. Scrollningen är steglös men inte på skärmen så lite ryckighet får man räkna med. Överlag den bästa trackball jag haft och för knappt 400 kr är den bra.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Först och främst så måste jag säga att jag förväntade mig bättre/högre kvalité från en mus som kostade 500 kr inkl frakt. Den känns minst sagt plastig.

  Ett annat minus är att det finns en liten ring ovanpå scrollringen som är fast, denna är tyvärr mest i vägen om man vill använda långfingret till att scrolla.

  Scrollen är allt annat än bra. Den känns och låter som om den rullar direkt på plast utan några kullager alls? Även om den känns steglös(inga hack) så rullar den hackigt på skärmen, dessutom så hoppar den olika antal steg vilket gör den oförutsägbar. Märkligt att inte Kensington gjort något åt detta då det är samma problem på deras äldre möss med scroll ring.

  Själva kulan sitter för långt ut så om man puttar fart på den för mycket så hoppar den.

  Den ligger dock ganska bekvämt och kulan har okay precision.

  Hade den kostat 250-300 kr så hade det varit ett rimligt pris.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Den tar lite tid att vänja sig med vid. Så om man har den som ergonomiskt komplement till mus, så kan man lika gärna sätta den på handen man vanligtvis inte har musen, och på så vis använda båda händerna för detta... Helt underbart!