Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gaggia Brera

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gaggia Espressomaskiner (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Använt vår i ca 7 år (!) och den funkar fortfarande klockrent! Rengöring varje månad och avkalkning lite mer sällan och den känns som ny.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna maskin för 4 år sedan och tryckt ut otaliga espresso sedan dess. Maskinen verkar vara outslitlig. Efter 500 koppar vill den bli avkalkad och det sker c:a varannan månad hos oss (you do the math...).

  Ibland så hakar den upp sig, påstår att bönorna är slut när de inte är det men det har inte varit något problem för oss.

  En gång gick den sönder, det började läka vatten ifrån den. Jag skruvade då upp den, hittade en trasig del, beställde på nätet (150 spänn) skruvade dit den, sedan var det bara att trycka igen.

  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En riktigt bra kaffemaskin ITALIENSK
  Inga långa väntetider. Standby-läget är verkligen energisnålt, och uppvärmningen från standby till klar-att-brygga tar ca 50 sek, efter en hel natt på standby.
  Tidigare använde jag en semi-automatiskt maskin plus kvarn, vilket krävde en hel del arbete, men resultatet var knappast bättre än med Brera.
  Rengörningen är fruktansvärt enkel: ta ut och bryggmekanismen och skölj under rinnande, ljummet vatten.
  Som sagt, kaffet: helt underbart.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mitt exemplar matchar absolut inte andras upplevelser. Kvarnen maler, men maskinen hänger sig därefter ungefär var fjärde gång i snitt och jag får trycka igen och den maler nytt kaffe. Det blir onödigt dyra koppar. Får ingen annan hjälp än rådet att rengöra och testa andra bönor, vilket jag givetvis har gjort (köpte den också i Tyskland för ca 3000:-).

  Vidare tycker jag den producerar något svagare dryck än andra maskiner som använder motsvarande mängd bönor och vatten (givetvis med likadana bönor). Det går att få en helt ok espresso, men inte en bra "kopp kaffe" som jag får från tex en Jura.

  Hade en Gaggia classic innan denna (som inte är automatisk), blev betydligt godare espresso i den tycker jag. Men smaken är ju subjektiv.

  Om man får ett bra ex (som andra uppenbarligen verkar ha), så är den värd sina 3000, inte absolut inte 6-7000. Köp hellre en Jura då.

  Kuriosa; den tillverkas av Philips-Saeco.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt nöjd med både kaffet och handhavandet. Smidigt tänkt rakt igenom - vattentank och sumpbehållare hanteras framifrån och bönor fylls på från toppen. Utmärkt espresso! Cappucinon och caffe latten blir toppkvalité om man använder Latte Art-mjölken. Byggkvalitén känns gedigen förutom vredet till vattenångan som är plastigt. Rekommenderas mycket varmt. Köpte min från Tyskland för 3100:- inkl frakt - ett kap!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Strålande produkt, gör fantastiskt kaffe! Snabb och pålitlig. Har haft den ett antal månader nu och jag har inte hittat något att klaga på ännu.
  För 4000:- på Komplett var den ett verkligt kap men denna maskins riktiga konkurrens ligger nog egentligen i 6000 - 8000:- segmentet.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastiskt kaffe för pengarna (lyckades komma över maskinen för drygt 4000 kr)!

  Plus: Mycket snabb uppvärmning, kan ånga mjölken och brygga espresso med ett tiotal sekunders mellanrum, inga långa väntetider. Standby-läget är verkligen energisnålt, och uppvärmningen från standby till klar-att-brygga tar ca 50 sek, efter en hel natt på standby.
  Tidigare använde jag en semi-automatiskt maskin plus kvarn, vilket krävde en hel del arbete, men resultatet var knappast bättre än med Brera.
  Rengörningen är fruktansvärt enkel: ta ut och bryggmekanismen och skölj under rinnande, ljummet vatten.
  Som sagt, kaffet: helt underbart. Har druckit mycket Nespresso innan, och kan bara konstatera att det är STOR skillnad mellan pod-kaffe och rikigt espresso, till den sistnämndas fördel, medan arbetsinsatsen för att brygga kaffet och underhålla maskinen är i princip samma mellan Nespresso och Gaggia.

  Minus: Hade varit trevligt om allt var i metall, inte bara fronten. Givetvis hade det gjort maskinen klumpigare och tyngre (samt dyrare), men då hade den även fått maximalt med stjärnor från mig. Med det sagt så ger den en exklusiv känsla och ser absolut inte plastig ut.