Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ratchet & Clank Rift Apart (PS5)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Uppdatering, 2021-06-12:
  Efter en del forskande har jag kommit fram till att det som orsakar krascherna troligen är ray-tracingen. Tydligen är det många som haft kraschproblem i andra PS5-spel, och den enda gemensamma nämnaren tycks vara att ray-tracing varit aktiverat när det hänt.
  För att bekräfta min tes tog jag mig an spelet igen, denna gång på vanliga Performance mode, och jag har hittills, c:a tre timmar in, inte upplevt en enda krasch.
  Jag höjer således mitt betyg åtminstone tills vidare, men kommer sänka det igen om problemen återkommer. Jag kan dock inte ge full pott. Världen i spelet ser mycket mer levande ut med ray-tracing aktiverat, så att tvingas spela utan det har en tydlig, negativ inverkan på spelupplevelsen som helhet.

  Originalomdöme:
  Snyggt och underhållande, samt ett av få spel som faktiskt stödjer DualSensens funktioner fullt ut. Dessvärre är det väldigt buggigt. Under mina första två timmar med det har det kraschat flera gånger, och en gång svartnade bilden permanent, följt av att hela konsolen låste sig och jag blev tvungen att göra en hard reset. När jag sedan skulle starta spelet igen hade min sparfil blivit korrupt, vilket gjort att jag nu förlorat all progress efter tutorialen och måste göra om allt igen.
  Detta är en dealbreaker för mig, eftersom det när som helst kan ske igen, och det är inte något jag vill råka ut för en andra gång.

  Om/när problemen patchas bort så kommer jag ge spelet en ny chans och justera mitt omdöme, men i nuläget är Ratchet & Clank: Rift Apart ospelbart.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Spelat 7 timmar, helt otroligt.

  - Inga tekniska problem
  - Snyggaste spelet jag sett
  - Gameplay är så bra, sjukt bra variationer
  - Dualsense funktioner gör allt bättre
  - Kan spelas med 60 fps and ray tracing, fattar inte hur??
  - Rivet är en stor välkommen karaktär
  - Top tier SONY spel, detta är varför jag har en PS5
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Läste på lite om spelet efter jag köpte det. Är ett fan av R&C sedan tidigare. En sak som flera online recensioner lyft up är att spelet är enkelt. Jag startade därför spelet på näst svåraste och kört på. Här kommer iallafall min recension.

  Spelet är visuellt magiskt, fullt tekniskt utnyttjande av PS5:ans tekniska styrkor, så som: mer eller minde 0 laddningstider, ray-tracing och annat teknisk ögongodis. Ser att en del säger att spelet har buggat, inte för mig, jag kör full grafik med allt påslaget. Tänk på att spelet är grafiskt krävande vilket betyder att PS5:an blir varm = se till att den får bra kylning och inte instäng i ett skåp, då kommer den att hänga sig.

  Spelet är stort, förutom att följa den linjära storyn kan du även göra massa sido-uppdrag och på så sätt aningen förlänga speltiden eller när du spelat klart hela storyn, köra mer och då få fetare pickadoller eller andra mackapärer. En del recensioner gnäller på att det är återkommande fiender som man möter, ja det är det, men jag kan inte dra ner betyget med en hel stjärna för det, spelet är grymt.

  Jag rekommenderar spelet varmt, du kommer älska det, köp!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 dagar sedan
  Ett av de bästa spelen till PS5. Har än så länge spelat igenom det två gånger och samlat alla trophys och kan ändå inte sluta spela. Rekommenderas till gammal som ung, nya som erfarna spelare.
 • Perfekt
  13 dagar sedan
  Köpte detta på spelbutiken.se. Jag är supernöjd! Bra pris och snabb leverans.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 25 dagar sedan
  Lever upp till förväntningarna! Fantastisk snyggt och bra förbättringar från tidigare delar i serien. Kan varmt rekommendera de som är helt nya för serien också. Charmig humor som vanligt och roliga vapen.

  Det var något buggigt tidigt men det mesta är fixat nu.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jag var tveksam till detta spelet då jag trodde det var för barnsligt. Storyn och humorn då alltså. Och ja, det är väldigt barnsligt, lite som en Pixar film. MEN! J***klar vilket grymt spel. Ett av de första renodlade PS5 spelen som utnyttjar PS5:ans kraft och handkontrollerna till fullo.

  4K, 60fps och ray-tracingen gör spelupplevelsen såååå bra! Man sugs verkligen in i världen man spelar i. Allt är så otroligt vackert. För att inte tala om alla vrålsnygga animationer och effekter. Alla vapen och dess funktioner reflekterar i handkontrollen direkt och man känner varenda rekyl och det höjer verkligen spelupplevelsen.

  Kan starkt rekommendera!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Utan problem det bästa spelet på PS5 hittills.
  Något av det bästa jag spelat någonsin, och då har jag spelat tv-spel i 25 år.

  Har inga som helt problem med raytracing som någon tidigare skrivit om, måste vara lokal avvikelse på vissa basenheter.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Snart spelat igenom hela. Helt fantastiskt spel. Både grafiskt och spelmässigt så är det full pott. Det känns som man är med och spelar i en högbudget CGI-film. Det är såna här speltitlar man väntat på som kan utnyttja PS5ans fulla potential.
  Kan rekommendera att spela på "Performance RT" mode.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Väldigt snyggt och underhållande spel! Är 5h in i spelet och älskar det, har inga problem alls och det flyter på som smöret. Rekommenderas, hög kvalitet!