Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Canon EF 70-200/2,8 L IS II USM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Objektiv (132)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Extremt bra skärpa, byggkvalitet och bildkvalitet. Jäkligt snabb fokus, och stabilisatorn är galet bra. Objektivet väger väl en del vilket gör det rätt tungt att bära med sig, men det bortser man snabbt ifrån när man öppnar upp bilderna och får se bildkvaliteten. Högsta rekommendation!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt bra!
  Skarpt på full öppning, fina färger, hög kontrast, snabb focus, bra stabilisering och väldigt välbyggd.

  Ja det är toppklass helt enkelt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Finns väl inte mycket att säga som inte redan är sagt. Det finns en uppsjö av bra recensioner på nätet och medan den inte är ljusår bättre än alternativen, och definitivt inte mer prisvärd, så är det ändå top-of-the-line.

  En fördel som inte nämnts är att efter en dag med detta objektiv så känns 24-105 och liknande objektiv som pannkaksobjektiv. Den är tung, helt klart, särskilt när man kör längre sessioner, men det är priset man får betala (förutom själva priset då) för kvalité av yttersta klass.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag är jätte nöjd, värd varenda krona!

  + Snabb
  + Skärpan

  - Vikten
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har kört med denna i 1,5 år är supernöjd. Köpte denna istället för min gamla 100-400 och vilken skillnad.

  Perfekt balans mellan kamerahus och objektiv (5DmkII) om man har kameran hängande i stativfästet på objektivet.

  Kan inte annat än rekomendera detta objektiv. Perfekt för alla ändamål utom gruppbilder inomhus om inte rummet är stort...
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jobbigt att detta objektivet är relativt dyrt, för detta är bland det bästa jag använt. Min första tanke var "Hur stor skillnad kan det bli i bildkvalite egentligen i jämförelse mot mitt vanliga L 17-40/4.0?" svaret på den frågan är: ASTRONOMISKT SKILLNAD

  + Snabb som tusan
  + Inställningsmöjligheterna
  + Skärpan med stort S!
  + Underbar bokeh

  - Tyngden.

  Tyngden osar kvalite ja, och man stormtrivs med tyngden första stunderna man använder den, men efter ett tag blir man trött i armarna. Detta objektivet kräver utan tvekan minst en monopod. Fotade en hel fotbollsmatch med denna utan något stativ, hade riktigt ont i ryggen efteråt :(.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Är inte mycket för zooms. För de är kassa jämfört med primes. Detta gäller inte 70-200 II. Den gamla är också bra men oskarp + ingen IS gör knappast någon "solklar" besparing på 10k. Lägg pengarna på bra grejer istället.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  WOW! Detta nya 70-200/2,8 L IS II från Canon lever upp till förväntningarna och presterar lika bra/bättre än många fasta objektiv! Håller med om allt som redan skrivits i omdömena nedan. Bildkvalitén är RIKTIGT bra och levererar skarpa bilder med fin bokeh under nästan alla förhållanden. IS fungerar perfekt och gör sitt jobb. Bilderna är helt klart riktigt användbara redan på f/2,8.

  Objektivet utstrålar kvalitet och jag tror knappast att detta är något som går sönder i första taget. Förändringarna mot föregångaren 70-200/2,8 L IS är stor enligt mig (inte så att du behöver uppgradera om du sitter på första varianten) och om du ska köpa ett nytt eller begagnat idag så är det detta du ska leta efter.

  Det väger en del, men det är ingen större nackdel tycker jag. Det gör det enklare att hålla objektivet stabilt (iaf för mig) och motverkar små skakningar vilket gör att risken för skakningsoskärpa minskar.

  + Bästa telezoomen i skrivande stund och kommer nog vara det ett par år till!
  + Bra bilder redan på f/2,8!
  + Fantastisk skärpa, autofokus, kontrast/färger och IS!
  + Ger lika bra/bättre bilder än fasta objektiv!
  + Förbättrat motljusskydd som nu har ett "lås" så att det sitter stabilt i alla lägen!
  + Byggkvalitet av absolut toppklass som det ska vara i Canons L-klass!
  + Vädertätad!
  + Vikt som motverkar små skakningar!
  + Och så vidare...

  - Vikten gör det kanske olämpligt för svaga och gör din kameraväska 1,5 KG tyngre.
  - Jag finner inte den medföljande objektivväskan så användbar, jag förvarar objektivet i min kameraväska.

  Jag har haft objektivet i ca 4 månader nu och tagit säkert minst 1 000 exponeringar med det, uppdaterar eventuellt i framtiden om jag finner någon riktig nackdel.

  Är du ute efter en professionell telezoom med denna brännvidd (fungerar utmärkt både på fullformat och APS-C/x1,6) och behöver/vill ha stor bländare samt IS är det ingen tvekan om att det är detta objektiv du ska ha om du har pengarna för det. Skillnaden mot föregångaren är stor och motiverar prisskillnaden.

  Det kostar en del, men det är inte dyrt för den prestanda du får och du kommer kunna använda objektivet i många år och det kommer att ha ett bra andrahandsvärde.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Hur är det dom säger i på andra sidan ankdammen?
  "Buy quality and cry once"?!

  Jag hade tidigare 70-200 f/4L IS och måste säga att den optiken tog fantastiska bilder, krispigheten och byggkvalité i toppklass.

  Trodde inte Canon kunde slå kvalitén som 4L producerar. Men, det kunde dom! 70-200 F/2.8 IS II har tagit ett steg till närmare Nirvana! Och har bannemig nått fram!

  En förälskelse! Optiken levererar i alla ljusförhållanden, vid alla brännvidder och bländare, bokeh:n är helt fantastisk, fokusen så precis och snabb som man endast kan drömma om.

  Tillsammans med Canons andra "arbetshästar" såsom 16-35 och 24-70 så har min kameraväska nu blivit så bra den kan någonsin bli.

  Pengar? Jovisst! "Det är bara dyrt om det inte är värt det!" säger en vis man.

  Vill du ha kompromisslösa bilder i prefektion med flexibiliteten att kunna zooma. Då blir det inte bättre än så här. Köpa någon billigare zoom? Jovisst, men du kommer alltid veta att det finns något som tar ännu bättre bilder!

  Om jag låter lyrisk så är jag det.
  Det här är RIKTIGT bra skit!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Vilket objektiv! Kvalitet, skärpa, fokuseringstid...stabilisatorn är helt sjuk, t.om en alkis hade fått skarpa bilder. Värd varenda krona. Tycker inte den är så tung som en del klagar på.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Förmodligen den bästa telezoomen på marknaden! Knivskarp från f/2.8, kontrastrik, bra IS, solid byggkvalitet. Det blir inte bättre än så här.

  Vikt och storlek gör den dock lite otymplig och priset är högt.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Utmärkt objektiv. Klart bättre än första versionen - framför allt skärpan vid största bländaröppningen. Bildkvalitén är jämförbar med primeobjektiv. IS:en fungerar mycket bra.

  Nackdelarna är vikt, storlek och pris.