Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Edifier S2000 MKIII

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Edifier Datorhögtalare (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 9 dagar sedan
  Det är svårt att recensera ljud. Vad man tycker är bra är subjektivt och beror också på vad man jämför med och har för erfarenheter. Lita alltså inte till 100% på mitt eller andras omdömen, men förhoppningsvis kan det ändå ge någon slags vägledning.

  Jag kommer från att under lång tid ha haft en mycket bra ljudanlänggning med enskilda komponenter och riktigt bra hifi-högtalare. Därefter skaffade jag pga utrymmesbrist ett par mindre aktiva högtalare, Edifier R1850DB. De är förvånansvärt bra för sitt pris men jag blev ändå sugen att byta upp mig, och efter att ha läst mycket gott om S2000Mkiii slog jag till på dem.

  Vid direkt jämförelse med R1850DB kan man tycka att mellanregister/röster låter något tillbakahållna i S2000Mkiii, iaf på lägre volymer och när de är nya och oinspelade. Faktum är att R1850DB framhäver röster på ett mycket vackert och imponerande sätt, men där tar fördelarna slut. S2000Mkiii har ett betydligt större, öppnare och luftigare ljud. Diskanten är klart bättre och behagligare. Basen går längre ner och låter bättre, utan den jobbiga förstärkningen av övre basfrekvenser som R1850DB har. De är neutralare helt enkelt (inställda på Monitor-läget).

  Efter ett par veckors användning tycker jag de har öppnat upp sig i ljudet och blivit ännu bättre. Det mesta låter väldigt bra i dem och jag tycker inte att röster låter tillbakahållna längre, utan neultrala i förhållande till instrumenten, förutom i vissa låtar som är mixade på det sättet förstås.
  Ljudet är förstås inte lika bra som i den fullstora komponentstereoanläggning jag haft, men man kommer ändå en bra bit på vägen (dock har jag inte kvar stereoanläggningen att göra en direkt jämförelse med utan får lita på minnet), och fördelen av en betydligt mindre anläggning är inte att förringa.

  Det finns 4 ljudlägen, men jag använder i stort sett bara monitor-läget. Det kan låta tillknäppt i jämförelse med de andra lägena men vinner i längden i mitt tycke. De andra lägena har alla en överdrivet förhöjd diskant vilket jag ogillar. Här kan nämnas att jag befinner mig rätt nära högtalarna vid lyssning. Ev kan det funka bättre med förhöjd diskant om man har dem på längre avstånd. Bas finns det gott om i alla lägen och den kan behöva ställas ner en bit med reglaget enligt min smak, även i monitor-läget. Sammantaget är det bra ljud för priset (3500kr) vågar jag säga utan att ta i.

  Det här är välbyggda, rejäla och tunga högtalare. Kvalitetskänslan är påtaglig, och med tanke på de kvalitetskomponenter de tydligen har känns det som att man får mycket för pengarna även i det avseendet.
  Jag uppskattar de mångsidiga inkopplingsmöjligheterna. Fjärrkontrollen är bra, lite svårläst text på den men jag lärde mig snabbt vad de olika knapparna är till för så det är inget problem. De lilla Oled-skärmen i fronten uppskattas också (speciellt i jämförelse med R1850DB).

  En sak jag retar mig på är att högtalarna inte kommer ihåg det valda ljudläget när de varit avstängda. När man sätter på dem är de alltid i läge "Classic". Däremot minns de vald ljudkälla och inställd volym, så det hade inte varit svårt för Edifier att även låta dem komma ihåg ljudläge. Om man inte alltid använder Classic-läget är man alltså beroende av fjärrkontrollen. Ljudlägena går nämligen bara ställa in via fjärren.

  Update:
  Jag kommer fortsätta lägga till sådant jag upptäcker efterhand.
  Jag glömde tex skriva att de är väldigt snygga att se på!

  Efter några månaders användning kan jag konstatera att jag är väldigt nöjd med ljudet! Jag har inget att klaga på, och det är ovanligt när det gäller mig.. Alla musikgenrer gör sig bra, och det är ett bra kännetecken för riktigt bra högtalare.
  Som standardinställning har jag landat i monitorläget med diskanten sänkt 2 dB. Basen har jag i neutralläge, utom för vissa bastunga låtar, då sänker jag gärna basen ett snäpp också.

  Film/Tv: Har bara testat att koppla dem till tv:n helt kort, det lät bra och jag tyckte att de övriga ljudlägena kom lite mer till sin rätt i det sammanhanget, men överlag tycker jag monitorläget är det bästa och att det kan användas till allt.

  Koaxial ingång: Om man kopplar via denna ingång blir lägsta ljudnivån ganska hög. Inte så att det är problem men det medför att det är färre volymsteg när man lyssnar på låg volym.