Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AOC Q27P2Q

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AOC Datorskärmar (139)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (3.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Denna skärm har inbränningsproblem. Jag vet inte om alla IPS skärmar med bakgrundsbelysningstyp LED har inbränningsproblem, i så fall är detta problem inte unikt för just denna skärm. Man får tänka på att inte visa en "fast bild" för länge och det känns lite jobbigt. Köpte skärmen för en vecka sedan och den bränner in röd färg, kanske även andra färger. Har en röd fyrkant på 2x2 cm i ett program och programmet var igång några timmar med samma bild. Då ser jag en konturen av en inbränd fyrkant i skärmen som syns tydligt när man har en grå eller svart bakgrundsbild på datorn. Inbränningen försvann efter att jag öppnat programmet "Anteckningar" som har en vit yta som jag positionerade på det inbrända stället under ca: 30-60 minuter. Jag är nöjd med bilden och att den har en snygg elegant design med tunna sidlister, färgerna är också bra. Jag använder den inte till spel bara till grafikprogram, programmering och YouTube. Den tar ca: 10 sekunder att komma upp från viloläge. Lite halvbesviken på inbränningen på denna AOC skärm då jag sedan tidigare har en AOC Q2770P (AOC Q2770PQU) som jag är helnöjd med, den skärmen är en PLS med bakgrundsbelysningstyp LED.

  Uppdatering efter två veckors användning:
  Bränner in röd färg ganska snabbt, ca: 20-30 min. Den bränner in andra färger än rött också. Jag får ställa in att aktivitetsfältet döljs automatiskt för att slippa få inbränning av programikonerna som finns på aktivitetsfältet. Det går dock att få bort inbränningen om man gör som jag förklarat i texten ovan.

  Uppdatering efter tre veckors användning:
  Bränner in allt om man visar samma bild för länge, sjukt dålig skärm, jag sänker betyget från ursprungligen tre stjärnor till en stjärna. Jag behåller skärmen men är väldigt missnöjd med inbränningen som dock går att undvika om man inte visar en och samma bild för länge.

  Uppdatering 2020-11-15:
  En död pixel :(