Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AOC Q24P2Q

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AOC Datorskärmar (143)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Edit: Backlight blead har blivit värre. Skulle varit besviken på nivån om jag ofta använt skärmen för mörka filmer eller spel. Märks dock inte vid (för mig) normal användning av datorn annat än när jag startar den. Skulle sänkt betyget till 7/10 om prisjakt hade haft kvar 10 stjärnors betyg.

  Recention efter 5 dagar:

  Jag valde mellan denna och några andra 24" samt 27" 2560x1440p skärmar. Jag är glad att jag valde en 24" då jag upplever denna som gigantisk (van vid laptops).

  Detta är första externa datorskärmen jag har haft (alltid haft laptop). Jag köpte för några år sedan hem en annan skärm där antireflexskyddet gjorde bilden kornig. Jag upplever inte det problemet med denna (Jag kan se en viss kornighet om jag kollar noga, men inte om jag bara använder skärmen utan att leta efter det.

  Mitt exemplar har mycket svag light-blead nere i vänster hörn. Jag såg det inte fören efter tre dagar, så svag var det. Det syns bara om skärmen är svart.

  Jag upplever färgerna som bra på skärmen, möjligtvis något rödare än skärmen på min Macbook Pro 13" (Early 2015).

  75Hz fungerar bra i Windows på Macbooken, men i MacOS hamnar skärmen i en loop där skärmen visar en bild i 0,5 sekunder, sen tappar signalen, datorn registrerar att skärmen är frånkopplad, efter 5-10 sekunder startar skärmen igen och loopen börjar om. Jag vet inte om detta beror på MacOS eller skärmen.

  Jag upplever skärmen som ljusstark, men kanske inte den bästa om man har direkt solsken på skärmen (Macbooken går att ha högre ljusstyrka på).

  Den lägsta ljusstyrkan hade gärna fått vara lite lägre. Vid lägsta ljusstyrkan blir kontrasterna lite sämre.

  Jag upplevde skärmen som hackig när jag kopplade in Nintendo Switch till den. Vet inte hur mycket av det som beror på panelen och hur mycket som beror på uppskalningen från 1080p. Jag har inte upplevt skärmen lite hackig när jag spelar från datorn (Streamat från Shadow till Macbooken), men den hade gärna fått ha snabbare uppdatering.

  I förpackningen medföljde: HDMI sladd, Display-port sladd (full stor, inte mini), VGA sladd, AUX sladd (3,5mm ljudkabel), elkabel, samt drivrutins CD (skärmen har DDC/CI och skall därför kunna styras av programvara på datorn. Det är troligen vad CD'n är till för).

  Det ingick INTE en USB-B (3) sladd. Vilket behövs om man skall använda skärmens USB-hubb.

  När skärmen stängs av stängs strömmen till den inbyggda usb-hubben av.

  DDC/CI kan styra ljusstryrka, kontrast och färg (om skärmen är i rätt läge). ClickMonitorDCC kan styra detta på Windows.
  Motsvarande program för MacOS hittade skärmen men inget hände om man ändrade ljusstyrkan.
  Programvara för att styra skärmen från AOC's hemsida upptäckte inte att skärmen var från AOC och kunde därför inte styra den ?!. Jag vet inte om det är en annan version på CD-skivan.

  Skärmen går att tilta, höja/sänka och "pivota". Jag upplever stativet som stabilt och det känns hållbart. Skärmen går även att rotera, men då roterar även skärmfoten (den står på en tunn ring som kan rotera), det innebär att om man har skärmen hela vägen till väggen så går den inte att rotera pga den kvadratiska foten.

  Skärmfoten är ganska djup och det går därför inte att sätta skärmen så nära väggen.

  Skärmen går ut till ca 5mm från kanten, och skärmpanelen till ca 1 mm från kanten. Det gör att skärmen troligtvis är mer ömtålig än andra skärmar. Lyft INTE skärmen ur förpackningen, fäst stativet först och lyft sedan i stativet.

  Det finns inget bra ställe att fästa en webkamera.

  Skärmen har högtalare inbyggda. Det är dock så dåliga att de lika gärna hade kunnat skippa dem, den har dock ett hörlursuttag där man kan koppla in bättre högtalare.

  Jag blev imponerad över bildkvaliteten vid uppskalning från 1080p (jag hade dock mycket låga förväntningar), visst man ser att det inte är en 1080p panel, men det är bara lite suddigt. Dock som sagt verkar uppskalning påverka hur snabbt skärmen uppdateras.

  Anledningen till att denna får 8/10 är att den har svag backlight-blead samt lite långsam uppdatering (iaf om man använder uppskalning).