Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sonos Arc

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sonos Hemmabiosystem (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Min erfarenhet av Sonos:

  Har Sonos högtalare i hela hemmet. Till TV:n har jag vandrat följande väg Playbar -> Beam -> Arc.
  Till limpan har jag subwoofern samt två stycken Sonos One.

  Omdöme av Sonos Arc:

  Nöjd rent ljudmässigt och designmässigt. Underbart att man nu kan ha limpan längre in mot väggen då HDMI ingången är vinklad åt sidan.
  Sonos funkar också utmärkt att integrera i hemmet med stöd för alla musiktjänster och google home (som jag använder för att spela musik, tända och släcka lampor samt starta robotdammsugare).
  Perfekt med Dolby Atmos. Denna kommer stå sig bra över tid, känns verkligen modern.

  Det som gör att jag i skrivande stund inte kan ge denna full pott är följande:

  1. Saknar stöd för LPCM vilket är något bl.a. Nintendo Switch använder för att skicka ut sitt surroundljud.Det går alltså INTE att få ut via Arc.

  2. Saknar stöd för all form av DTS. Vilket i praktiken innebär att vissa Blu-ray inte får surroundljud då många använder DTS som ljudspår på sitt surroundljud.

  3. Saknar HDMI ingång - vilket i praktiken innebär att för att du tappar en HDMI ingång på TV:n och bara får tre istället för fyra. Med tanke på hur många spelkonsoler, digitalbox, Apple-TV osv man har idag blir det i vart fall för mig bekymmersamt med endast tre HDMI på TV:n. Finns HDMI switchar men... nja, inte vart så nöjd med de jag har provat. Dock inget jättestort problem. Det går ju flytta HDMI sladdar.

  4. Då det inte finns någon HDMI igång så innebär det i praktiken att du behöver en nyare TV med HDMI 2.1 (eller mer korrekt: stöd för eARC) såsom LG:s nyare OLED för att kunna ta del av Dolby Atmos. Atmos kräver nämnligen högre bandbredd och det klarar inte lägre versioner av HDMI av. Visst, det finns filmtjänster som använder Dolby Digital+ och lyckas således få ut Atmos ljud genom att komprimera. Men det är långt ifrån alla filmtjänster och appar som stödjer detta. På min Samsung från 2017 stödde ingen app Atmos trots att TV:n har stöd för Dolby Digital+. Apple TV kan du INTE få ut Dolby Atmos om du inte har en nyare TV då Apple har beslutat att inte komprimera ljudsignalen. HDMI med stöd för eARC krävs (är uteslutande tv apparater med HDMI 2.1). Hade Sonos Arc haft en HDMI ingång... ja då hade det inte vart några problem att köra in Apple-TVn där och man hade haft Atmos oavsett TV.

  Punkt 1 kommer förhoppningsvis att lösa sig när Sonos i framtiden uppdaterar mjukvaran. Tror det kommer. Det är en för stor grej av dem att missa. Okomprimerat ljud är alltid bäst så förstår inte varför Sonos utelämnat detta. Är inte ens en fråga om licenskostnad som med DTS.

  Punkt 2 kommer förmodligen aldrig att lösa sig. Sonos kommer inte betala för DTS licens. I praktiken är det ingen big deal. Man klarar sig utan DTS då inga av de stora filmtjänsterna använder det (de kör Dolby). Men visst, ett problem om du kollar mycket på Blu-ray som inte sällan kör DTS. Känns dock som att DTS är på väg att försvinna i takt med att fysiska filmer övergår till streaming.

  Punkt 4 kommer om några år inte vara några större problem då fler och fler TV apparater får HDMI 2.1.

  OBS. Märk väl att Sonos INTE går att gruppera tillsammans med andra smarta högtalare såsom Googles. Alla kör slutna ekosystem idag tyvärr...

  Uppdatering 2020-11-01:
  Sonos har nu officiellt gått ut med att en uppdatering som gör att Sonos Arc får stöd för LPCM är under utveckling. Förhoppningsvis kommer den innan årskiftet.

  Uppdatering 2020-11-11
  Sonos ARC stödjer nu LPCM. Se till om du köper en TV i framtiden att den stödjer HDMI 2.1 och därmed har stöd för eARC. Även ett måste att tvn kan vidarebefordra LPCM ljud (passthrough) men det kan de i regel om den har dessa två nämnda. .

  Uppdatering 2020-12-14
  Det är funktionen eARC (enhanced audio return channel) du vill ha på tvn för att få ut max av limpan. Kommer vara standard på alla premiumodeller från välkända märken på 2021 modeller och framåt. Finns dock redan på toppmodeller år 2020 - dubbelkolla innan du köper!

  Slutsats:
  Gav ursprungligen en 9a, har nu uppdaterat till en 10a. Smågrejor som avsaknad av HDMI-in samt DTS enda bristerna. I övrigt fulländad på alla sätt! Ser mig inte byta ut denna kommande 10 åren då den är rejält framtidssäkrad. Se bara till att din TV är det också så kommer du inte ha något att klaga på! :).
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Den är bra.
  Har bytt upp mig från Beam och kör bara limpa, inget surround eller sub.
  Mitt vardagsrum är 25m3 och vid vardagslyssning kan jag inte motivera uppgraderingen. Visst finns det en djupare bas, men mellan och höga kan jag inte påstå att den är bättre.

  Saknar även LPCM som blir problem med min LG C9 och ATV4K.

  När man tittar på film är den ett stort lyft i en större ljudbild och mer kraft. Det är inte så att rymdskeppen kommer ovanifrån med Atmos, men det blir maffigare helt klart.
  Har lutat den lite framåt och får mer effekt i Atmos efter det. Annars studsar ljudet i TVn och kommer direkt istället för via taket.

  Den är högre än stället på LG C9 så den skymmer lite underkant på bilden. Inget problem vid filmtittande då de svarta kanterna ändå är där.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Har haft en playbar i några år som jag varit missnöjd med som soundbar, men som varit grym för musik.
  När jag såg att sonos släppt en ny soundbar som har stöd för atmos så var det en nobrainer.

  Nu har jag använt den i några dagar och allt jag kan säga är WOW, vilken skillnad på ljudupplevelsen.
  Jag kör den i kombination med suben och 2st One, men Arcen levererar sjukt bra även stand alone.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  7 dagar sedan
  Good sound but it is not possible to adjust the central channel, so the dialogs are little low and the sound effects are really loud.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 12 dagar sedan
  Uppdaterat 210215:

  Grym på alla sätt och vis men tappar ibland ljudet via HDMI. Tydligen vanligt tillsammans med nyare TV-modeller och inbyggda appar. Finns många trådar kring detta på olika forum bla Sonos Community. Ingen lösning ännu! Har själv en QLED 2021 och ljudet i Netflix-appen strular en del men brukar hoppa igång om man startar om filmen. Verkar uppstå när man befinner sig i menyn utan uppspelning. Uppstår aldrig under uppspelning. Även läst om Sony Vizio och LG CX som stött på ljudproblem.

  Hade Beam innan och Arc är en aning bättre på allt. Dubbelt så bra? Nej, men vill samtidigt inte byta ner mig. Arc har betydligt bredare ljud. Kör med SUB vilket är ett måste om du inte bor i lägenhet. Basen är inte mycket bättre än Beam. Lät sådär ifrån lådan men efter Trueplay lät det kalas! Egentligen alldeles för dyr, passar däremot bättre designmässigt än Beam.
 • Ganska bra
  24 dagar sedan
  Uppdaterat: 24 dagar sedan
  Min har under 6månader aldrig tappt ljudet från hdmi, eller krånglat på något annat sätt(philips tv), däremot är jag rätt missnöjd med ljudkvalitén. Bytte upp mig från BEAM såfort det första exemplaret dök upp i somras. Hade dammsugit youtube på tester så var minst sagt exalterad. Börja med att göra en trueplay-justering.

  Det första som händer är att min sambo klagar på att hon inte hör vad de säger, man höjer riktigt högt ändå känns prat rejält dämpat. Det är ju lite tanken med en soundbar att den skall leverera prat på ett bra och neutralt sätt det gör inte SONOS Arc. Med röstförstärkning aktiverat blir det bättre men då kan istället musik låta lite väl vasst (när man lyssnar via tvn då) finns mängder av trådar där detta problem tas upp men sonos verkar inte tycka det är ett problem då uppdateringar ej har gjort ljudet bättre...

  Har sedan dag ett kört den ihop med sonos sub gen2 vilket är ett måste enligt mig, den levererar inte imponerande bas själv... hela högtalarn tycker jag ger ett aningen tanigt och tunnt ljud för en mer neutral ljudbild behöver man dra ner diskanten till ca -7. Vilket många ”youtubeanalyser” också visar. Med tanke på storlek vikt och effekt hade jag önskat mer wow faktor, det kanske man kan få när man drar på rejält och kollar på film men vid vardaglig användning känns ljudet tunnt och tråkigt

  Efter att ha kört komplett system Arc, sub, samt två sonos one för bakkanaler i ett halvår fick jag möjlighet att testa två apple HomePod som tv högtalare då den funktionen dök upp i tvOS 14 kör ändå allt via AppleTV så var nyfiken på det alternativet, och sen jag koppla in dem har jag inte gått tillbaks till sonos arc en enda gång. Mer än för att testa och inse vad jag inte saknar...

  De levererar imponerande djupbas och ett neutralt behagligt varmt tv ljud som jag aldrig tyckte sonos lyckades med, är helnöjd med tv ljudet homepodsen levererar och som grädde på moset kör jag nu atmos vilket sonos inte kan med min 2019 philips tv.

  Sålde rubbet, fick massa pengar över och är oväntat nog mer nöjd med detta alternativet. Sambon som är baskänslig klagar även nu på för mycket bas och det utan sub, skulle aldrig hända med Arc (utan sub)

  Det var min resa med sonos Arc
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Det är en fantastisk soundbar. Rikt ljud och bredden i tonerna är oöverträffad. Det saknas bara en sak - bas. Det finns ingen bas över huvud taget. En beam har betydligt mer djup, till halva priset. För den sakens skull, och det faktum att ingen uppdatering har släppt som adresserar problemet, är mitt betyg en 3a. Detta finns mycket att läsa om på Sonos community för den som står i valet och kvalet.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Bytte från ett enklare 7.1-system från Samsung. Trodde definitivt att jag skulle sakna bas då jag hade en baslåda, även om den var av enklare karaktär. Sonos Arc levererar lika mycket bas som jag hade innan, vilket förvånade mig. Men jag är ändå sugen på att komplettera med 2st One SL och en Sub gen 3. Men med handen på hjärtat behövs det egentligen inte för min del, utan det är mest "ha-begäret" som styr det beslutet.

  Jag hade en Sonos One innan som matrumshögtalare, så hade redan registrerat mig på Sonos, laddat ned appar osv.

  Installationen av Arc:en var så sjukt enkelt att man blir tårögd.

  Sambon blev glad över nya systemet då det är mycket mer stilrent och smälter in i hemmet. Vi valde vit modell av Arc. Hon är med andra ord glad över att bli av med golvstående svarta höga högtalare, och jag håller med henne.

  Det finns så mycket positivt att säga om Sonos Arc, så jag väljer nog att lyfta fram det uppenbara negativa. Och det är priset.

  Sonos Arc i sig är värd sina pengar anser jag, men beroende på hur Bas-kåt en är så bör en vara beredd på att även hosta upp 8000kr för en Sub vid ett senare tillfälle, samt 2st One SL om en är ute efter bättre surroundkänsla. Då snackar vi en hel del pengar (dock får du ljud därefter).
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Grymt bra ljud, speciellt via Dolby Atmos.
  Kanske något svag i basen så mår bra av att paras med Sonos Sub.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Prisvärd soundbar
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Härlig soundbar. Fick ett bra pris så slog till direkt!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Överlägset smidigast och bäst ljud
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Hur kan det inte finnas en sonos app till huawei än är en gåta. Tänk på kunderna annars kmr ja lämna tillbaka systemet inom 50 dgr öppet köp o köpa ngt annat istället. Bra ljud men detta är ett skämt sonos.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Haft en JBL bar 5.1 och varit nöjd men denna med sub och 2 st one sl är 100 gånger bättre men dyrare.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Mycket nöjd👌🏻
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  6 dagar sedan
  Beställde detta för att jag var nyfiken på Dolby Atmos och fick 15% rabatt på sonos.com Köpt tillsammans med subver.3 och använder play 5 som bakhögtalare. Älska sonos-systemet och ha det i hela huset från tidigare. Arc gör inte besviken. Anslutte hdmi-kabeln till hdmi-e-båge-porten på Samsung tv och tv och sonos bosatte sig som en dröm.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Mycket fylligt och bra ljud. Jag har full installation med bakre högtalare och sub, vilket ger bioljud.

  Jag drar inte nytta av Atmos eftersom min TV är från 2018. Detta hade inte varit ett problem om SONOS hade flera "ljudingångar" så att du enkelt kunde ansluta t.ex. NShield som stöder ATMOS. Nu måste du köpa en ny TV som stöder EARC för att få ATMOS Därför 4/5